جواد شمقدري سياستهايش را بدون پرسش و پاسخ اعلام كرد: تعبيري به عنوان فيلم ممنوعه نداريم سينماگران تا 10 روز آينده نقطه‌نظراتشان را مطرح كنند

جواد شمقدري، معاون سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در نشستي با سينماگران سياست‌هاي سينمايي‌اش را در قالب دفترچه‌اي منتشر و اعلام كرد. اين مسئول از سينماگران خواست تا ده روز آينده نقطه‌نظراتشان را پيرامون اين دفترچه مطرح كنند.

 سينما به همه متعلق است

به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين نشست كه صبح امروز 30 فروردين‌ماه در وزارت ارشاد با حضور جمعي از سينماگران برگزار شد، جواد شمقدري سينما را متعلق به همه دانست واظهار داشت: اين حضور و مشاركت لازم است و اميدوارم قطار توليد سينما رونق داشته باشد.

وي با اشاره به نزديك به هفت‌ماه حضورش در معاونت سينمايي يادآور شد:همكاران شما در اين معاونت تلاش كرده‌اند، تمام همت و وقت‌شان را به ساماندهي سينماي ايران اختصاص دهند.

شمقدري با بيان اين‌كه وارد دهه فرهنگ شده‌ايم، اظهار داشت: فرهنگ و نسبت آن با ديگر حوزه‌هاي زندگي‌مشخص نشده و درحالي‌كه هنر و سينما را يك عنصر عاريتي و زينتي تلقي مي‌كنند اما فرهنگ هدف همه حوزه‌هاي ماست و كار نظامي، اقتصادي، سياسي و همه بايد فرهنگي باشد و فرهنگ سكويي است كه به كمال حقيقي دست پيدا كنيم.

وي ادامه داد: فرهنگ بايد زير چتر دين شكل بگيرد و همه حوزه‌ها بايد براي فرهنگ بسترسازي كنند. حتي جنگ ما هم عقبه فرهنگي داشت و نامش دفاع مقدس شد و گنجينه عظيمي به نام فرهنگ دفاع مقدس به دست آمد كه ما را در جبهه‌ها پيروز مي‌كرد و اين متأثر از فرهنگ ديني و عاشورايي زاييده شده بود و سينماي امروز بايد پيشقراول و سردمدار جريان فرهنگي كشور شود تا اتفاقات بزرگي در كشور رخ دهد.

ضعف امروز عدم شناخت دقيق از حوزه سينماست

معاون امور سينمايي با بيان اين‌كه امروز مباحث سينما به همه‌جا سرك كشيده و بايد مورد استفاده همه ما قرارگيرد، خاطرنشان كرد: «تحليلگر» ما امروز بايد حضور بيشتري داشته باشد و ضعفي كه امروز داريم عدم شناخت دقيق از حوزه سينماست و بعضي از اختلاف‌نظرات موجود به اين موضوع برمي‌گردد.

وي افزود: قبلا بخشي از مشكلات پوشيده مي‌شد اما پوشيدن آن مانند زخمي مي‌ماند كه آن را مخفي كرد پس بايد درمان شود و نمي‌توان هميشه آن را پوشاند.

از همه‌ي انتقادات و پيشنهادات استقبال مي‌كنيم

به گزارش ايسنا،شمقدري در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينك از همه انتقادات و پيشنهادات استقبال مي‌كند، خاطرنشان كرد: سعي مي‌كنيم مباحث را خصوصي‌تر مطرح كنيم و هفته آينده در جلسه‌اي با جامعه مدرسين نكات لازم را در خصوص سينماي ايران خواهم گفت تا در نهايت به هدف موردنظر برسيم.

وي دسترسي به اطلاعات به خصوص مباحث ديجيتال، فن‌آوري‌هاي روز، دادن فرصت آزمون و خطا و عدم احتياط‌كاري مديران را از نكات مهم پيش‌رو برشمرد و گفت: بايد مديريت يكپارچه جدي گرفته شود و در اين موضوع شوخي ندارم و اگر در اين حوزه دوگانگي‌هايي ببينم شكايت خودم را اعلام خواهم كرد.

 تعبيري با عنوان فيلم ممنوعه نداريم

شمقدري به عنوان فيلم ممنوعه اشاره كرد و اظهار داشت: تعبيري با اين نام نداريم. براي يك فيلم نظرات كارشناسي مطرح مي‌شود و بايد درباره آن بحث شود. من معتقدم سينماگر ايراني در پي ساخت فيلم ممنوعه نبوده و نيست و ممكن است فيلمي باشد كه كارگردان لغزش كرده باشد اما آن‌هم ممنوعه نيست.

وي فصل‌الخطاب را در امور اجرايي، معاون سينمايي دانست و گفت: آ‌نچه تصميم‌گيري مي‌شود و مورد توافق مديران زيرمجموعه بوده است، فصل‌الخطاب محسوب مي‌شود و براي همه ما هم رهبر معظم انقلاب فصل‌الخطاب هستند كه پيش از همه ما بر فرهنگ اشراف دارند.

وي ادامه داد: در عين‌حال معاونت سينمايي خودش را ملزم مي‌داند اگر تصميمي درست نيست اصلاح يا منتفي شود و از اين موضوع باكي نداريم.

شمقدري مشاركت نخبگان و مردم و گروه‌هاي مختلف مردمي، رقابت عادلانه، مشاركت فراگير، مسووليت‌پذيري و تصميم‌گيري و اين‌كه هركسي پاسخگوي اعمال خودش باشد و برخورد علمي و كارشناسي در همه حوزه‌ها را از ديگر نكات حائز اهميت برشمرد.

وي اظهار داشت: هركسي بايد پاسخگوي اعمال خودش باشد و تا زماني‌كه قرار است ما پاسخگو باشيم بايد امور در يك محور هدايت شود و به دست يكي باشد و دوستان كمك كنند تا اين يكدستي محقق شود. خود ما نبايد خودزني كنيم و اجازه ندهيم خودمان تصوير ناهنجاري از سينما نشان دهيم، بايد شأن سينما را حفظ كنيم تا اعتماد مردم و مسوولان جلب شود.

شمقدري ادامه داد: ياد بگيريم ملت و كشور آرمان‌هاي بلندي دارند و با آن گام‌هاي بلند همراه شويم كه اين در سينما كم است و بايد دغدغه ما دغدغه‌هاي اين ملت بزرگ باشد.

 ما از تحولات استقبال مي‌كنيم

وي افزود: ما از تحولات استقبال مي‌كنيم و نبايد نگران خارج‌شدن از پوسته باشيم و مطمئن باشيم آينده بهتر خواهد بود.

 سياست‌هاي اعلام شده حاصل جلسه‌ي كارشناسي پنج نفره است

به گزارش ايسنا، معاون امور سينمايي در ادامه با اشاره به سياست‌هاي سينمايي آن را حاصل كار جلسه‌ي‌كارشناسي پنج نفر در 20 ساعت خواند و گفت: اين سياست‌ها وحي منزل نيست و 10 روز فرصت داريم تا نظرات را بشنويم و اگر نياز است حك و اصلاح شود. بايد رويكردها و افق گفته شود و هرجا اصلاح لازم بود قدم برداشته شود.

 امسال درباره‌ي فيلم استاندارد كار زيادي داريم

وي به مواردي از اين سياست‌ها اشاره كرد و گفت: در رابطه با فيلم استاندارد امسال كار زيادي داريم و در حوزه استانداردسازي تهيه‌كنندگان را در چهار گروه دسته‌بندي خواهيم كرد و كساني كه آثارشان در گروه يك باشد در سال سه فيلم مي‌توانند تهيه كنند، گروه دو دو فيلم، گروه سه، يك فيلم و گروه چهار اجازه ساخت فيلم نخواهند داشت و اگر دوبار در رده چهار قرار گيرند، پروانه تهيه‌كنندگي‌شان حذف خواهد شد. اين‌روند در راستايي است كه گروهي فكر مي‌كنند سهم ويژه‌اي دارند.

درباره‌ي ساختار شوراي عالي سينما در شوراي هنر بحث مي‌شود

شمقدري به شوراي عالي سينما اشاره كرد و آن را اتفاق بزرگي دانست و گفت: ساختار تشكيلاتي اين شورا قرار است در شوراي هنر بحث شود و سازوكار آن با قيد دو فوريت مصوب شود تا اين شورا با حضور بالاترين مقام اجرايي كشور تشكيل و تصميمات كلان گرفته شود.

 فيلم فاخر رديف مجزايي دارد

وي تأكيد بر پژوهش در فيلمنامه و پيداكردن روشي براي تنوع در موضوعات براي بالابردن مخاطبان سينما را از ديگر موارد برشمرد و در ادامه درباره فيلم فاخر اظهار داشت: فيلم فاخر رديف مجزايي دارد و تعريف جديدي ارايه داده‌ايم كه ذيل آن عمل خواهيم كرد و فاخربودن را علاوه بر تجهيزات به قصه هم ربط داديم و حمايت خواهيم كرد و اميدوارم با مساعدت مجلس اين بودجه در سال‌هاي بعد بيشتر شود تا حمايت بيشتري صورت گيرد.

 پروانه نمايش‌ها به سينماي اكران و غير اكران تقسيم مي‌شود

شمقدري به صدور پروانه ساخت‌ها اشاره كرد و اظهار داشت: بايد يك راهكاري بين جمعيت انبوه سينماگران و ظرفيت اكران به وجود آوريم. تصميم گرفتيم پروانه‌هاي نمايش را به سينماي اكران و غيراكران تقسيم‌بندي كنيم و 50 فيلم را براي اكران در نظر بگيريم و ساير فيلم‌ها را سينماي غيراكران كه براي آن سقف نگذاشته‌ايم.

وي افزود: فيلم‌هاي غيراكران مي‌توانند علاوه بر نمايش‌هاي جشنواره‌اي نياز تلويزيون در سال را كه حدود 250 فيلم خواهد بود تأمين كنند. ضمن اين‌كه براي آن‌ها كف حمايتي نيز خواهيم گذاشت و به دنبال طراحي اكران مخاطب خاص براي آن‌ها هستيم و سالن‌هايي را در نظر خواهيم گرفت تا تعدادي با تبليغات لازم نمايش داده شوند.

معاون امور سينمايي ادامه داد: در حوزه سينماي اكران تهيه‌كننده و كارگردان را جدا كرديم و كسي كه فيلمش براي اكران خواهد بود، نمي‌تواند هم تهيه‌كننده و كارگردان باشد كه اين‌روند در سينماي غيراكران لحاظ نخواهد شد.

وي با اشاره به كارگردانان فيلم اولي و نحوه فعاليت آ‌ن‌ها اظهار داشت: به سمتي مي ‌رويم تا از فناوري‌هاي روز استفاده كنيم و با ابزارهاي جديد شرايط را مهيا كنيم و فيلمسازان اولي كه فيلمشان مورد حمايت مركز گسترش سينماي مستند و تجربي قرار مي‌گيرد، ساخت فيلم‌شان به صورت ديجيتال خواهد بود و اگر نتيجه كار براي اكران مناسب بود با هزينه مركز به 35 تبديل مي‌شود.

 كانديداي بهترين فيلم بدون ورود به شورا پروانه ساخت مي‌گيرند

شمقدري از تسهيلاتي براي برگزيدگان جشنواره فيلم فجر خبر داد و خاطرنشان كرد: از امسال دوستاني كه در حوزه بهترين فيلم كانديد مي‌شوند بدون ورود به شورا پروانه ساخت فيلم بعدي‌شان را دريافت مي‌كنند و كارگرداناني هم كه كانديد مي‌شوند به سرعت پروانه ساخت كار بعدي را بدون نياز به طرح در شورا دريافت خواهند كرد.

وي ساماندهي نمايش خانگي، فعال‌شدن شبكه اينترانت سينمايي، تأكيد بر توليدات مشترك، تشكيل بنياد انيميشن، توجه به بازي‌هاي رايانه‌اي و تمركز دفاتر سينمايي را از ديگر برنامه‌ها برشمرد و گفت: حتي به دولت پيشنهاد داده‌ايم تا حوزه سينما كه شامل دفاتر و لابراتوارها و موارد ديگر مي‌شود، از تهران خارج شود و در شهر ديگري تمركز داشته باشد.

در پايان سخنان معاونت سينمايي كه بيش از يك‌ساعت ادامه داشت، ضمن توزيع دفترچه سياست‌هاي سينمايي از حاضران خواسته شد تا نقطه‌نظراتشان را به ايميل Cinema_ravabeteomomi@yahoo.com ارسال كنند.

از هنرمندان حاضر در اين مراسم مي‌توان به مرتضي شايسته، جمال شورجه، امير سمواتي، عبدالله عليخاني، علي سلطاني، حبيب‌الله كاسه‌ساز، آرش معيريان، قاسم قلي‌پور، رضا آشتياني، غلامرضا موسوي، هارون يشايايي، محمدرضا اعلامي، مهدي صباغ‌زاده، مسعود جعفري جوزاني، علي معلم، مسعود بهنام، محمدعلي حسين‌نژاد، مجتبي فرآورده، منيژه حكمت، علي واجد سميعي، محسن اميريوسفي، سعيد اسدي، پوران درخشنده، منوچهر شاهسواري، محمد سرير، حسن هدايت، نادر مقدس، منوچهر محمدي، اميرحسين علم‌الهدي، محمد احمدي، خسرو سينايي، سيامك شايقي، سعيد حاجي‌ميري، عليرضا داوود‌نژاد، علي سرتيپي، اكبر خواجويي، عزيز‌الله حميدنژاد، غلامرضا آزادي، حبيب اسماعيلي، قاسم جعفري، تورج منصوري، مجيد قاري‌زاده، فرشته طائرپور، محمدرضا تخت‌كشيان، انسيه شاه‌حسيني، سعيد سيدزاده، بهزاد جهانبخش، مسعود اطيابي، محمد درمنش، مرتضي رزاق كريمي، عليرضا شجاع نوري و .....اشاره كرد.

احمد ميرعلايي، شفيع آقامحمديان، ابراهيم داروغه‌زاده، مهدي مسعودشاهي، سعيد رجبي فروتن، عليرضا سجادپور، بهروز مينايي، مهدي حقيقي، بهمن حبشي و ناصر باكيده از مديران سينمايي حاضر در اين نشست بودند.

در اين نشست مديرعامل خانه سينما حضور نداشت.

حميدرضا ديبايي مدير روابط عمومي معاونت سينمايي كه اجراي اين جلسه را برعهده داشت، از نشست رسانه‌اي جواد شمقدري در دو هفته آينده خبر داد.

سينماگران حاضر در اين نشست نيز در اين جلسه صحبتي نكردند.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۳۰ فروردین ۱۳۸۹ / ۱۳:۴۶
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8901-12321
  • خبرنگار : 71133