اميرحسين مدرس و هنرمندان جمعه‌ي ايراني مجريان نخستين همايش طنز راديو مدير راديو فرهنگ در جمع خبرنگاران: به بهانه‌ي«طنز»،هجو و ترور شخصيت‌ها را مدنظر قرار ندهيم

مدير راديو فرهنگ پنج ارديبهشت ماه را زمان برگزاري نخستين همايش طنز راديويي اعلام كرد و افزود: نخستين هم‌انديشي از ساعت 15 تا 18 طي مراسمي رسمي در تالار كوثر ساختمان اداري سازمان صداوسيما برگزار مي‌شود.

به گزارش خبرنگار سرويس راديو ايسنا، كامران كاظم‌زاده اعلام كرد: طي فراخواني كه داشتيم 52 برنامه از مراكز استان‌ها و 16 برنامه از شبكه‌هاي سراسري راديو ارسال شده‌است؛ هم اينك برنامه‌ها داوري و برترين‌ها در حوزه‌ي برنامه‌اي و همين‌طور عوامل برتر شناخته شده‌اند.

به گفته‌ي وي، 32 مقاله نيز درباره‌ي طنز راديويي به دبيرخانه رسيده‌است كه چند مقاله برتر در روز برگزاري ارايه مي‌شود.

مدير راديو فرهنگ هم‌چنين اعلام كرد كه صبح روز ششم ارديبهشت‌ماه نشست تخصصي هم‌انديشي طنز با حضور برنامه‌سازان برگزار مي‌شود.

به گفته‌ي كاظم‌زاده در اين نشست موضوعات در دو گروه بررسي خواهند شد.

وي برگزاري گروه نخست را با موضوع «مديريت، برنامه‌سازي و نويسندگي برنامه‌هاي طنز» با مسووليت خسروي، عبداللهي، شيشه‌گران و اسماعيل اميني دانست و از ناصر فيض، داريوش مودبيان، سعيد توكل و دكتر گيتي صفرزاده به عنوان گردانندگان گروه دوم با موضوع «كارگرداني و كاربرد موسيقي، تيپ‌سازي و بازيگري» نام برد.

كاظم‌زاده هم‌چنين گفت:‌ در اين پنل يك‌روزه عمده بحث‌هاي چالشي درباره طنز، آسيب‌شناسي طنز و غيره بررسي مي‌شود. اميدواريم در اين پنل كه هسته اصلي هم‌انديشي است به خروجي مناسب براي آينده طنز در راديو برسيم.

او گفت: فعاليت‌هاي طنز در راديو و تلويزيون پراكنده انجام مي‌شود و اگر به وحدت رويه در زبان و ساختار و بيان برسيم، بهتر حركت خواهيم كرد.

مدير راديو فرهنگ هم‌چنين اعلام كرد: مقالات رسيده به نخستين هم‌انديشي طنز راديويي قرار است به صورت كتاب تحقيقي و آموزشي چاپ شود. هم‌چنين يك ويژه‌نامه تخصصي به عنوان «يادگار» در حال تدوين است كه اميدواريم يادگاري خوب و غني از اين هم‌انديشي باشد. هم‌چنين در سال 76 مركز تحقيقات سازمان صداوسيما همايش رسانه طنز را برگزار كرد كه مختص راديو نبود، در اين همايش سخنراني‌ها و مقالات خوبي مطرح شده است كه خلاصه آن به صورت چكيده در اختيار همكاران قرار مي‌گيرد. كتابي با عنوان كتاب‌شناسي طنز در جهت گسترش فرهنگ كتابخواني در روز همايش در اختيار برنامه‌سازان قرار مي‌گيرد، ضمن اين‌كه نمايشگاهي از كتاب‌ها و مجلات طنز در روز هم‌انديشي برگزار مي‌شود.

به گفته‌ي اين مدير راديو، اجراي نخستين هم‌انديشي طنز راديويي را اميرحسين مدرس برعهده دارد و هنرمندان جمعه‌ي ايراني، قطعات طنز را اجرا خواهند كرد، ضمن اين‌كه سخنراني‌هاي تخصصي نيز در اين روز انجام خواهد شد.

كاظم‌زاده اعلام كرد: از تمام گروه‌هاي طنز در تلويزيون سينما و تئاتر دعوت كرده‌ايم كه در اين هم‌انديشي شركت كنند و اين گروه‌ها از «فيتيله‌اي‌ها» گرفته تا هنرمندان برجسته طنز را شامل مي‌شود.

او ابراز اميدواري كرد كه با برگزاري اين هم‌انديشي يك وفاق ملي بين تمام هنرمندان طنز ايجاد شود.

كاظم‌زاده تقدير و تشكر از پيشكسوتان عرصه طنز و خانواده‌هاي بزرگان عرصه طنز راديويي را از جمله برنامه‌هاي روز هم‌انديشي دانست.

او هم‌چنين از فراهم شدن امكان حضور عامه مردم در اين برنامه خبر داد و گفت: احتمال پخش تلويزيوني نيز از اين مراسم وجود دارد.

***

به گزارش ايسنا، در اين نشست هم‌چنين مدير راديو فرهنگ به پرسش‌هاي خبرنگاران پاسخ گفت.

او در پاسخ به پرسشي درباره لزوم انجام پژوهش براي رسيدن به طنز غني در رسانه خاطرنشان كرد: پيش از رسيدن به پژوهش، مسأله‌يابي مطرح است. با نخستين هم‌انديشي طنز راديويي بنا داريم كه دوستان برنامه‌ساز با كوشش مضاعف وادار شوند و فكرها به خلجان مسأله‌يابي بيفتند تا براساس آن بتوان پژوهش كرد.

كاظم‌زاده اعلام كرد: دو پژوهش جديد با عناوين «بررسي برنامه‌هاي طنز از ديدگاه مردم» و «توقعات مردم از رسانه براي برنامه‌هاي طنز» به اداره پژوهش سفارش داده شده است.

او استعداديابي و الگوسازي را از جمله اهداف هم‌انديشي طنز راديويي دانست و افزود: ما استعدادهايي داريم كه گاه به هدر مي‌روند و اميدوارم اين هم‌انديشي به استعداديابي منجر شود. ضمن اين‌كه متأسفانه در برنامه‌هايي كه به دست ما رسيد نتوانستيم الگوي مناسب و قابل ارايه‌اي پيدا كنيم كه اميد است با بحث و گفت‌وگو به الگوهايي دست يابيم. البته در ساختار، كارهايي از جمله توليد طنز كوتاه انجام شده است اما هنوز جا دارد الگوهاي ماندگار را جست‌وجو كنيم.

مدير راديو فرهنگ ضعف نويسنده و متن در حوزه طنز و ضعف تيپ‌سازي را از آسيب‌هايي دانست كه با بررسي برنامه‌هاي ارسالي به نخستين هم‌انديشي طنز راديويي متوجه آن شده‌اند.

او در پاسخ به اين پرسش ايسنا كه رسيدن به طنز مناسب در راديو و خلق تيپ‌هاي موفق و ماندگار آيا جسارت بيشتر برنامه‌سازان و حمايت مديران از آنان را طلب نمي‌كند، گفت: همواره به طنز به عنوان يكي از مسايل نقد اجتماعي و سياسي نگاه مي‌شود و در كلام بزرگان ما نيز همين مسأله مورد تأكيد قرار گرفته است؛ اما بحث بر سر چگونگي آن است؛ ما در بسياري موارد مرز بين هجو، طنز و هزل را قاطي كرده‌ايم؛ اين درحالي است كه هركدام معني خود را دارند.

كاظم‌زاده ادامه داد: هجو به معناي ترور شخصيت است، هركجا قرار بوده است شخصيتي سخيف و كوچك شمرده شود و زبان به لودگي آلوده شود، هزل را داشته‌ايم. جايي كه بايد دقت كنيم اين است كه نبايد با بهانه‌ي توليد طنز، هجو و ترور شخصيت‌ها را مدنظر قرار دهيم. طنز لبخندي دروني ايجاد مي‌كند و با كمدي كه لبخندي بيروني ايجاد مي‌كند نيز متفاوت است.

وي سپس خاطرنشان كرد: طنز نوعي اعتراض شيرين و ملايم است و به همين خاطر براي ما خوشايندتر است. طنز مي‌تواند كاركردهاي مهم سياسي و اجتماعي داشته باشد و مديران ما به عنوان چشم و گوش جامعه نبايد از اين ژانر غفلت كنند.

كاظم‌زاده در پاسخ به پرسش ديگر ايسنا درباره لزوم راه‌اندازي مجدد شوراي نويسندگان راديو، در شرايطي كه او از ضعف متن و كمبود نويسنده در حوزه طنز صحبت مي‌كند، گفت: در هر شبكه راديويي گروه توليدي طنز شكل گرفته‌است كه براساس اهداف شبكه و سبك و تشخص آن، در خصوص مقوله‌ي طنز به بحث مي‌پردازند. توليد نيروها و آموزش و پرورش استعدادها و جذب افراد توانمند از ديگر اهداف اين گروه‌هاست.

وي ادامه داد: در معاونت صدا نيز شعبه عالي طنز راه‌اندازي شده‌است كه در آن شوراي عالي، مدل‌سازي و استعداديابي با هدف همگرايي بيشتر شبكه‌ها و رسيدن به زبان و فهم مشترك در خصوص طنز راديويي، هدف قرار گرفته است.

كاظم‌زاده در پاسخ به پرسش ديگري درباره ارزيابي وي از نخستين هم‌انديشي طنز راديويي و اين‌كه آيا به استمرار اين حركت اميدوار است؟ گفت: همين‌كه تصميم گرفته شده دبيرخانه دايمي طنز تشكيل شود حركتي روبه‌ جلو محسوب مي‌شود و من بسيار خوشبين هستم كه اين حركت بتواند به جريان‌سازي راديو در شبكه‌ها منجر شود كه البته عزم تمامي شبكه‌ها را طلب مي‌كند.

او در پايان تصريح كرد: ما براي عزاداري رسم و رسوم‌هاي مشخصي داريم ولي كم‌تر به توليد شادي فكر كرده‌ايم اين درحالي است كه جامعه نيازمند شادي و شادماني است از طرفي رسانه نبايد چشم‌اش را به نيازها و درخواست رواني مردم ببندد نمي‌توان مسأله را پاك كرد و توقع داشت حل شود. در حوزه طنز تصويري و راديو كارهاي مهمي شده است ولي بايد ديد چه كار مي‌توان كرد كه اين اتفاقات به كهنه‌گي منجر نشود.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۲۳ فروردین ۱۳۸۹ / ۱۴:۳۰
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 8901-07762
  • خبرنگار : 71012