با توجه به اينكه بازارهاي موازي با بازار سرمايه در سال جاري رونق نخواهد يافت لذا سال 89 سالي پر بازده براي بازار سرمايه بوده و براي سرمايهگذاران جذاب خواهد بود.
عسگري ماراني ـ كارشناس بازار سرمايه ـ در گفتوگو با خبرنگار بورس خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سال 89 را سالي سخت اما جذاب براي بازار سرمايه دانست و گفت: به نظر نميرسد در سال 89 سياست هاي دولت در بخش مسكن حمايتي باشد و در بازار پول نيز احتمال افزايش نرخ اوراق مشاركت وجود ندارد بنابراين در سال 89 بازار سرمايه همچنان براي سرمايهگذاران جذاب خواهد بود.
وي با بيان اينكه تا اعلام نحوه اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها نميتوان اثر طرح تحول را بر بازار سرمايه ارزيابي كرد،ادامه داد: بازار سهام از سودهاي پنج ساله بانكها و اوراق مشاركت بازدهي بيشتري را نصيب سرمايهگذاران خود ميكند.
به گفته وي شركتها از نظر تاثيرپذيري از اجراي طرح تحول اقتصادي به سه دسته از نظر ميزان مصرف انرژي تقسيم ميشوند، برخي مانند آلومينيوم، فولاد و سيمان بسيار انرژيبر هستند و برخي هم به طور معمول از انرژي استفاده ميكنند ولي به هر حال اجراي اين طرح بر صنايع تاثيرگذار است و به نسبت ميزان مصرف انرژي، بهاي تمام شده كالاها افزايش مييابد.
اين فعال بازار سرمايه با اشاره به اينكه نظام تعرفهاي ميتواند تا حدودي تاثير اجراي طرح تحول را بر صنايع كنترل كند، با ذكر مثالي ادامه داد: به طور مثال اگر دولت تعرفه واردات فولاد را 15 تا 20 درصد افزايش دهد با وجود آنكه فولاد جز صنايع انرژيبر محسوب ميشود ولي اين موضوع تا حدودي از تاثير افزايش حاملهاي انرژي ميكاهد ضمن اينكه بايد ميزان تحمل بازار از افزايش قيمت كالاها و خدمات را نيز در نظر گرفت.
ماراني با بيان اينكه اجراي طرح تحول باعث جدايي نظام اقتصادي از يارانه و رانت ميشود گفت: در سال 89 تورمي كه برخي كارشناسان پيشبيني ميكنند ايجاد نخواهد شد و در بخش مسكن نيز افزايش قيمت پيشبيني نميشود ضمن اينكه نرخ توليدات صنابع انرژي بر متاثر از نوسانات قيمتهاي بين المللي است.
اين كارشناس بازار سرمايه سال 89 را سالي پر بازده عنوان كرد و گفت: با توجه به اينكه بازارهاي موازي با بازار سرمايه در سال جاري رونق نخواهد يافت لذا سال 89 سالي پر بازده خواهد بود و براي باقيماندن سرمايههاي مردم در بازار سهام بايد تدبيري انديشيده شود.
وي با بيان اينكه سرمايهگذاران دچار روز تحليلي شدهاند، گفت: ارزيابيهاي روزانه به دليل شرايط موجود افق سرمايهگذاري را كوتاه مدت كرده است و بهتر است سرمايهگذاران با تشكيل سبد سهام ديد سرمايهگذاري خود را بلند مدت كرده و ريسك را كاهش دهند.
ماراني توصيه كرد: سرمايهگذاران از خريد سهام با نسبت قيمت بر درآمد (P/E) بالا پرهيز كنند و در پرتفوي خود سهام شركت هاي خدماتي مانند بانك، بيمه و پيمانكاري را قرار دهند و صنايع كم انرژي بر را در كنار صنايع انرژيبر خريداري كنند.
او ضمن اشاره به اينكه شركتهايي كه سود تقسيمي خوبي دارند ميتوانند گزينههاي مناسبي براي سبد سهام سرمايهگذاران باشند، تاكيد كرد: رشد قيمت سهمها در حال حاضر هيجاني نبوده و به دليل افزايش قيمت جهاني سنگ آهن، فولاد بوده است ضمن اينكه حمايت رهبري و رييس جمهور به عنوان افراد رده اول كشور از سرمايه گذاري در بورس نيز در رشد بازار تاثير گذار بوده است.
انتهاي پيام