«به رنگ ارغوان» سيمرغ‌ها را گرفت اختتاميه‌ي جشنواره‌ي فيلم فجر برگزار شد

«به رنگ ارغوان» به كارگرداني ابراهيم حاتمي‌كيا سيمرغ بهترين فيلم، بهترين كارگرداني و سيمرغ مردمي بيست‌و هشتمين دوره‌ي جشنواره‌ي بين‌المللي فيلم فجر را دريافت كرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم كه شامگاه امروز ـ 14 بهمن ماه ـ در سالن همايش‌هاي برج ميلاد برگزار شد و تا پايان مراسم خبرنگاران به دليل نداشتن جايگاه نتوانستند به سالن بروند، سيمرغ‌ها و ديپلم‌هاي افتخار جشنواره‌ي فيلم فجر به برگزيدگان اهدا شد.

طبق اعلام سايت جشنواره؛ سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در سخناني در اين مراسم‌ گفت:«بحمدالله والمنه هدهد خوش خبر حسن انجام، به «ملک سليمان» رسيد و جامي به «رنگ ارغوان» از شراباً طهوراي توفيق سر کشيد.

«نفوذي» به اعتبار در دل مخاطب کرد و «طلا و مس» را بر محک ارزيابي آورد. که البته طلائيهايش با عيار بالا بود و مس هايش مطلا بود!

تقاضاي شرکت 79 فيلم و تنوع آنها در اين جشنواره گرچه قابل اعتناست اما حضور 7 فيلم در حوزه کودک و نوجوان به تنهايي اعتبار افزاست.

98 فيلم سينمايي از 48 کشور با حضور ميهمانان ارجمندي از 61 کشور، جايزه جشنواره را جلوه گر ساخت.

انصاف را که در اين شرايط سخت و جنگ نرم اين استقبال از جشنواره «بيداري روياها» بود که براي نقش آفريني در سينماي جهاني بايد «خوابهاي دنباله‌دار» ديد تا براي تعبيرش از «پسران آدم و دختران حواي» اين «خاک‌كيميا» کمک بگيريم. گرچه «عصر روز دهم» انعکاس «يک گزارش واقعي» از «شب واقعه» است اما «ناسپاسي» است اگر به «شکارچي شنبه‌ها» اقتدار فيلمساز ايراني مسلمان را نچشانيم.

همراه با «پرواز مرغابي‌ها» از کنار معبد «آناهيتا» گذر کنيم تا درودي از همگتانه افسانه به شهر قصه‌هاي هزار و يکشب بفرستيم و از اينجا «بدرود بغداد» را زمزمه کنيم.

«راه انبياء» اگر مسير تحقق آرمانهاي سينماي ملي گردد که بي گمان نشان از «راه فيروزه» خواهد داشت، هويت «بيرق طلايي» ما را در «جام جهان نما» به نمايش خواهد گذاشت؛ تا از سيمرغ ما «ققنوس طلايي» سر برآورد.

ماموريت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي حفظ کيان نظام و صيانت از ارزش‌ها در بعد فرهنگي است که هنر و ادب را نيز شامل است.

بيش از هر انتظاري از کارگزاران اين وزارتخانه، توقع رعايت حق الناس و حرمت و کرامت ارباب ادب و هنر را دارم. به وعده، دقت بيشتري شود تا ماجراي جايزه سال گذشته تکرار نگردد؛ که «المسئول حر حتي يعد» مسئول تا قول نداده است آزاد است و چون قول داد در بند خواهد بود.

از سينماگران نيز انتظار مي‌رود پاشنه‌ها را براي حضور بيشتر در صحنه جهاني بالا کشند و آستين‌ها را بالا زنند که براي سرعت گرفتن در دولت دهم همه چيز مهياست خصوصا آنگاه که منشور دولت از زبان رئيس جمهوري مردمي، فرهنگ و فرهنگ و فرهنگ اعلام گشته است. به همين منظور دفتر حمايت از حقوق معنوي آثار هنرمندان ايراني با رويکرد اقتصاد هنر و عرضه فيلمهاي ارزشمند شده را در رايزني‌هاي فرهنگي ايجاد خواهيم کرد.

تنوع مضامين و سوژه‌هاي نو خصوصاً با حضور پررنگ جوانان، وادارم مي‌سازد که از برادر عزيزم آقاي جواد شمقدري قدرداني کنم.

از يکايک همکاران، دست اندرکاران، فيلمسازان، خبرنگاران و شرکت‌کنندگان، سپاسگزارم و شما را به ايزدمنان مي‌سپارم.

توفيق رفيق طريق عزت و اعتبارتان باد.»

در اين مراسم كه اجراي آن را علي معلم برعهده داشت؛ تيزر بيست‌وهشتمين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر به نمايش درآمد و سپس مهدي مسعودشاهي دبير جشنواره به روي صحنه آمد.

دبير جشنواره فيلم فجر گفت: در آستانه اربعين سالار شهيدان به نظاره مي‌نشينيم پيوند سينماي ملي ايران با انقلاب بزرگ اسلامي اين ملت نجيب و اين پيوند با شکوه انقلاب با هنرمندان فرهيخته اين سرزمين را ارج مي‌نهيم و قدردان آن هستيم.

مهدي مسعودشاهي افزود: بيست‌وهشتمين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر رنگين‌کمان زيبايي از آثار سينماگران اين مرز و بوم بود که تنوع آثار گوناگون حاضر در جشنواره گواهي‌دهنده اين موضوع است و حضور چند نسل از سينماگران در بهار انقلاب از جلوه‌هاي زيباي اين جشنواره مي‌باشد.

وي ادامه داد: تمام تلاش دست‌اندرکاران اين جشنواره در راستاي اين همدلي بوده است که به فرموده آن شاعر بزرگ،يا سبو يا خُمِ مي يا قدح باده کنند / يک کف خاک در اين ميکده ضايع نشود.

دبير جشنواره فيلم فجر در پايان افزود: اميد است اين کوششها و تلاشها مورد پسند خداي بزرگ قرار گيرد و هنرمندان ايران عزيز نيز در پرتو عنايات‌الهي سربلند و پيروز باشند.

معاون امور سينمايي و سمعي و بصري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در اين مراسم گفت:در واپسين ساعات پاياني بيست‌وهشتمين جشنواره فيلم فجر هستيم، اين روزها فرصتي بود که با هم در سالن‌هاي سينما گرد هم جمع شويم، در تجربه‌هايي با هم شريک شديم لحظاتي بود که گريستيم، خنديديم، نگران شديم، شادمان گشتيم، قضاوت کرديم، قضاوت شديم....

وي افزود: اين‌ها همه بهانه بود که به هم نزديک شويم، همديگر را از نزديک ببينيم... و اين مقدمه‌اي بود که به همدلي برسيم.. اين يک تجربه بود که مي‌تواند در همه جا تکرار شود... رمز اين همدلي در ويژگي و ذات فرهنگ است... مي‌توان با فرهنگ به همزباني و همدلي دست يافت فرهنگ و هنر نقطه اتصال است نه افتراق...

وي تصريح کرد: ما در پيگيري سياست‌هايمان جدي هستيم... تفسير و تحليل‌هاي حاشيه‌اي نشود، تفسير آن را از خودمان بخواهيد... من در اينجا مي‌گويم هدف فقط اعتلاي سينماي ايران، اعتلاي فرهنگ و هنر ايران و اعتلاي انقلاب اسلامي و ايران عزيز است. و در اين راه از اندک سرزنش‌ها و بعضي شبهه‌افکني‌ها خوف نداريم...

البته هر توصيه، موعظه و نصيحتي را که خالصانه و دلسوزانه باشد را با طيب خاطر مي‌پذيريم و به آن عمل خواهيم کرد.

شمقدري در پايان سخنانش گفت: قبل از پايان سال جاري جلسه‌اي خواهيم داشت و تشريح سياست‌هاي آينده را مفصل اعلام خواهيم کرد و اولين جلسه شوراي عالي سينما به رياست رئيس جمهور محترم در اسفندماه برگزار خواهد شد و تصميمات کلان در خصوص سينما اخذ خواهد شد و استانداردسازي يکي از ابزارهاي کليدي ترسيم اين سياست‌ها خواهد بود. چشم‌انداز و افق سينماي ايران متکي بر باورهاي ايراني اسلامي و صلح و دوستي و محبت و عدالت رقم مي‌خورد... ما در سينماي ايران در جستجوي مخاطب جهاني با تکيه بر فطرت آدمي خواهيم بود.

راه آينده سينماي ايران را مخاطبين هوشمند و فهيم رقم خواهند زد و اين راه از علائق انگيزه‌ها انديشه‌ها و باورها و ذوق فيلمساز ايراني محقق خواهد شد. از همه ياري مي‌طلبيم.

و تشکر از همه دست‌اندرکاران و مديران... اصحاب رسانه، فيلمسازان، لابراتوار، استوديوها، کارمندان و مخاطبين و صاحبان سالن‌هاي سينما...

ما امروز اينجا ايستاده‌ايم مديون شهداء، امام و انقلاب اسلامي هستيم و انقلاب اسلامي نيز فرزند فرهنگ عاشورايي است و از همين جا به روح بلند امام و همه شهداي درود مي‌فرستيم و با آنان عهد مي‌بنديم سينماي ايران را در مسير زيبايي‌هاي عاشورا و فرهنگ حسيني جاري و ساري سازيم.»

در ادامه مراسم در دو پرده ويدئو آرت عاشورا پخش شد و با اعلام مجري و پخش يک ميان برنامه يک دقيقه‌اي مراسم اهداء جوايز آغاز شد.

هيات داوران بخش نقش خيال - مسابقه آثار پويانمايي به روي صحنه آمدند و پس از اعلام نامزدها توسط مجري، اين گروه از داوران جوايز خود را به اين شرح اعلام کردند:

جايزه سيمرغ بلورين بخش مسابقه آثار پويانمايي به «شهر خاموش» ساخته امير مهران

ديپلم افتخار اين بخش به اثر «نوازنده» ساخته کيانوش عابدي

سعيد توکليان، اميرمحمد دهستاني و رضا تقدسي داوران اين بخش از جشنواره بودند.

در ادامه مراسم هيات داوران بخش چشم واقعيت به دعوت مجري به روي صحنه آمدند.

اين داوران شامل مهدي همايونفر، حبيب احمدزاده، سعيد صادقي و رضا برجي جوايز خود را به اين شرح اعلام کردند:

سيمرغ بلورين بهترين مستند بلند به فيما امامي و رضا دريانوش کارگردانان فيلم «جاي خالي آقا يا خانم «ب»

سيمرغ بلورين بهترين مستند کوتاه و نيمه بلند به رضا فرهمند کارگردان فيلم «اتاق صعود».

ديپلم افتخار اين بخش به فتح‌اله اميري کارگردان فيلم «زندگي در کسوف».

ديپلم افتخار ديگر اين بخش به سيدحامد نوبري کارگردان فيلم «فقط کمي نور».

در ادامه مراسم چند قطعه موسيقي توسط عليرضا قرباني بصورت زنده اجرا شد و سپس هيات داوران بخش ويدئو سينما به روي صحنه آمدند.

هيات داوران اين بخش (مسابقه آثار ويدئويي) شامل مهناز مظاهري، قاسم قلي‌پور، محمدرضا اعلامي،جهانگير الماسي و حبيب‌اله بهمني جوايز خود را به اين شرح اعلام کردند:

در بخش مسابقه آثار ويدئويي بلند دو ديپلم افتخار به احسان عبدي‌پور کارگردان فيلم افسانه 98 و امين فرج‌پور نويسنده فيلمنامه «دويدن در ميان ابرها» اهداء شد.

در بخش مسابقه آثار ويدئويي کوتاه نيز يک سيمرغ بلورين به فرشيد اخلاقي‌پور کارگردان فيلم «تالار عروسي بوف کور» اهداء شد و يک ديپلم افتخار به طوفان نهان قدرتي نويسنده و کارگردان فيلم «ترانه‌اي براي لوبا» اختصاص يافت.

همچنين جوايز بخش نگاه نو - مسابقه فيلمهاي اول و دوم در ادامه اهدا شد:

در بخش مسابقه فيلمهاي اول و دوم 4 ديپلم افتخار اهداء شد.

ديپلم افتخار بهترين نويسنده به جليل سامان براي فيلم «زندگي».

ديپلم افتخار بهترين نويسنده به احمد کاوري و داود اميريان براي فيلم «نفوذي».

ديپلم افتخار بهترين فيلمبرداري به تورج اصلاني براي فيلمهاي «زمزمه با باد» و «بدرود بغداد».

ديپلم افتخار بازيگر نقش اول به رضا خدادبيگي براي فيلم «زندگي».

همچنين در بخش بهترين کارگرداني يک ديپلم افتخار به احمد کاوري و مهدي فيوضي براي فيلم «نفوذي» اهداء شد و سيمرغ بلورين اين بخش از جشنواره به بهرام توکلي کارگردان فيلم «پرسه در مه» رسيد.

در ادامه جايزه ويژه هيات داوران به فيلم «زندگي» به تهيه‌کنندگي همايون رضا عطاردي اهداء شد و دبيرخانه جشنواره از فيلم «راز دشت تاران» به کارگرداني هاتف عليمرداني و محمد لطفعلي به خاطر بهره‌گيري خاص از جلوه‌هاي ويژه اهداء کرد.

همچنين سيمرغ بلورين بهترين فيلم اول و دوم به فيلم «نفوذي» به تهيه‌کنندگي جمال شورجه و حسن عليمرداني اختصاص يافت.

در ادامه مراسم سيروس الوند کارگردان سينما به دعوت مجري مراسم به روي صحنه آمد.

الوند جايزه ويژه‌اي را از سوي جشنواره فيلم فجر به همسر نادر ابراهيمي نويسنده فقيد اهداء کرد.

سيروس الوند در اين مراسم گفت: دهه چهل دهه‌ي مهمي براي سينما و ادبيات است و ابراهيمي فعاليت خود را از اين دهه آغاز کرد و آثار تاثيرگذاري را براي مخاطبان به نگارش درآورد.

در ادامه مراسم جوايز بخشهاي چهره‌پردازي و جلوه‌هاي ويژه و طراحي لباس و صحنه اهداء شد.

مجري مراسم از داوران اين بخش دعوت کرد تا روي صحنه حضور يابند و همچنين جواد شمقدري و مهدي مسعودشاهي نيز براي اهداء اين جوايز روي صحنه آمدند.

ابوالقاسم طالبي، اسفنديار شهيدي، دکتر ابراهيم فياض، محسن علي اکبري و سيدناصر هاشم‌زاده به روي صحنه آمدند و جوايز اين بخش را به اين شرح اعلام کردند:

سيمرغ بلورين بهترين چهره پردازي به سعيد ملکان براي فيلم ملک سليمان اختصاص يافت و در بخش جلوه‌هاي ويژه دو سيمرغ بلورين به شرح ذيل اهداء شد:

سيمرغ بلورين بهترين جلوه‌هاي ويژه ميداني به محسن روزبهاني براي فيلم «شب‌واقعه»

سيمرغ بلورين بهترين جلوه‌هاي ويژه رايانه‌اي به هديش بيگدلي شاملو براي فيلم «هفت دقيقه تا پاييز» و سيمرغ بلورين بهترين جلوه‌هاي ويژه رايانه‌اي به لئولو براي فيلم «ملک سليمان».

در ادامه سيمرغ بلورين بهترين طراحي لباس و صحنه به عباس بلوندي براي فيلم «شب واقعه» اهداء شد.

در ادامه مراسم هيات داوران بخش مسابقه سينماي ايران جوايز بخش‌هاي صداي فيلم و موسيقي جشنواره فيلم فجر را اهداء کردند.

در بخش صداي فيلم سه سيمرغ بلورين به اين شرح اهداء شد:

سيمرغ بلورين بهترين صدابرداري به وحيد مقدسي براي فيلم «بيداري روياها»

سيمرغ بلورين بهترين صداگذاري به سيدعليرضا عليدي براي فيلم «آل»

سيمرغ بلورين بهترين صداگذاري به «کيسون چانگ» براي فيلم «ملک سليمان»

همچنين در بخش موسيقي دو سيمرغ بلورين به ترتيب به بهزاد عبدي براي فيلم «آل» و چان کونگ وين براي فيلم «ملک سليمان» اختصاص يافت.

در ادامه مراسم با حضور هيات داوران بخش مسابقه سينماي ايران جوايز بازيگران نقش مکمل به برگزيدگان اهداء شد.

سيمرغ بلورين بهترين بازيگر بخش مکمل مرد به مهدي فقيه براي فيلم «ملک سليمان» اهداء شد. در اين بخش 5 بازيگر نامزد دريافت جايزه بودند.

همچنين سيمرغ بلورين بهترين نقش مکمل زن به شيرين يزدان‌بخش براي بازي در فيلم «لطفاً مزاحم نشويد» اهداء شد.

در ادامه نيز سيمرغ بلورين بهترين تدوين به حسين غضنفري براي فيلم «شب‌واقعه» اهداء شد و همچنين سيمرغ بلورين بهترين فيلمبرداري به حسن کريمي براي فيلم «به‌رنگ ارغوان» اختصاص يافت.

در ادامه مراسم با حضور هيات داوران سيمرغ‌هاي بلورين بهترين بازيگران نقش اول مرد و زن و فيلمبرداري به برگزيدگان اهداء شد.

در اين بخش جواد شمقدري از وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و علي نصيريان براي اهداء جوايز دعوت به‌عمل آورد.

ديپلم افتخار بهترين بازيگر نقش اول مرد به هدايت هاشمي براي فيلم «لطفا مزاحم نشويد اهداء شد و سيمرغ بلورين اين بخش به محسن طنابنده براي بازي در دو فيلم سنگ اول و هفت دقيقه تا پاييز اختصاص يافت.

ديپلم افتخار بهترين بازيگر نقش اول زن به مريلا زارعي براي فيلم کيفر رسيد و سيمرغ بلورين اين بخش به نگار جواهريان براي فيلم طلا و مس اهداء شد.

در بخش فيلمنامه دو جايزه به اين شرح اهداء شد:

سيمرغ بلورين بهترين فيلمنامه اقتباسي به مصطفي رستگاري براي فيلم چهل سالگي

سيمرغ بلورين بهترين فيلمنامه به همايون شهنواز و شهرام اسدي براي فيلم شب واقعه

در ادامه مراسم با حضور هيات داوران سيمرغ هاي بلورين بهترين بازيگران نقش اول مرد و زن و فيلمبرداري به برگزيدگان اهداء شد.

در اين بخش جواد شمقدري از وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و علي نصيريان براي اهداء جوايز دعوت به عمل آورد.

ديپلم افتخار بهترين بازيگر نقش اول مرد به هدايت هاشمي براي فيلم «لطفا مزاحم نشويد» اهداء شد و سيمرغ بلورين اين بخش به محسن طنابنده براي بازي در دو فيلم «سنگ اول» و «هفت دقيقه تا پاييز» اختصاص يافت.

ديپلم افتخار بهترين بازيگر نقش اول زن به مريلا زارعي براي فيلم «کيفر» رسيد و سيمرغ بلورين اين بخش به نگار جواهريان براي فيلم «طلا و مس» اهداء شد.

در بخش فيلمنامه دو جايزه به اين شرح اهداء شد:

سيمرغ بلورين بهترين فيلمنامه اقتباسي به مصطفي رستگاري براي فيلم «چهل سالگي»

سيمرغ بلورين بهترين فيلمنامه به همايون شهنواز و شهرام اسدي براي فيلم «شب واقعه».

در بخش كارگرداني نيز ابراهيم حاتمي‌كيا سيمرغ بلورين بهترين كارگرداني را دريافت كرد و در اين بخش به عليرضا اميني، همايون اسعديان، عليرضا رييسيان ديپلم افتخار دادند.

سپس فيلم «به رنگ ارغوان» به تهيه‌کنندگي سيدجمال ساداتيان از سوي هيات داوري سيمرغ بلورين بهترين فيلم جشنواره را گرفت.

ساداتيان در هنگام دريافت جايزه از تلاشهاي شمقدري براي نمايش اين فيلم تقدير کرد.

در ادامه مراسم در بخش جوايز ويژه از نگاه ملي، سيمرغ زرين بهترين فيلم از نگاه ملي (ايراني اسلامي) به فيلم «عصر روز دهم» به تهيه‌کنندگي منوچهر محمدي اهداء شد.

پلاک زرين اين بخش نيز به فيلم «ملک سليمان» به کارگرداني شهريار بحراني اهداء شد.

در هنگام اهداي جوايز بخش نگاه ملي همچنين يکي از سرداران دوران دفاع مقدس حضور داشت.

و سيمرغ مردمي نيز با 68 درصد آراي مثبت به فيلم «به رنگ ارغوان» اهدا شد.

طبق آنچه روابط عمومي جشنواره منتشر كرده است،دکتر محمد علي رامين معاون امور تبليغاتي،پرويز کرمي مشاور وزير و مدير کل روابط عمومي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، سيداحمد ميرعلايي مديرعامل بنياد سينمايي فارابي، عليرضا سجادپور مديرکل ارزشيابي و نظارت بر سينماي حرفه‌اي، حسن نجاريان قائم مقام بنياد سينمايي فارابي، بهمن حبشي مدير دفتر مجامع و جشنواره هاي وزارت ارشاد، شفيع محمديان مدير عامل مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي در اين مراسم حضور دارند و هنرمنداني چون ابراهيم حاتمي کيا، مهدي فقيه، سيروس الوند، حميده خيرآّبادي، حسن زاهدي، محمدرضا شرف الدين، محسن علي اکبري، حبيب اله کاسه ساز، حبيب اللهياري، حبيب اله بهمني، امير جعفري، بهرام عظيمي، لادن مستوفي، شهرام اسدي، جهانگير الماسي، جعفر دهقان، مجتبي فرآورده، ابوالقاسم طالبي، سعيد صادقي، علي غفاري، داريوش بابائيان، حميد قديريان، اميرحسين شريفي، اسحاق خانزادي، اسماعيل سلطانيان، حبيب احمدزاده، حسين طلابيگي، ابراهيم فروزش، بهرام توکلي، علي اکبر قاضي نظام، محسن قاضي مرادي، منوچهر شاهسواري، انسيه شاه حسيني، سيدسعيد سيدزاده و همايون اسعديان در اين برنامه حضور دارند.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۱۴ بهمن ۱۳۸۸ / ۲۲:۱۶
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8811-08968
  • خبرنگار :