رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تأكيد كرد: بخشي از گزينههاي مندرج در «برنامهي ملي گردشگري» در مسير كنوني گردشگري كشور قابليت اجرا دارد.
حميد بقايي در گفتوگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دربارهي سرانجام طرح جامع گردشگري ايران كه با مشاركت سازمان جهاني جهانگردي تهيه شد، اظهار داشت: متأسفانه اين طرح پس از تهيه، هيچوقت از سوي مسؤولان وقت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در دستور كار قرار نگرفت و بهنوعي در ورطهي فراموشي فرورفت.
وي با بيان اينكه با وجود مسير پيمودهشده در گردشگري كشور، امكان اجرايي كردن «برنامهي ملي گردشگري» بهصورت كامل وجود ندارد، گفت: از برخي گزينههاي اين برنامه ميتوان استفاده كرد؛ اما امكان اجراي كامل آن وجود ندارد.
معاون رييسجمهور با بيان اينكه فرآيند توسعهي گردشگري بايد براساس مطالعات باشد، افزود: وارد كردن دوبارهي برنامهي ملي گردشگري در شرايط كنوني و مسير طيشدهي اين صنعت در كشور، مانند اين است كه به معماري كه ساختماني را تا نيمه ساخته است، نقشهاي بدهيد و بخواهيد كه بقيهي آن را از روي نقشهاي مهندسي بسازد. طبيعي است، هيچوقت آن ساختمان و نقشه با يكديگر انطباق نخواهند يافت.
به گزارش ايسنا، «برنامهي ملي گردشگري» بين سالهاي 1379 تا 1381 با مشاركت سازمان جهاني جهانگردي و حمايت مالي دفتر برنامهي توسعهي سازمان ملل متحد (UNDP) بهعنوان سومين طرح جامع گردشگري ايران از آغاز تا كنون بوده است.
ارديبهشتماه 1386 حميد بقايي بهعنوان قائممقام سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در گفتوگو با خبرنگار ايسنا از تدوين طرح جامع سه حوزهي كاري اين سازمان خبر داد و گفت: طراحي و تدوين اين طرح از سوي سازمان به پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري واگذار شده است.
وي تأكيد كرد: طرحهاي پيشين تدوينشده در حوزهي گردشگري هيچگاه در زمان مديريتهاي قبلي به مرحلهي اجرايي نرسيدند و حتا پس از ادغام دو سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، به اجراي اين طرح توجهي نشد. بنابراين با توجه به گسترش حوزههاي فعاليتي سازمان و اضافه شدن موضوع صنايع دستي به آن، نياز است طرح جامعتري تهيه شود كه اين مأموريت به پژوهشگاه كه از توان علمي مناسبي برخوردار است، واگذار شده است.
بقايي با بيان اينكه از نقاط مثبت و سرفصلهاي اجرايي طرحهاي جامع گذشته، در تدوين طرح جديد جامع ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استفاده خواهد شد، اظهار كرد: طرح جامع ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي در قالب سند چشمانداز اين حوزهها و در فازهاي مختلف اجرايي تهيه ميشود.
وي افزود: طرحهاي جامع بيشتر جنبهي كتابخانهيي و غيرعملي دارند. در صورتي كه مهمترين ويژگي براي تدوين يك طرح جامع، جنبهي پروژهيي و اجرايي بودن آن است. ما تلاش ميكنيم، در تدوين طرح جديد با فازبندي اين طرح، آن را عملياتي كنيم.
انتهاي پيام