هواپيماي بازسازي شدهي متفقين، 22 خرداد ماه سه سال قبل بر فراز دكورهاي خيابان لالهزار شهرك سينمايي غزالي به پرواز درآمد تا تصاوير ريختن اعلاميه بر فراز شهر در سكانس سال 1319 سريال «درچشم باد» ثبت شود.
به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا، اين هواپيما كه به گفتهي مدير گروه حماسه و دفاع شبكه اول سيما، بازسازي آن هزينه بسياري را به همراه داشته، شبيه هواپيماهاي دهه 20 بازسازي شدهاست.
اين هواپيما كه حاوي اعلاميههاي نيروهاي متفقين بود، اين مطلب را «خطاب به اهالي ايران» عليه كشور آلمان بيان ميكرد كه «آلمان هيتلري، درهم شكسته ميشود».
در اين سكانس بيش از 400 هنرور از سنين مختلف حضور داشتند كه كنترل آنها توسط جعفر جوزاني ودستيارانش به دشواري انجام ميگرفت.
به نحوي كه يكي از دستياران كارگردان در پاسخ به پرسش يكي از هنروران كه بايد چكار كند؟! (با اشاره به تعداد آنها) گفت: «يادم نميآيد به هر كس چه گفتم!»
به گزارش ايسنا، با فرمان «حركت» جعفري جوزاني، خيابان خلوت لالهزار به ناگاه مملو از جمعيتي شد كه با پوششهاي مختلف دهه 20 مقابل دوربين ظاهر شدند و در اين بين حضور بچهها با اسباببازيهايي كه اين روزها ديگر نشاني از آنها نيست، خانمها با زنبيلهاي حصيري و نانهاي سنگك، روحانيون، جواناني با موهاي روغن زده و كلاههاي شاپو بيش از هر چيز جلب توجه ميكرد.
اما برنامه در آن روز بر اساس پيشبيني اوليه انجام نشد و هواپيما پس از يك ربع پرواز بر فراز شهرك سينمايي و ريختن ناموفق اعلاميهها در باند فرودگاه پيام فرود آمد.
مشاور هنري سريال « در چشم باد» در توضيح اين سكانس و بازسازي هواپيما به خبرنگار ايسنا، گفت: اين سكانس به دورهاي ميپردازد كه هواپيماي روس و انگليس در تهران اعلاميه پخش ميكرد و هشدارهايي را در خصوص جنگ ناخواسته در ايران به اطلاع مردم ميرساند.
مجيد ميرفخرايي كه طراح صحنهي اين سريال تاريخي را نيز برعهده دارد، دربارهي هواپيمايي كه بر فراز آسمان لالهزار به پرواز درآمد، يادآور شد: اين هواپيما تقريبا شبيه هواپيماهاي جنگ جهاني اول است كه از تصاوير موجود در اينترنت الگوبرداري شدهاست. پرچم انگليس نيز بر روي آن ديده ميشود. صحنههاي مربوط به هواپيماي روس را نيز در جاي ديگري فيلمبرداري كردهايم.
بر اساس اين گزارش، اين هواپيما كه با همكاري مركز آموزش فنون و خدمات هوايي وابسته به شركت فرودگاههاي كشور در اختيار پروژه «در چشم باد» قرار گرفته، «خلبان كاتوزي»، هدايت آن را برعهده داشت. خلبان كاتوزي كه با تصوير و فيلم آشناست پيش از اين نيز تجاربي را در اين خصوص داشته است.
به گزارش ايسنا، بر اساس قرارداد منعقد شده، اين هواپيما بايد به مدت يك ساعت و نيم بر فراز آسمان شهرك سينمايي غزالي پرواز ميكرد و اعلاميههايي را بر سر مردم ميريخت.
جعفري جوزاني دراين زمينه به ايسنا، توضيح داد: هواپيما قرار بود يك ساعت و نيم در اختيار ما باشد؛ اما به ناگاه از فرودگاه مهرآباد دستور داده شد كه بايد بازگردد و در نتيجه اين همه آدم بايد در انتظار بمانند.
وي با بيان اين كه احتمال پرواز مجدد اين هواپيما وجود دارد، گفت: فرودگاه مهرآباد به دلايل نامعلوم ـ كه احتمالا به علت پرواز هواپيماهاي ديگر و مسائل حراستي بوده، دستور فرود هواپيما را داده است.
حبيبالله كاسهساز كه در آن مقطع تهيهكنندگي «در چشم باد» را بر عهده داشت، از ديگر افرادي بود كه در پشت صحنه اين سريال حضور يافت.
وي درباره نحوهي تهيه اين هواپيما به ايسنا گفت: هر پروژهاي بر اساس فيلمنامه و درخواست طراح صحنه و كارگردان نيازمند تامين يكسري امكانات است؛ براي گرفتن اين سكانس و تهيه هواپيما نزديك به دو ماه هماهنگي انجام شد.
به گزارش ايسنا، در اين سكانس از سريال «در چشم باد» بازيگران اصلي چون اكبر عبدي، جهانگير الماسي، پارسا پيروزفر، كامبيز ديرباز و رضا شفيعيجم حضور داشتند كه هر كدام در گوشهاي از خيابان لالهزار به ايفاي نقش ميپرداختند.
اين سريال به كارگرداني مسعود جعفري جوزاني متشكل از سه مقطع تاريخي است و وقوع سه جنگ در داخل كشور را به تصوير ميكشد.
سريال «در چشم باد» از بدو كليد خوردن چند بار دچار وقفه شد و در مقطعي كه اين صحنهها ضبط ميشد، حبيبالله كاسهساز را به عنوان تهيهكننده ميديد.
به گفتهي تهيهكننده وقت «در چشم باد»، اين سريال در زمره كارهاي الف ويژه سازمان صدا و سيما قرار ميگيرد و براي فيلمبرداري در شهرك سينمايي غزالي بسياري از دكورهاي اين شهرك بازسازي شدهاست، اتفاقي كه هزينه بسياري را به اين مجموعه تاريخي متحمل كرده است.
انتهاي پيام