يک متخصص اورولوژي گفت: سيگار عامل 50 درصد تومورهاي مثانه است و احتمال ابتلا به سرطان مثانه در افراد را افزايش ميدهد.
دکتر ندا جعفريان، متخصص اورولوژي در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران، درباره سرطان مثانه اظهار داشت: سرطان مثانه دومين سرطان شايع دستگاه ادراري است که از کل سرطانهاي موجود حدود 7 درصد از سرطانهاي مردان و حدود 2 درصد از سرطانهاي زنان را تشکيل ميدهد.
وي در ادامه افزود: سنين بعد از 65 سالگي سن متوسط ابتلا به اين نوع سرطان است.
اين متخصص اورولوِژي تصريح كرد: سرطان مثانه در 15 تا 35 درصد مردان و 1 تا 6 درصد زنان به علت تماسهاي شغلي با مواد سرطان زا بروز مييابد.
وي گفت: کساني که با موادي مثل رنگ، بنزين يا مواد چاپ و شيميايي سر و کار دارند بيشتر در معرض خطر هستند و استفاده از داروهايي مانند سيکوفسفاميد و شيرين کنندههاي مصنوعي نيز اين خطر را افزايش ميدهد.
دكتر جعفريان در خصوص ساير موارد خطرزا افزود: علاوه بر استعمال سيگار، عفونت و سنگ مثانه نيز خطر بدخيمي مثانه را افزايش ميدهد.
وي در خصوص علائم سرطان مثانه گفت: شايعترين علامت سرطان مثانه وجود خون در ادرار است که در 85 تا 90 درصد موارد مشاهده ميشود. درد در پهلوها و درد استخواني از سايرعلايم اين بيماري است.
اين متخصص اورولوژي در مورد راههاي تشخيص اين بيماري گفت: سرطان مثانه در ابتدا با آزمايشات روتين از لحاظ وجود خون و سلولهاي بدخيم در ادرار مورد ارزيابي قرار ميگيرد. در ادامه براي اطمينان از منشا مثانهاي خون، تصويربرداري آي. وي. پي صورت ميگيرد.
وي ادامه داد: در نهايت انجام سيتوسکوپي (مشاهده مستقيم مثانه) و نمونه برداري از تومور جهت تأييد نهايي انجام ميشود.
دكتر جعفريان همچنين تصريح کرد: براي پيشگيري از ابتلا به سرطان مثانه لازم است افراد از مصرف سيگار خودداري کنند. چون سيگار عامل ايجاد کننده نيمي از سرطانهاي مثانه است و به علاوه افراد بايد از قرار گرفتن در معرض مواد شيميايي خودداري کنند.
اين متخصص اورولوژي در پايان تأکيد کرد: نوشيدن مايعات به مقدار زياد ميتواند خطر ابتلا به سرطان مثانه را کاهش دهد، زيرا نوشيدن مايعات زياد توليد ادارار را افزايش داده و هر نوع ماده سرطان زايي را که ممکن است در ادرار وجود داشته باشد رقيق و اثرش را محدود ميكند.
انتهاي پيام