با گذشت 6 سال همچنان رسما وضعيت نمايش «به رنگ ارغوان» ابراهيم حاتميكيا مشخص نشده است و با پيگيريهاي امروز خبرنگار ايسنا از وزارت ارشاد همچنان هيچ پاسخي رسمي مبني بر مشخص شدن وضعيت نمايش اين فيلم و رفع توقف نمايش آن اعلام نشده است، اما اميد ميرود هر چه زودتر خبر رسمي رفع توقف نمايش اين فيلم از طرف مسئولان مربوطه منتشر شود.
به گزارش بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،شش سال قبل در آستانهي برگزاري جشنوارهي فيلم فجر سال 83؛ خبر رسيد كه فيلم «به رنگ ارغوان» ساختهي ابراهيم حاتميكيا به نمايش در نميآيد.
سيدجمال ساداتيان ـ تهيهكنندهي اين فيلم در همان سال به ايسنا گفت: مسوولين مربوط به موضوع فيلم، خواستند كه فعلا «به رنگ ارغوان» در جشنواره نمايش داده نشود.
ممكن است بعد از مذاكرات راه حلهايي ارايه شود و فيلم بعدا به نمايش درآيد اما هيچ چيز مشخص نيست.
همان زمان ابراهيم حاتميكيا نامهاي خطاب به يونسي وزير اطلاعات وقت نوشت كه در بخشي از آن آمده است:«شايد « به رنگ ارغوان» گل سرخ خارداري باشد كه دل ياران را ريش كرده است؛ ولي شما ميدانيد كه من نيتي جز تقديم گل نداشتم.
شهادت ميدهم كه بعنوان پدر معنوي « به رنگ ارغوان » با ميل و خواست شخصي خودم فيلم را از شركت در جشنواره فجر محروم ميكنم. ميگويم محروميت و اين سخت و دردناك است. ميدانم كه شما نيز همچون من از اينكه حاصل يكسال زحمت اهالي هنر در دولت هنر دوست خاتمي چنين سرنوشتي پيدا كرده است متاسف هستيد.
ولي با اطمينان و با صداي رسا ميگويم كه اجازه به هيچ خناسي نخواهم داد كه اين رود ارادت را بركهاي ساكن تصور كند كه ميتواند ماهيان نامشروع خود را پرورش و صيد كند.
من و يارانم منتظر روزي خواهيم بود كه « به رنگ ارغوان» در فضايي صرفا فرهنگي بهمراه شما و يارانتان؛ در منظر نگاه مخاطبان اصلي آن قرار گيرد.»
حكايت نمايش و پروانه نمايش گرفتن «به رنگارغوان» ادامه داشت تا سال 86 كه محمود اربابي مدير وقت اداره كل نظارت و ارزشيابي وزارت ارشاد، در نشست خبري در جمع خبرنگاران در پاسخ به وضعيت نمايش «به رنگ ارغوان» گفت: هنوز اين فيلم را نديدم و اكران آن فعلا مسالهي ما نيست.
اربابي مشكل فيلم به رنگ ارغوان را متعلق به دوره قبل ميدانست و توضيح داد: من هنوز اين فيلم را نديدهام. توقيف اين فيلم يك مسله قانوني است كه از سوي نهادي دنبال شده و فيلم در اختيار آن نهاد است و مساله فعلي ما نيست و اطلاعات ويژهاي هم ندارم. اما وقتي فيلمي را قانوني متوقف ميكنند، مسووليتي براي پرداخت هزينه آن فيلم وجود ندارد و اين مسايلي كه مطرح ميشود جنبه خبري دارد.»
و اما در بهمن ماه 87 و در آستانهي برگزاري جشنوارهي فيلم فجر؛ سيد جمال ساداتيان تهيهكننده «به رنگ ارغوان» در نامهاي خطاب به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي خواستار نمايش اين فيلم در جشنوارهي فيلم فجر شد.
و در پاسخ به اين نامه؛ شمقدري مشاور رئيسجمهور در امور هنري در مصاحبهاي اعلام كرد: پس از تماشاي «به رنگارغوان» طي گزارشي به حضور آقاي احمدينژاد گفتم كه منعي براي اكران آن نميبينم. آقاي رئيسجمهور نيز گفتند پس چرا تا به حال اکران نشده است، گفتم بعضيها مخالف اکران آن هستند، مثلاً آقاي يونسي وزير اطلاعات دوره اصلاحات همچنان مخالف اکران فيلم است.
شمقدري كه طي دو هفتهي گذشته مسئوليت معاونت سينمايي وزارت ارشاد را برعهده گرفته است، در ادامه مطرح كرد:دکتر احمدينژاد تأکيد کردند پس تلاش کنيد نظر مسئولين امر در وزارت اطلاعات نيز اخذ شود، در حال مذاکره و برگزاري جلسهاي با وزارت اطلاعات در روزهاي آينده بوديم که اين نامهي سرگشاده منتشر شد.
او ادامه داد: شخصيت و جايگاه فرهنگي آقاي حاتميکيا به عنوان فيلمساز انقلاب و دفاع مقدس آنقدر ارزش دارد که مسئوليت اکران فيلم را به عهدهي خودش بگذاريم و مجوز آن توسط وزارت ارشاد صادر شود.»
به گزارش ايسنا،درحالي اين پاسخ از سوي جواد شمقدري اواخر سال گذشته به تهيهكننده فيلم «به رنگ ارغوان» داده شد كه در هفتههاي اخير جواد شمقدري معاون سينمايي وزارت ارشاد شد و در شرايط فعلي رفع توقف نمايش اين فيلم بعيد به نظر نميرسد.
انتهاي پيام