مسئولان گمرك كشور هر چند از كشف و ضبط حدود شش تن عتيقه كه در حال خروج به كشور آرژانتين بود خبر دادند اما عنوان كردند پس از پنج ماه از ضبط اين عتيقهها، هنوز ارزش آنها مشخص نشده و تاكنون هم بررسي نشده كه توسط اين ديپلمات آرژانتيني قبل از اين نيز كالايي از ايران خارج شده است يا نه.
به گزارش خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) امروز با حضور در انبار شماره هشت گمرك جنوب تهران ميشد چيزهايي ديد كه شايد حتي در موزههاي كشور هم وجود ندارند.
سكههاي طلاي قرون اوليه اسلامي (دوره سلجوقي)، سكههاي نقره دورههاي اشكاني و ساساني، انواع سكههاي قرون اوليه اسلامي (قرن دو تا شش هجري قمري)، قرآن خطي با جلد لاكي سال 1206 هجري قمري، كتابهاي خطي اقليتهاي مذهبي قرن 19 ميلادي، قرآن خطي با قطع رحلي براي قرن 13 هجري قمري، كتاب بوستان خطي با جلد لاكي، رساله اخلاقيه با خط نستعليق به خط رضاقلي شيرازي، رساله شمسيه، آرشيوهايي از تمبرهاي دورهاي مختلف ايران و به همراه انبوهي از اشياء تزييني، انواع ظروف مسي و چدن، مرقع هندي با نقاشي مربوط به قرن نوزدهم ميلادي، دو لنگه در چوبي منبت كاري شده، گلدانهاي مربوط به دوران قاجاريه، سنگ كتيبهدار خاكستري رنگ دوره قاجاريه، ظروف سفالي كاسه نيشابور مربوط به قرن پنجم هجري قمري و انواع تابلوهاي خاك خورده ولي ارزشمند چون تقوم علمي سال 1337 همه همه از جمله شش تن عتيقه كشف و ضبط شده گمرك كشور است كه امروز پس از پنج ماه از ضبط آنها، در معرض ديد نمايندگان رسانههاي كشور قرار گرفت.
البته در يكي از انبارهاي گمرك جنوب تهران كه بوي نفتالين در مشام مدام بازي ميكرد تا هر چه بيشتر مدعوين به درد آيند كه چرا اين گونه شش تن عتيقه به دست يك ديپلمات آرژانتين افتاده بود.
پوستهاي شير، ببر و حيوانات ديگر، اسلحههاي شكاري كاليبر 20 و انواع اسلحههاي سرپر و شمشيرهاي نظامي دوران مختلف نيز از جمله مهمانان چند ساعته ديگر انبار شماره هشت گمرك جنوب تهران بودند. مهماناني كه به صورت غيرقانوني قصد عزيمت به آرژانتين داشتند ولي از انباري در سفارتخانه آرژانتين به انباري به صورت موقت در گمرك جنوب تهران سر در آوردند تا در آينده نزديك در معرض ديد هموطنان خود قرار بگيرند.
«پس از گذشت پنج ماه از ضبط اين پنج هزار و 800 كيلو عتيقه هنوز ارزش آنها مشخص نشده است.» اين جمله سخنگوي گمرك كشور است كه در جمع خبرنگاران عنوان كرد.
محمد بهبود آهني ادامه داد: اين عتيقهها از لحاظ مادي بسيار ارزشمند هستند و براي ارزشگذاري بايد در زمينههاي مختلف كارشناسي صورت بگيرد.
وي در ادامه در مورد نحوه ضبط اين عتيقهها نيز عنوان كرد: اين كالاها توسط ديپلمات آرژانتيني به عنوان لوازم شخصي و خانگي او در حال خروج از كشور بود كه توسط گمرك جنوب تهران ضبط شده است.
آهني با تصريح اينكه طبق كنوانسيونهاي بينالمللي نهتنها خارج كردن اين اشياء بلكه خريد و فروش آنها در داخل كشور هم ممنوع است افزود: اين اشياء علاوه بر اينكه خلاف اظهار نامه سباستين زاوالا، ديپلمات آرژانتيني بود بلكه پنج هزار و 800 كيلو عتيقه محسوب ميشوند.
وي در مورد اين ديپلمات آرژانتيني نيز اظهار كرد: پس از هشت سال حضور او در ايران، ديگر ماموريت او تمام شده بود كه وي قصد داشت به بهانه لوازم شخصي خود اين عتيقهها را خارج كند.
سخنگوي گمرك زمان تحويل اين اشياء به گمرك را 22 ارديبهشت ماه امسال و زمان اظهار آن را 24 ارديبهشت ماه اعلام كرد كه به گفته او، پس از دريافت اخباري از اين محموله و مشكوك شدن به آن و در نهايت بررسي آن مشخص شد اين اشياء، عتيقههاي ايراني هستند.
همچنين وي در مورد برخورد با اين ديپلمات آرژانتيني و اين سوال يكي از خبرنگاران كه وي اكنون بازداشت شده است يا نه؟ متذكر شد: اين موضوع يك روند قانوني دارد كه مربوط به دستگاههاي امنيتي است اما در حال حاضر چون مصونيت ديپلماتيك دارد در زندان نيست.
وي در ادامه در پاسخ به اين سوال خبرنگار ايسنا كه آيا اقلام يا مواردي ديگر توسط اين ديپلمات قبل از اين، از كشور خارج نشده بود؟ ابراز كرد: هنوز اين موضوع در حال بررسي است.
صادقي ـ مديركل حراست گمرك ايران ـ نيز در اين مورد به خبرنگار ايسنا گفت: محل نگهداري اين عتيقهها زير زمين سفارت آرژانتين و در تهران بود اما اين عتيقهها براي ساير شهرها و استانهاي كشور هستند.
وي تصريح كرد: انگار اين ديپلمات آرژانتيني در طول هشت سال حضورش مشغول به اين كار در ايران بود وگرنه يك شبه كه نميتوان اين همه عتيقه را جمعآوري كرد.
انتهاي پيام