با كسب عنوان «فاتح ساكنان زمين» كرم‌هاي خاكي، مدال قويترين گونه را از انسان و دايناسورها ربودند!

در يك جدول رده بندي جديد، كرم‌هاي خاكي كوچك به عنوان موفق‌ترين گونه‌هاي روي كره زمين با اختلافي اندك انسان و دايناسورها را شكست دادند و فاتح رقابت بين گونه‌هاي ساكن زميني شدند.

به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كريستوفر للويد، نويسنده كتاب جديد «چه چيزي روي زمين تكامل يافته است؟» تاريخچه كامل اين سياره را مورد آزمايش قرار داده و اشكال مختلف حيات بر روي زمين را بررسي كرده تا موفق ترين گونه‌هاي ساكن آن را شناسايي كند.

وي براي رده بندي گونه‌ها روي هر شكل حيات از لحاظ طول عمر، تاثير آن بر روي زمين، موفقيت تكاملي و نيز گسترش جغرافيايي مطالعه و قضاوت كرده است.

نويسنده كتاب تشريح مي‌كند كه كرم‌هاي خاكي توانسته اند از پنج رويداد انقراض جان سالم به در ببرند و با شخم زدن و بارورسازي خاك حتي به تداوم و گسترش تمدن بشري كمك كنند.

روزنامه‌ تلگراف به نقل از اين پژوهشگر مي نويسد: «هيچ دليلي وجود ندارد كه ما انسان‌ها چون تصور مي‌كنيم قدرتمندترين موجود روي زمين هستيم، در بالاي اين جدول قرار بگيريم.

پس از كرم‌هاي خاكي، جلبك‌ها كه مسوول تهيه اكسيژن براي ساير گونه‌ها بوده‌اند در رده دوم قرار مي‌گيرند و پس از آن باكتري‌ها به دليل كمك به حفظ ساير گونه‌هاي جانوري در گروه سوم قرار گرفته‌اند.»

كتاب جديد للويد همزمان با صد و پنجاهمين سالگرد انتشار كتاب مهم داروين با عنوان «منشاء گونه‌ها» چاپ شده كه در آن بنيان بيولوژي تكاملي مورد بررسي قرار گرفته است.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۱۴ مهر ۱۳۸۸ / ۰۹:۰۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 8807-00005.114195
  • خبرنگار : 90069