دبير شوراي معارف سيما با تاكيد تاثير جريانات سياسي و اجتماعي كشور بر دين گفت: سعي كرديم به نوعي آسيبهايي را كه در خلال حوادث پس از انتخابات رياست جمهوري در كشور اتفاق افتاد را شناسايي كنيم و راهكارهاي آن را از منظر ديني، در شكلهاي مختلف در برنامهها عرضه كنيم.
پرويز فارسيجاني در گفتوگو با خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دربارهي نقش شوراي معارف در جهتدهي افكار عمومي جامعه و تلطيف آن به ويژه در مواردي كه از آن به شرايط بحران يا التهاب تعبير ميشود، گفت: جرياناتي كه دراين چند ماه اخير اتفاق افتاد،، دو ضرورت وجود دارد كه هم مردم و هم مسؤولان و نخبگان ما بايد به آن توجه كنند و آن محوريت تبعيت از راهي است كه دين اسلام و بزرگان دين به ما ارائه كردهاند و پيروي از آن بر ما فرض است.
وي ادامه داد: تبعيت از سيره ائمه اطهار و پيامبر اسلام يك ضرورت و امر جدي است، طبعا قرآن كريم به عنوان يك راهنماي اخلاقي و يك مشي هميشگي براي ما بايد نصب العين باشد.
فارسيجاني اظهار كرد: در وقايع اخير اين دو موضوع براي ما ضرورت دارد يعني هم مسوولان و مديران ما بايد اخلاق كارگزاران را از منظر دين يك بار ديگر بازخواني و مرور كرده و به آن عمل كنند، و هم مردم اخلاق ديني نسبت به حكومت را مورد بازخواني و تامل قرار دهند.
وي افزود: دراين راستا رسانه و شوراي معارف نيز تلاش ميكند تا توجه مردم و مسؤولان را به روشهاي مختلف به تبعيت از اخلاق اسلامي و ديني جلب كرده و آنها را در عمل به آنها كمك كند.
دبير شوراي معارف سيما گفت: بحث توجه به ارتباط با خدا و مدد جستن از محضر الهي از ديگر مسائلي است كه در وقايع اخير بايد مورد توجه قرار گيرد، دراين راستا در فرصتي كه در ماههاي رجب و شعبان پيش آمد به برنامهسازان و مديران گوشزد كرديم كه به اين زمينهها توجه بيشتري كنند، و اين امر در ماه رمضان طبعا پررنگتر خواهد بود، يعني سعي ميكنيم كه هم حوزهي اخلاقي و هم حوزهي اعتقادي و ارتباط با خدا را به عنوان دو شاه كليد براي مردم، مسؤولان و فرهيختگان به شيوههاي مختلف يادآور شويم و به پيداكردن راه درست و اصيلي كه هم مورد نظر خدا و هم مورد نظر امام عصر (عج) است كمك كنيم.
وي ادامه داد: ما سعي كرديم به نوعي آسيبهايي كه در خلال حوادث پس از انتخابات رياست جمهوري اتفاق افتاد را شناسايي كنيم و راهكارهاي آن را از منظر ديني، در شكلهاي مختلف در برنامهها عرضه كنيم كه طبعا در ماه رمضان شما جلوه پررنگتري از آن را خواهيد ديد.
فارسيجاني تاكيد كرد: ما در اين شرايط وظيفهي جديتري داريم و همه بايد يادآوري كنيم كه تبعيت از مشي قرآني و مشي پيامبر (ص) و عطرت آن بزرگوار يك فرض واجب است و با تعارف و شعار نميتوان آنها را جمع زد، طبعا هم مردم و هم نخبگان دراين باره وظيفه دارند.
دبير شوراي معارف سيما تصريح كرد: يكي از نكات محوري ديگري كه درچنين شرايطي بر رسانه واجب است و ما نيز تلاشهايي را دراين زمينه انجام ميدهيم، شناسايي شبهات و نگرانيهايي است كه در ميان مردم پيش ميآيد.
وي با بيان اينكه طبعا ما بايد بتوانيم براي اين شبهات، چه در حوزهي نخبگان و چه در حوزهي مردمي پاسخهاي لازم را با كمك صاحبنظران برجسته ارائه كنيم، گفت: ما دراين مدت درحال برنامهريزي دراين باره بوديم و بنا داريم كه به شكل جدي اين امر را دنبال كنيم، به همين منظور كميتههاي تخصصي تشكيل شدهاند تا به صورت ويژه، دائما اين نگرانيها و شبهات ديني جامعه را در قشرهاي مختلف ثبت و ضبط كنند و بتوانند با برنامهريزي مناسب و شيوههاي متنوع هنري پاسخهاي مناسب را عرضه كنند.
فارسيجاني در ادامه اين موضوع گفت: اين امر به آرامبخشي جامعه ما و اينكه مسير درست را پيدا كنيم كمك ميكند.
وي تصريح كرد: از ديگر نگاتي كه رسانه وظيفه جدي نسبت به آن دارد و شوراي معارف نيز به طور جدي آن را دنبال ميكند بحث يادآوري و تبيين جايگاه ولايت فقيه در نظام اسلامي است و اينكه وظيفهي نخبگان نسبت به ولي امر و ولايت فقيه چيست.
فارسيجاني با اشاره به فرمايش و تاكيد حضرت امام (ره) دراين باره مبنيبر اينكه پشتيبان ولايت فقيه باشيد تا به اين مملكت آسيب نرسد، گفت: اين تاكيد حضرت امام (ره) به عنوان يك نكتهي كليدي، روشن ميسازد كه هم وظيفهي مردم و هم نخبگان و مسؤولان است كه اين جايگاه را بازشناسايي كنند، بفهمند و از آن تبعيت كنند.
وي ادامه داد: اگر ما اين حق و حقوق را نتوانيم به خوبي تبيين كنيم، لطماتي ميخوريم كه بخشي از آن درماههاي اخير ديده شد و اثبات كرد كه غفلت از اين مساله ميتواند تاوان سنگيني براي مجموعه كشور داشته باشد كه به اين زوديها نميتوان آن را جبران كرد.
رييس ادارهي پژوهشهاي سيما از همه پژوهشگران و انديشمندان كشور درخواست كرد دراين محورهاي مهم رسانه را ياري دهند و دربارهي استفاده از نظرات كارشناسان در طيفهاي مختلف گفت: طبعا ما سعي ميكنيم از همه منابع مستند و محكم علمي - پژوهشي كشور در عرصههاي مختلف و از اساتيد مختلف بهره بگيريم. چون يك كار علمي است و نگاه جناحي و سياسي دراين موضوع نميبينيم. ولي سعي ميكنيم تطبيق اين نظريات با ديدگاه حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبري يك محور اصلي و مهم باشد و دراين صورت از هر اثر مكتوب و چند رسانهاي كه در كشور باشد بهره خواهيم گرفت.
وي ادامه داد: حوزه و دانشگاه به عنوان محوريترين مجموعه يك كشور مورد نظر ماست، سعي ميكنيم از افراد و موسسات حقيقي و حقوقي پرتلاش دراين زمينهها هم كمك بگيريم.
اين مدير تلويزيون حمايت از برنامههاي پرمخاطب معارفي را از وظايف اصلي دبيرخانه شوراي معارف عنوان كرد و گفت: اصلا واحدي به نام هماهنگي و پشتيباني از گروههاي معارف سيما داريم كه وظيفهي آن تعامل و ارتباط دائمي با مديران گروههاي معارف است. ما هر دو هفته يك بار با مديران گروههاي معارف جلسه داريم و مشكلات و موانع آنها را مورد بررسي قرار ميدهيم كه در آخرين جلسه كه با حضور دكتر ميرباقري برگزار شد مكلف شديم با همكاري مجاري ذيربط كمك كنيم مسائل و مشكلاتشان را برطرف كنيم.
فارسيجاني در پايان گفت : دبيرخانه شوراي معارف نياز به پشتيباني مادي و معنوي بالاتري در حوزهي كلان سازمان و حمايتهاي رييس سازمان و مديران ارشد دارد و اين امر ميتواند ما را به حمايت جديتر و قويتر از برنامههاي معارف ياري دهد.
انتهاي پيام