*توديع و معارفه وزير ارتباطات*/كامل/ سليماني: محدوديت اينترنت به حوزه وزارت ربطي ندارد تقي‌پور: اقتصاد دانش‌بنيان نيازمند توجه به ICT است

مراسم توديع و معارفه وزير ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات صبح امروز در سالن شهيد قندي اين وزارتخانه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ابتداي اين مراسم عبدخضر كامراني - معاون ارتباطات و برنامه‌ريزي وزير ICT - گسترش تجارت و بانكداري الكترونيكي، اجراي خدمات سلامت و ارائه آموزش الكترونيكي، اتصال كليه دستگاه‌هاي اجرايي در سراسر كشور به شبكه ملي، ايجاد و توسعه هاب منطقه‌اي اينترنت، ايجاد و توسعه شبكه ملي اينترنت در كشور، اجراي سامانه مديريت و امنيت اطلاعات از اقدامات مورد توجه اين وزارتخانه در چهار سال گذشته برشمرد.

او با اشاره به عملكرد اين وزارتخانه در چهار سال گذشته اظهار كرد: برنامه‌ها و اقدامات زيادي در چهار سال گذشته انجام شد و موفقيت زيادي را شاهد بوديم.

وي ادامه داد: افزايش رومينگ با 109 كشور و 204 اپراتور از ديگر كشورها، افزايش مشتركان داراي GPRS كه به بيش از صد در صد رشد رسيد و همچنين رشد مشتركان MMS كه در دوره گذشته انجام شد. همچنين افزايش 26 هزار و 154 مگابيت ظرفيت اينترنت كشور و افزايش 34.9 درصد ضريب نفوذ كاربران نيز از ديگر اقدامات انجام شده بود.

معاون وزير با بيان اينكه شركت مخابرات وارد بورس شده و اپراتور دوم تلفن همراه فعاليت خود را آغاز كرده است و اپراتور سوم نيز در حال انجام و طي مراحل كاري مورد نياز است گفت: لايحه قانون جامع ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات در دولت تصويب شده و تقديم مجلس شد همچنين تصويب اساسنامه جديد شركت فن‌آوري اطلاعات و سازمان تنظيم مقررات و تهيه و تدوين اساسنامه جديد شركت خدمات پستي و راه‌اندازي و بهره‌برداري از شبكه هوشمند IN از ديگر فعاليت‌هاي مورد توجه بود.

كامراني به ارائه بخش‌هايي از دستاوردهاي دولت نهم در اين حوزه پرداخت و گفت: حمايت از توليد‌كنندگان داخلي تجهيزات مخابراتي و همچنين مشاركت در پروژه كابل دريايي فالكون از موارد مورد توجه بود. همچنين حضور فعال در مجامع به منظور تعيين و ارتقاء سهم كشور از فعاليت‌هاي فضايي در سطح بين‌المللي و تهيه و تدوين طرح جامع توسعه پست كشور از ديگر فعاليت‌هاي مهم محسوب مي‌شود.

معاون وزير ارتباطات با بيان اينكه گزارش عملكرد برنامه پيشنهادي سال 84 وزير به مجلس شوراي اسلامي ارسال و بيشتر آن نيز انجام شده است اظهار كرد: اين گزارش 15 محور دارد.

او تصريح كرد: پيش‌نويس برنامه بخش ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات در برنامه پنجم توسعه كشور انجام شد و عملكرد كميته تطبيق مصوبات هيات مديره شركت‌ها با قوانين و مقررات در سال‌هاي 84، 85، 86، 87 و اقدامات انجام شده درباره پيشنهادهاي ارائه شده وزارت ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات به دولت از ديگر موارد مورد توجه است.

وي ادامه داد: از كارهاي خوب انجام شده در وزارتخانه با توجه به اينكه امسال سال اصلاح الگوي مصرف بوده، 51 پيشنهادي بود كه در اين باره به رييس جمهور اعلام شد و خدمات دستگاه‌هاي اجرايي به صورت الكترونيكي دريافت و ارائه شده است.

معاون وزير ارتباطات كاربرد امضاي الكترونيكي، راه‌اندازي كنفرانس از راه دور، اتصال مراكز درماني به اينترنت پرسرعت و استفاده از اينترنت پرسرعت را از ديگر فعاليت‌هايي برشمرد كه مورد توجه قرار گرفت و افزود: واگذاري تلفن همراه كه در سال 84، حدود هشت ميليون بود به بيش از 46 ميليون رسيد و دفاتر ICT روستايي كه 963 دفتر بود به بيش از هشت هزار و 700 دفتر رسيده است.

پس از آن دكتر محمد سليماني - وزير پيشين ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات - اظهار كرد: چينش نيروها و مديران و استفاده از برجستگان در درون و بيرون وزارتخانه شرايط خوبي را در چند سال خدمتم در پست وزارت ايجاد كرد و خوشحالم توانستيم از مديران برجسته در اين حوزه استفاده كنيم و آن‌ها نيز توانستند قابليت‌هاي خود را به مردم ارائه دهند.

وي با بيان اينكه به‌روزرساني تلفن در سراسر كشور در چند سال گذشته شروع شده و به سرعت به نتيجه رسيد، تصريح كرد: مشكلاتي به لحاظ فني و اجرايي در كشور وجود داشت كه سعي در برطرف كردن آن‌ها داريم و خوشبختانه نيز موثر بود و به اعتقاد من اگر مديري برنامه‌ريزي داشته باشد، مي‌تواند موفق باشد.

او با تاكيد بر اينكه كليد موفقيت در مديريت اجرايي كشور داشتن برنامه زمانبندي شده است، يادآور شد: در زمينه تلفن ثابت و همراه در چهار سال گذشته انقلابي صورت گرفت و در حوزه اينترنت هم حركت‌هاي گسترده‌اي انجام شد. به عنوان نمونه چهار خط STM1 به بيش از 100 خط STM1 رسيديم.

سليماني با اشاره به محدوديت اينترنت گفت: محدوديت اينترنت به حوزه وزارت ربطي ندارد و گروهي گزارش كارشناسي نشده را تهيه كرده و به مقامات ارسال كردند كه البته من نيز گلايه كردم كه چرا وزير ارتباطات نبايد از اينچنين گزارشي مطلع باشد ولي آن گزارش به دست مقامات رسيد و محدوديت ايجاد شد.

وي ادامه داد: اين سنگ سنگين را به راحتي نمي‌توان بيرون آورد و مقصر آن را دولت نهم مي‌دانند اما به اعتقاد من اين دولت مقصر نبوده ولي اين موضوع گريبانگير ما شد و در دولت دهم نيز اين موضوع ادامه خواهد داشت.

در ادامه اين مراسم همچنين دكتر رحيمي - معاون حقوقي و امور مجلس رييس جمهور - اظهار كرد: دكتر سليماني كار ارزشمندي آغاز كرده و به جايگاه خوبي رساند كه قطعا در چهار سال آينده جناب آقاي تقي‌پور هم در اين زمينه موفق بوده و اين كارها را افزايش خواهند داد.

وي با بيان اينكه در حوزه ارتباطات گرفتاري‌ها و مشكلاتي وجود دارد، گفت: افراد متعددي براي پست وزارت مورد ارزيابي قرار گرفتند البته بنده علاقه‌مند بودم كه سليماني به اين وزارت ادامه دهند و امروز خوشحالم يكي از ياران ايشان در بين گزينه‌هاي مختلف توانست ماموريت اين وزارتخانه را به عهده بگيرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران مهندس رضا تقي‌پور - وزير جديد ارتباطات - هم با بيان اينكه در تقسيم‌بندي در دنياي حاضر براي گذر از مدار كشورهاي توسعه نيافته و در واقع اقتصاد منبع‌بنيان به اقتصاد دانش‌بنيان بايد به فن‌آوري ارتباطات و اطلاعات توجه كرد گفت: خوشبختانه امروزه بسياري از مسائلي كه روزي جزو معضلات كشور محسوب مي‌شد روبه‌رو نيستيم.

او ادامه داد: البته واقعيت اين است كه ما اگر در گذر زمان بخواهيم فاصله خود را با جوامع پيشرفته حفظ و يا كمتر كنيم بايد با سرعت حركت آن‌ها و يا بيش‌تر حركتمان را ادامه دهيم كه انتهاي آن توسعه اقتصاد دانش‌بنيان است.

وي با بيان اين كه در اين حوزه مي‌توان خلق فرصت كرد، گفت: كشورمان موقعيت جغرافيايي مناسبي در منطقه دارد و از طرفي داراي جمعيتي جوان و تحصيلكرده و نيروي انساني متخصص هستيم و ابلاغ قانون اجرايي شدن اصل 44 هم فرصتي ديگر براي اين حوزه است.

او گفت: فن‌آوري اطلاعات امروز در كنار فن‌آوري نانو و بايو در حال پيشرفت است و در دو دهه آينده جوامع بشري را خواهند ساخت و اميدواريم با رسالتي كه به دوش گرفتيم كارنامه درخشاني را تا چهار سال آينده داشته و بايد با توجه به گفته مقام معظم رهبري جنبش نرم‌افزاري و نهضت علم‌محوري با عنوان گفتمان مسلط جامعه داشته باشيم.

تقي‌پور ادامه داد: قابليت جذب سرمايه‌گذاري خارجي از ديگر موضوعاتي است كه بايد به آن توجه شود و اگر بخواهيم خود را در سطح استانداردهاي جهاني تعريف كنيم بايد در اين نقطه قوت بهره بگيريم و از زيرساخت‌هاي قوي ارتباطي بهره‌مند باشيم.

وزير ارتباطات ادامه داد: خوشبختانه امروز فضاي رقابتي در كشور در اين حوزه شكل گرفته كه با توسعه اين فضا بتوانيم در تسهيل ارائه خدمت به مردم با قدرت بيش‌تري ادامه راه دهيم و خوشبختانه در چهار سال گذشته از نظر پيشرفت‌هاي علمي و فن‌آوري، هسته‌يي، نانو، فن‌آوري‌هاي هوا و فضا پيشرفت‌هاي عظيمي را شاهد بوديم و اميدواريم اين مسير با حمايت رييس جمهور و با رهنمودهاي مقام معظم رهبري و با همكاري شما به خوبي طي شود و به شعار گذر از اقتصاد منبع‌بنيان به اقتصاد دانش‌بنيان برسيم.

او با بيان اين كه در اين شعار عامل پيشران فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات است، گفت: توسعه پايدار اين حوزه به منظور سرآمدي و اقتدار نظام در مسير توسعه اجتماعي و رفاه جامعه است.

وي ادامه داد: اميدواريم در وضعيت مطلوب شاهد توسعه جامعه‌اي باشيم كه بسياري از امور مردم درارتباط با دولت، تجارت، دسترسي به اطلاعات و بسياري از خريد و فروش‌ها بدون نياز به مراجعه حضوري امكان‌پذير باشد.

وزير ارتباطات با بيان اينكه پنج محور اصلي براي كار داريم تاكيد كرد: توسعه زيرساخت‌هاي ارتباطي كشور با استفاده از فن‌آوري‌هاي نوين ارتباطي، توسعه فن‌آوري اطلاعات به منظور رشد جمهوري اسلامي ايران در عرصه‌هاي اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و امنيتي، توسعه فن‌آوري‌ها و كاربردهاي فضايي، مسائل پست و پست بانك و تمركز بيش‌تر برروي تنظيم مقررات و تنظيم روابط دولت با اپراتورها و اپراتورها با مردم است.

تقي‌پور ادامه داد: لازم است بتوانيم براي توسعه در اين حوزه از بخش خصوصي به خوبي كمك بگيريم و مقررات و تسهيلات لازم را براي ورود شركت‌هاي كوچك و متوسط در اين حوزه فراهم كنيم و تا جايي كه ممكن است كار مردم به دست مردم انجام شود و دولت بخش تنظيم روابط را داشته باشد و از تصدي‌گري فاصله بگيرد.

او خاطر نشان كرد: قصد داريم اين ساختارها را تقويت كنيم به نحوي كه اين توانمندي در كشور ايجاد شود و از تشكل‌هاي غير دولتي و افزايش نقش آن‌ها حمايت شود و بنده باور دارم با عزم راسخ و جديتي كه در اين حوزه وجود دارد بتوانيم موفق شويم و از زحمات دكتر محمد سليماني نيز بسيار تشكر مي‌كنم.

به گزارش ايسنا در پايان اين مراسم که با حضور معاونان، مديران و خبرنگاران رسانه‌ها برگزار شد، از زحمات و تلاش‌هاي چهار ساله دکتر محمد سليماني به عنوان وزير ارتباطات دولت نهم تشکر و قدرداني و مهندس رضا تقي‌پور به‌عنوان وزير جديد ICT معرفي شد.

انتهاي پيام

  • یکشنبه/ ۱۵ شهریور ۱۳۸۸ / ۱۶:۳۰
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 8806-00230.107062
  • خبرنگار :