در حالي كه مسوولان سازمان ميراث فرهنگي از جزئيات آسفالت كردن جاده «رينه به گوسفندسرا» در ارتفاعات دماوند اظهار بياطلاعي كردهاند، مديركل محيط زيست استان تهران گفت كه اجراي اين پروژه به پيشنهاد سازمان ميراث فرهنگي در دور دوم سفر رييسجمهوري به استان مازندران مصوب شد و هماكنون نيز عمليات آن متوقف شده است.
دكتر صدوق روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: مصوبه مرمت جاده «رينه به گوسفندسرا» از مصوبات دور دوم سفر رييس جمهوري به استان مازندران و پيشنهاد سازمان ميراث فرهنگي بوده است.
وي افزود: بر اين اساس هيات دولت 86 ميليون تومان جهت مرمت و آسفالت جاده «رينه به گوسفندسرا» به طول 5 كيلومتر را مصوب كرد.
مديركل محيط زيست استان تهران با اشاره به اينكه قله دماوند بر اساس مصوبه 231 شوراي عالي محيط زيست اثر طبيعي ملي است، افزود: در عين حال آسفالت كردن جاده «رينه به گوسفندسرا» ميتواند اثرات بسيار مخربي بر اثر طبيعي ملي دماوند داشته و ضمن ايجاد آلودگي موجب ساخت و سازهاي غيرمجاز، تخريب طبيعيت بكر منطقه و ... شود.
وي با اشاره به اينكه شهرداري رينه كار زيرسازي اين مسير را آغاز كرده بود، به ايسنا گفت: روز شنبه با حضور عوامل اداره كل محيط زيست استان تهران احداث اين مسير كه پوكهريزي براي زيرسازي آن آغاز شده بود متوقف شد.
به گزارش ايسنا، پيشتر بسياري از فعالان محيط زيست و حتي رييس فدراسيون كوهنوردي و صعودهاي ورزشي نيز به اجراي اين پروژه اعتراض كرده بودند.
در اين حال سخنگوي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري موضعگيري در برابر آسفالت كردن مسيري هفت كيلومتري در يكي از دامنههاي قله دماوند را منوط به بررسي حريمهاي ثبتشده اين كوه در فهرست آثار طبيعي دانسته بود.
همچنين دبير كميته ملي طبيعتگردي با اظهار بياطلاعي نسبت به آسفالت شدن قسمتي از دامنه دماوند، تأكيد كرده بود كه به تازگي بازرسان ما از آنجا ديدن كردهاند و چنين چيزي در گزارشهاي آنها نيامده بود، ولي به هر ترتيب، مسأله پيش آمده را حتما پيگيري ميكنيم!
به گزارش ايسنا، پيشنهاد سازمان ميراث فرهنگي براي اجراي عمليات آسفالتريزي جاده «رينه به گوسفندسرا» در ارتفاعات دماوند در حالي صورت ميگيرد كه اين سازمان 29 تيرماه سال گذشته در مراسمي اقدام به ثبت ملي دماوند به عنوان نخستين اثر ميراث طبيعي ايران كرده بود.
انتهاي پيام