پيشينه سياست‌گذاري بهداشت روان گزارش عملكرد سال ‌1386 اداره سلامت روان/‌20 انجام ارزيابي و مداخله رواني- اجتماعي در صورت بروز بلايا

اشاره:
آنچه كه در پي مي‌آيد بيستمين بخش از گزارش عملكرد اداره سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در سال 1386 است كه در دفتر سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد اداره‌ي سلامت روان تنظيم شده است.
در اين بخش عملكرد اداره سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در "انجام ارزيابي و مداخله رواني - اجتماعي در صورت بروز بلايا" ارائه مي‌شود؛ به اين ترتيب كه پس از بيان مساله، به چگونگي وضعيت موجود، اهداف كلي و اختصاصي، شرح برنامه، فعاليت‌هاي انجام شده و دستاوردهاي برنامه پرداخته خواهد شد.

سرويس مسائل راهبردي ايران به منظور تسهيل دسترسي خبرنگاران حوزه اجتماعي، و بهداشت و درمان به اسناد سياستي و برنامه‌هاي وزارت بهداشت و درمان با هدف فراهم آوردن زمينه تحليل و بررسي برنامه‌ها و سياست‌هاي حوزه بهداشت روان در عرصه‌اي عمومي، متن كامل اين سند را منتشر مي‌كند. قابل ذكر است پيش از اين نيز گزارشي از اهداف عملكردي اداره‌ي مذكور در سال 1387، در اين سرويس منتشر شده است.
سرويس مسائل راهبردي ايران (psy.isna88@yahoo.com) با تقدير از اين اقدام دفتر سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، در مسير انتشار اطلاعات و تعامل با دانشگاهيان و افكار عمومي، آمادگي خود را براي انعكاس پيشنهادات و انتقادات استادان، پژوهشگران، دانشجويان، فعالان بخش سلامت روان و مديران و سياست‌گذاران بخش به منظور بررسي اين گزارش اعلام كرده و اظهار اميدواري مي‌كند ايجاد يك عرصه‌ي‌ عمومي براي گفت وگوي دانشگاهيان و حرفه‌مندان با مديران و سياست‌گذاران ضمن مستندسازي تاريخ سياست‌گذاري و نظارت عمومي بيشتر بر فرآيند سياست‌گذاري عمومي، موجب طرح ديدگاه‌هاي جديد و ارتقاي كيفيت اين فرآيند در هر حوزه شود. 


*********

*انجام ارزيابي و مداخله رواني- اجتماعي در صورت بروز بلايا*

مقدمه و بيان مساله:
يکي از برنامه‌هاي اداره سلامت روان، انجام ارزيابي پس از هر گونه حادثه غيرمترقبه و ارائه گزارش به دفاتر ذيربط است. طي سال 1386 با توجه به بروز حادثه گونو، اين اداره اقدام به انجام ارزيابي نيازهاي رواني- اجتماعي بازماندگان و انعکاس گزارش به ساير دفاتر كرده است.

وضعيت موجود:
طي سال 1386 به دنبال بروز حادثه گونو، اداره سلامت روان با ارسال دو تن از کارشناسان به انجام ارزيابي در مورد نيازهاي رواني- اجتماعي بازماندگان پرداخته است.

مجري برنامه و همكاران:
- دفتر سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد (اداره سلامت روان)
-
دانشگاه علوم پزشکي کرمان

هدف كلي:
ارزيابي نيازهاي رواني- اجتماعي پس از بروز حادثه گونو

هدف اختصاصي:
- بررسي نياز‌هاي رواني- اجتماعي بازماندگان به تفکيک گروه‌هاي سني و جمعيتي
-
بررسي نيازهاي رواني- اجتماعي بازماندگان به تفکيک مناطق آسيب ديده مختلف
-
ارائه پس خوراند به دفاتر ذيربط جهت آغاز فعاليت‌هاي مورد نياز جهت تأمين نيازهاي رواني- اجتماعي بازماندگان

شرح برنامه:
در اولين فرصت ممکن پس از بروز حادثه، اداره سلامت روان نسبت به اعزام دو تن از کارشناسان براي انجام ارزيابي نيازهاي رواني- اجتماعي اقدام كرده است.

فعاليت‌هاي انجام شده:
- انجام ارزيابي در 4 روستاي آسيب ديده در نواحي مختلف
- ارائه گزارش

دستاوردهاي برنامه تا کنون:
انجام ارزيابي و ارائه گزارش به دفتر سلامت رواني- اجتماعي و ارسال گزارش به دفاتر ذي‌نفع. طبق ارزيابي انجام شده، نيازي به مداخلات تخصصي در زمينه بهداشت روان وجود نداشته و استرسورهاي موجود در محيط ناشي از معضلات بهداشتي موجود (از قبيل عدم دسترسي به آب آشاميدني سالم، تخريب کامل سرويس‌هاي بهداشتي) بوده است.

ادامه دارد...

  • یکشنبه/ ۷ تیر ۱۳۸۸ / ۱۱:۲۸
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 8804-02885
  • خبرنگار : 71271