«انجمن هنرهاي تجسمي هرمزگان در اثر پرواز 655 IR هيچ نقشي نداشت !!!»

پيرو نامه «احمد نادعليان» مبني بر مخدوش شدن مالکيت مادي و معنوي اثر «پرواز 655 IR » و بازتاب خبري آن در رسانه‌ها ، «سردار باقرزاده» - رياست اداره حفظ ارزشها و نشر دفاع مقدس ، شخصا دستور پيگيري اين موضوع را داد.

احمد نادعليان - هنرمند محيطي به خبرنگار هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)،خبر داد: اين موضوع در دفتر بازرسي اداره نشر و حفظ ارزشهاي دفاع مقدس در حال بررسي است.

او گفت : براي بررسي اين موضوع در روز پنج‌شنبه- 31 شهريور ماه در دفتر بازرسي اداره حفظ و نشر ارزشهاي دفاع مقدس، جلسه‌اي تشکيل شد و با حضور مديريت ادراره بازرسي و مديريت اداره حفظ ارزشهاي استان هرمزگان موضوع مالکيت مادي و معنوي «پرواز 655 IR» بررسي شده است.

اين هنرمند محيطي اضافه کرد:در اين جلسه ضمن ارائه مستندات تصويري، فرايند «اثر 655 IR» مرور شد. همچنين نامه مشترک بيش از 30 هنرمند شرکت‌کننده که از گوشه و کنار ايران در پانزدهمين جشنواره هنر محيطي شرکت داشتند ارائه شد.

به گفته‌ي او ، در اين نامه جمعي از شرکت‌کنندگاني که از شهرهاي مختلف به جشنواره رفته بودند تاکيد کردند که با هزينه شخصي خودشان در جشنواره حضور داشته‌اند. آنها هزينه غذا و اياب ذهاب را خودشان پرداخت نموده‌اند و انجمن هنرهاي تجسمي هرمزگان در فرايند پژوهش، طراحي و آماده کردن پيش طرح و انجام چيدمان «پرواز 655IR » هيچ نقشي نداشته‌اند.

علاوه بر سي هنرمند ايراني ، «بنجامين هيوت» هنرمند انگليسي نيز طي يک نامه مستقل تاکيد داشته است که کليه هزينه‌هاي شرکت در جشنواره را شخصا پرداخت نموده است.

مدير نگارخانه «پرديس پلور» و مسئول طراحي پانزدهمين جشنواره هنر محيطي که با عنوان «روياي صلح در خليج فارس» برگزار شد، نقش نهادهاي بومي را اينگونه توصيف کرد: دو نفر از کارمندان اداره ارشاد نه در قالب يک درخواست رسمي از آن اداره، بلکه فقط به دليل تمايل به همکاري و حضور در جشنواره، موضوع اسکان در مرکز تحقيقات محيط زيست را هماهنگ نموده‌اند. محل اسکان فقط شامل چند سالن بود که در بستر آن موکت وجود داشت و آنها با خود پتو و کيسه خواب همراه داشتند . اين امکان وجود نداشت که استحمام کنند. با توجه به اينکه کار اغلب در ساحل و آب دريا انجام مي‌شد، شوري آب کار را دشوار کرده بود.

نادعليان اضافه كر: يک نفر از کارمندان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي هرمز طي مذاکراتي که قبل از جشنواره انجام شده ، قبول کرده بود که براي هنرمنداني که از ديگر شهرها به جزيره هرمز مي‌آيند در قبال دريافت هز‌ينه‌اي که هنرمندان مي‌پردازند ، غذا تهيه كند و چهار کيسه خاک قرمز را از معدن خاک سرخ از پايگاه محيط زيست انتقال دهند. صورت حساب تعداد هنرمندان، روزهاي اقامت و مبلغ پرداخت شده موجود است.

به گفته‌ي او، در حال حاضر فرد مذکور کارمند اداره ارشاد نيست و در زمان جشنواره چنين زحمتي را قبول کردند و در اين خصوص هيچ مذاکره‌اي با اداره ارشاد هرمزگان نشده است.

سرپرست اين پروژه عنوان كرد: در چند روز برگزاري جشنواره نماينده حراست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي هرمزگان در منطقه‌اي که جشنواره برگزار مي‌شد، حضور داشت. در روز اجراي «اثر پرواز 655 IR » ايشان شاهد بودند که اعضاي انجمن هنرهاي تجسمي آنجا حضور نداشتند. تنها يك ميني‌بوس از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، هنرمنداني را که از تهران عازم خليج فارس شده بودند را از ايستگاه راه آهن بندرعباس به اسکله انتقال داد كه اين موضوع به صورت رسمي در پايگاه اينترنتي پرديس ذکر و از زحمات افراد رابط نيز تشکر شده است.

نادعليان اضافه كرد: علاوه بر اين به صورت رسمي در پايگاه اينترنتي و در خبرگزاري «ايسنا» به صورت رسمي عنوان شده است که براي جشنواره کنوني از هيچ نهاد يا مرکزي درخواست حمايت مالي نشده است و هزينه سفر به منطقه و غذاي روزانه توسط هنرمندان شرکت کننده پراخت شده است. اين موضوع در مطبوعات آن زمان نيز منعکس شده بود.

اين هنرند محيطي در ادامه خاطر نشان كرد: آنچه که اسناد تصويري و هنرمندان گواهي مي‌دهند بر اين است كه اعضاي انجمن هنرهاي تجسمي هيچ نقشي در فرايند پژوهش، طراحي، آماده کردن پيش طرح و انجام چيدمان پرواز 655IR نداشته‌اند. افراد ياد شده در بالا در زمينه هنر نمايش فعاليت دارند و تلاش در زمينه تسهيل رفاه هنرمندان نمي‌تواند اين حق را براي انجمن هنرهاي تجسمي ايجاد نمايد که نام آن در لوح فشرده درج شود.

به گفته‌ي اين هنرمند ، در جلسه روز 31 ارديبيهشت ماه ، مديريت اداره حفظ ارزشها و نشر دفاع مقدس هرمزگان عنوان کرده‌اند که اين لوح فشرده بنا به درخواست آن اداره نبوده است. با اين وجود هنوز مشخص نيست افرادي که هويت آنها مشخص است با چه انگيزه‌اي نام آن اداره و انجمن هنرهاي تجسمي را در اين لوح فشرده قيد کرده‌اند، به همين دليل اداره بازرسي حفظ ارزشها در نظر دارد در اين زمينه جستجو نمايد.

نادعليان خواستار شد: سئوال‌هاي مهم‌تري که اين افراد بايد پاسخ بدهند ، اين است که اگر يک نهاد به عنوان حامي حضور دارد، چرا دبير و هنرمندان شرکت‌کننده از آن اطلاعي نداشته‌اند؟ بايد در نظر داشت در جشنواره بيش از 80 نفر حضور داشتند و شايد بيش از يکصد اثر بوجود آمده است. «اثر پرواز 655 IR » فقط يک اثر از آثار انجام شده بود. حال بايد مشخص شود حمايت مادي و معنوي اداره ارزشها براي اين اثر بوده و يا کل جشنواره؟ اگر براي اثر مذکور بوده است چرا طراحان و مجريان اصلي آن از اين حمايت بي‌اطلاع هستند؟

نادعليان در پايان يادآور شد: موضوع نقش انجمن هنرهاي تجسمي و اعضاي آن در شکل گيري اثر «پرواز 655 IR» در قالب نامه‌اي از سوي آقاي شالويي و از مجراي دفتر حقوقي انجمن هنرهاي تجسمي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي هرمزگان درخواست شده است و در حال پيگيري است.

انتهاي پيام

  • جمعه/ ۱ خرداد ۱۳۸۸ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 8803-00417
  • خبرنگار :