معاون عتبات عاليات عراق و سوريه سازمان حج و زيارت گفت: عراق از روز شنبه (26 ارديبهشتماه) تا امروز (28 ارديبهشتماه) براي پروازهاي ايران مجوز صادر نكرده است.
حسين اكبري در گفتوگو با خبرنگار بخش حج و زيارت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دربارهي لغو شدن پروازهاي رفتوبرگشت ايران و عراق كه در اين سهروز اتفاق افتادهاند و كاروانهاي هوايي مجبور شدهاند، از مسير زميني استفاده كنند، اظهار داشت: عراقيها در واقع دنبال بهانه هستند و با اين كار، فقط زايران ايراني را اذيت ميكنند. طرف عراقي در اين سهروز به بهانهي افزايش قيمت مسير هوايي، تعلل كرده و مجوزهاي پروازهاي ايران را صادر نكرده است. در اين مدت، حركتهاي هوايي بين دو كشور متوقف شدهاند، البته ما درحال رايزني و پيگيري براي رفع اين مشكل هستيم.
او دربارهي برخوردهايي كه مأموران مستقر در فرودگاه با زايران ايراني انجام ميدهند، گفت: امكان دارد، برخوردهايي صورت گيرند؛ اما عوامل اجرايي حج و زيارت، در اين سهروز كه عراق مجوزهاي پرواز را صادر نكرده است، براساس دستور ابلاغشده از سوي سازمان حج و زيارت، زايران را اصلا به فرودگاه نبردهاند، چون ترجيح بر اين است كه زايران در هتلهاي خود حضور داشته باشند تا وضعيت مشخص شود. همچنين فرودگاههاي بغداد و نجف هيچ امكاناتي براي زايران ندارند.
وي بيان كرد: البته وقتي اين شرايط حاكم است و عراق مجوز پروازها را نميدهد، كاروانها را زميني اعزام ميكنيم، چون پيش از سفر با زايران توافق ميشود كه اگر به هر دليلي پروازها لغو شدند، زايران ميتوانند از مسير زميني استفاده كنند. در عراق نيز ناچاريم، چنين مسيري را براي برگشت كاروانهايي كه پروازشان لغو شده است، استفاده كنيم.
اكبري تأكيد كرد: در اين شرايط، هزينهي سفر زايراني كه پروازهاي آنها لغو شده است، زميني محاسبه ميشود و باقيماندهي پول را به آنها برميگردانيم.
او دربارهي پيشنهادهايي كه عراقيها در صورت لغو پروازهاي ايران به زايران براي استفاده از هواپيماهاي عراقي ميدهند، گفت: امكان دارد، آنها اين كار را انجام دهند. طرف عراقي معمولا از اين شلوغيها به نفع خود استفاده ميكند، چون فقط هزينهي مسير برگشت از عراق 250 دلار ميشود.
اكبري تصريح كرد: عراقيها از عمد اين كار را انجام ميدهند تا قيمت پروازها افزايش يابد و به حالت گذشته كه 450 دلار بود، بازگردد.
به گزارش ايسنا، شب گذشته دو پرواز به مقصد ايران از فرودگاه بغداد لغو شدند كه اين مسأله اعتراض زايران را درپي داشت. اين زايران مجبور شدند، براي برگشت به كشور از مسير زميني استفاده كنند. درحاليكه بيشتر زايران اين كاروانها افراد كهنسال و حتا جانباز هستند و استفاده از مسير زميني براي آنها با توجه به شرايط جسميشان و كمبود امكانات بهداشتي و رفاهي بين راهي در عراق بسيار دشوار است. بهطور يقين، همين شرايط موجب شده است تا آنها از مسير هوايي براي اين سفر استفاده كنند و اكنون با اختلال و بينظمي در شبكهي هوايي مواجه شدهاند. لغو پروازها بين دو كشور ايران و عراق از ابتداي امسال شدت گرفته است.
انتهاي پيام