«اطلس شيعه» در نمايشگاه كتاب رونمايي شد وزير دفاع: هرگونه پيشرفتي به قلم ارتباط دارد

مراسم رونمايي از كتاب «اطلس شيعه» به كوشش حجت‌الاسلام رسول جعفريان امروز (شنبه، 19 ارديبهشت‌ماه) در محل نمايشگاه كتاب تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سرتيپ پاسدار مصطفي محمدنجار - وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح - در اين مراسم گفت: قلم شيواترين ابزار براي انتقال فرهنگ و دانش است؛ ابزاري براي رساندن پيام‌هاي مكتب‌هاي گوناگون و زباني براي عقل و معرفت است.

او در ادامه يادآور شد: هرگونه رشد و پيشرفتي را كه امروز شاهدش هستيم، به قلم ارتباط دارد.

وزير دفاه همچنين گفت: امروز شاهد يك اثر قلمي هستيم؛ اما رسالت قلم چيست؟ رسالت قلم ارتباط بين مكتب‌ها، تعالي انديشه‌ها و انتقال آن‌هاست؛ اما قلم داراي دو كار ويژه‌ي بد و خوب است. صاحبان قلم مي‌توانند بشريت را به انحراف بكشانند و بيش‌تر جنگ‌ها را از اين رويكرد مي‌بينيم.

او با اشاره به كار ويژه‌ي خوب قلم گفت: اگر قلم در راه صحيح استفاده شود، باعث تعالي انسان مي‌شود. امام (ره) با استفاده از قلم و نقش تمدن فرهنگ اسلامي، انقلاب اسلامي را به ثمر نشاندند و انقلاب ناب باعث شد سلطه‌ي استبداد برچيده شود و ما به خودكفايي و استقلال رسيديم.

محمدنجار با بيان اين‌كه انقلاب اسلامي قدرتي را ايجاد كرده است كه در همه‌ي عرصه‌هاي علم، فناوري، سياسي، اجتماعي و اقتصادي موفق است، افزود: اين يكي از كاركردهاي نظام ولايت فقيه است.

وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح با بيان اين‌كه امروز ما در عرصه‌ي دفاعي كاملا به استقلال رسيده‌ايم، يادآور شد: سي سال پيش، آمريكايي‌ها به ما اجازه نمي‌دادند حتا يك پيچ هواپيما بسازيم؛ ولي امروز ما هواپيما مي‌سازيم؛ به اين دليل است كه آمريكايي‌ها به وحشت افتاده و مي‌خواهند اين نظام را براندازند. امروز صاحبان قلم بايد از اين انقلاب پاسداري كنند و هرچه دارند، به پاي اين انقلاب بريزند.

محمدنجار يادآور شد: دشمن سعي دارد حقايق اسلام و شيعه را قلب كند و از چند راه وارد شده است؛ يكي از آن‌ها تفرقه بين مسلمان‌هاست كه اين كوتاه‌مدت است؛ اما در درازمدت مي‌خواهد حركات اساسي شيعه را از بين ببرد.

او همچنين گفت: از ياد نبريم رزمندگان ما يك دست‌شان سلاح بود و يك دست‌شان قلم و اميدواريم كه بتوانيم اين راه را ادامه دهيم.

وزير دفاع در پايان، از تدوين «اطلس عاشورا» و «اطلس غزوه‌هاي رسول اكرم (ص)» از سوي اين وزارتخانه خبر داد.

در اين مراسم همچنين اميرمحمدحسن ‌نامي - رييس سازمان جغرافيايي نيروهاي مسلح (ناشر كتاب) - گفت: سازمان جغرافياي وزارت دفاع در سال 86 توسط وزير دفاع افتتاح شد كه اطلاعاتي در بيش از 200هزار نسخه شامل روستا، شهرستان، شهر و استان جمع‌آوري شده است. همچنين تاكنون 60 كتاب توسط اين سازمان تدوين شده و قرار است تا پايان سال هم چند اثر ديگر منتشر شود. ما «اطلس‌هاي كشورهاي جهان اسلام» را نيز در دست تدوين داريم.

او درباره‌ي «اطلس شيعه‌» توضيح داد: بيش از سه‌هزار ساعت‌نفر و 300 نقشه قديمي حاصل كار اين كتاب است.

در ادامه، حجت‌الاسلام رسول جعفريان درباره‌ي اين اثر گفت: اميدوارم در نسخه‌هاي بعدي يك متن كامل و جامع و كم‌اشكال را عرضه كنيم. تصورمان اين بود كه شناخت تاريخ يك مذهب، دين و فرهنگ، شناخت جغرافياي رشد آن مذهب است. اين اطلس براي عامه مردم و متخصصان جالب است كه رشد مذهب را در جغرافياي آن دنبال كنند.

رييس كتابخانه مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: هميشه سؤال اين بود كه شيعه چگونه وارد ايران شده، چطور گسترش يافته و يا چگونه به عراق رفته است. حتا مردم ما نمي‌دانستند قسمت اعظم مردم عراق شيعه هستند. براي تفهيم اين عقايد لازم بود يك «اطلس شيعه» تدوين شود.

اين پژوهشگر با بيان اين‌كه يكي از نقاطي كه شيعه بيش‌ترين حضور را داشته، ماوراء‌النهر بوده است، گفت: در اين اطلس، تشيع بحرين نيز آمده است و نشان مي‌دهيم كه در بحرين پيش از ايران شيعه بودند. در اين اثر سعي كرديم چهره‌ي فرهنگي شيعه را نشان دهيم. بعد از آن سعي كرديم گذشته را به حال وصل كنيم و به سمت مناطقي برويم كه بعد از انقلاب، شيعه در آن‌ها گسترش يافته است.

جعفريان با بيان اين‌كه امروز ما مذهب شيعه را به عنوان يك مذهب تمدن‌ساز مي‌بينيم، گفت: تشيع واقعي همان اسلام معتدل است.

جعفر مهاجر - شيعه‌شناس - نيز در اين مراسم گفت: خوشحالم كه سند به اين مهمي در ايران منتشر شده است و اين سند باعث قوت و وحدت ملي مسلمانان خواهد بود و اميدوارم مسلمانان با وحدت منحصر‌ به فرد به هم نزديك شوند.

در پايان مراسم، «اطلس شيعه» با حضور محمدحسين صفار هرندي - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي -، مصطفي محمدنجار و رسول جعفريان رونمايي شد.

اين كتاب كه به ابتكار و همت سازمان جغرافيايي وزارت دفاع منتشر شده است، به كتابخانه مجلس، حوزه علميه قم، آستان قدس رضوي و كتابخانه ملي اهدا شد.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۸ / ۱۶:۵۳
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 8802-12696
  • خبرنگار :