نوقلمان پاسدار برگزيده در نمايشگاه كتاب تقدير شدند محسن پرويز: ميراث فرهنگي آينده برآمده از قلم بسيجي‌ها و سپاهي‌هاست

مراسم «تجليل از نوقلمان پاسدار» امروز (شنبه، 19 ارديبهشت‌ماه) در محل نمايشگاه كتاب تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محسن پرويز در اين مراسم گفت:‌ نيروهاي مسلح، بخصوص سپاه، پيوند عميقي با فرهنگ داشته و همچنان دارند و نبايد اجازه داد اين پيوند شكسته شود.

معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ‌يادآور شد: نيروهاي مسلح بعد از انقلاب نيروهايي هستند كه آگاهي سياسي و فرهنگي دارند و اين كمك مي‌كند حركت مجموعه توأم با بينش و عمق باشد.

او با اشاره به اين موضوع كه وجود بينش در مجموعه‌ها باعث مي‌شود كه آن‌ها با حركات گذرا كه در جامعه وجود دارد، دچار تغيير نشوند، گفت:‌ اين‌كه در نيروهاي مسلح ما افراد اهل قلمي ‌باشند، باعث مباهات است و نبايد اجازه داد اين امكان بزرگ و ارزشمند از ما گرفته شود.

رييس بيست‌ودومين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران متذكر شد: آن‌چه به عنوان ميراث فرهنگي براي آيندگان باقي مي‌ماند و يا در خارج از آن استقبال مي‌شود، برآمده از قلم بسيجي‌ها و سپاهي‌هاست. امروز بيش‌تر نويسندگان برجسته‌ي دفاع مقدس از نويسندگان سپاهي ما هستند. تعداد زيادي از آثاري كه در اين زمينه آفريده شده، كار عزيزان سپاهي است و بخش ديگر كار را دوستان بسيجي ما خلق كرده‌اند كه ميراث فرهنگي ما اين‌هاست كه در آينده باقي مي‌ماند.

پرويز در پايان متذكر شد: نبايد بگذاريم كارهاي ريشه‌داري كه در ساخت انقلاب تأثير دارد، تعطيل شود؛ بايد تقويت‌شان كنيم و ما هم به سهم خودمان حمايت مي‌كنيم.

همچنين محمدعلي آسودي - دبير همايش «تجليل از پاسداران اهل قلم» -‌ در اين مراسم گفت:‌ به دليل استقبال فراوان پاسداران اهل قلم، مهلت اين همايش تا پايان ارديبهشت‌ماه سال جاري تمديد شد. تاكنون 500 اثر به دبيرخانه رسيده و آثار همچنان در حال دريافت است.

او همچنين از برگزاري مراسم پاياني اين همايش هم‌زمان با ميلاد امام حسين (ع) و روز پاسدار خبر داد و گفت:‌ امروز به نوقلماني كه آثار خود را ارسال كرده بودند، اختصاص دارد كه برگزيدگان اين بخش را معرفي مي‌كنيم. چهل و پنج اثر از نوقلمان به دبيرخانه‌ي ما رسيد كه در هفت گروه قرار گرفته‌اند.

آسودي همچنين گفت: ما دوهزار پاسدار اهل قلم داريم و تاكنون 10هزار عنوان اثر داشته‌ايم.

در ادامه، حجت‌الاسلام سعيدي - نماينده‌ي ولي فقيه در سپاه پاسداران - با اشاره به بيان و قلم به عنوان دو ابزار نيرومند كه خداوند در اختيار بشر قرار داده است، ‌گفت: اين‌كه انسان مي‌تواند و ظرفيت اين را دارد تا آن‌چه را در ذهنش است، به مخاطبش عرضه كند، يكي از نعمت‌هاي خداست. قلم و بيان هر كدام مكمل هم هستند؛ اما تفاوت‌هاي بسياري دارند و ميزان خطاي بيان با ميزان خطاي قلم قابل مقايسه نيست.

او در ادامه گفت:‌ قلم‌زنان مختلف مثل سلمان رشدي و صدها نويسنده و كاريكاتوريست كه بزرگ‌ترين اهانت‌ها را به بزرگ‌ترين انسان‌هاي روي زمين كردند نيز وجود دارند تا از قلم‌هاي خود سوء استفاده كنند؛ اما در مقابل افرادي هستند كه با قلم‌شان بزرگ‌ترين حماسه‌ها را آفريدند.

حجت‌الاسلام سعيدي يادآور شد:‌ گاهي قلم يك نويسنده مي‌تواند كاري كند كه ده‌ها چيز ديگر توان آن را ندارد؛ مثلا قلم ميرزاي شيرازي كه در خدمت به ايران اسلامي كار ‌كرد و باعث شد صدهزار مزدور انگليسي از كشور بيرون بروند. پس چه قلم‌زنان بزرگي هستند كه امروز ميراث ما هستند.

او افزود: سپاه گنجينه و سرمايه‌ي عظيمي ‌بود. يكي از جواهرات ارزشمند درون سپاه، جواهرات قلم‌زن و كساني بودند كه جرأت و شجاعت قلم زدن و تعهد خوب‌نويسي داشتند.

سعيدي با اشاره به نقش امروز قلم‌زنان و سخنرانان در جهاد مقابل تهاجم فرهنگي يادآور شد: هر نظامي ‌با انواع تهديدهاي فرهنگي و ديني مواجه است. ما هشت سال جنگ را پشت سر گذاشتيم و سپاه سربلندانه از آن بيرون آمد. امروز يكي از تهديدات جدي، تهاجم فرهنگي است و تهديد استحاله‌ي نظام خطري جدي است. امروز تفكرات سكولاريستي و‌ صوفي‌گري در پوستين عرفان يكي از آثار تهاجم فرهنگي است كه بخشي از جامعه را تحت تأثير خود قرار داده است.

نماينده‌ي ولي فقيه در سپاه پاسداران ادامه داد:‌ پاسداراني كه ديروز با سلاح در برابر دشمن ايستادند، امروز بايد با قلم مقابل دشمن بايستند. ايستادگي در برابر تهاجم فرهنگي جز عمق‌بخشي داخلي امكان ندارد.

او در پايان گفت:‌ ما بايد اهالي قلم را در درون سپاه شناسايي كنيم و يكي از نيازهاي جدي امروزمان رمان‌نويسي است.

به گزارش ايسنا، در اين مراسم، سردار سرتيپ پاسدار سيدمحمدحجازي - جانشين فرمانده‌ي كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي - نيز گفت:‌ با وجود فناوري‌هاي روز، كتاب همچنان جايگاه خود را دارد‌ و ماندگارترين اثري است كه بر جاي مي‌ماند؛ به اين دليل، جباران عالم با اين عنصر سازنده هميشه مخالفت داشتند. اگر به تاريخ كتاب‌سوزي‌ها توجه كنيم، مي‌بينيم هر تجاوزگري كه به اين سرزمين پا گذاشته، هر قدر در كشتن انسان‌ها تلاش كرده، در سوزاندن كتاب‌ها نيز تلاش داشته است؛ چرا كه كتاب‌ها تمدن‌سازند.

او همچنين يادآور شد:‌ در سپاه پاسداران، اهل قلم فراوان‌اند. آن‌چه قلم‌ها را به حركت درمي‌آورد و صاحبان قلم را بر سر ذوق مي‌آورد تا قلم‌هاي‌شان به حركت درآيد، نبايد از توجه خارج بماند. يكي از چيزهايي كه باعث توليد كتاب است، عنصر انديشه است. توليدات زياد سپاه پاسداران نشان‌دهنده‌ي وجود انديشه، فكر و ايده‌پردازي در سپاه است.

حجازي يادآور شد: آثار مكتوب حاصل يك عملكرد است. آن صحنه‌هايي كه پاسداران در دفاع مقدس داشتند، دستمايه‌هايي براي توليدات ارزشمند شده است.

در پايان اين مراسم با تقدير از رمضان شريف - دبير دوره‌ي پيشين همايش پاسداران اهل قلم - از نويسندگان برگزيده تجليل شد.

در بخش اجتماعي و اقتصادي، منصور صادقي با كتاب «خلاقيت رويكرد سيستمي»؛ ‌در بخش فني و مهندسي، رمضانعلي طاهري با كتاب «خوردگي شناور‌ها»؛ در بخش نظامي - امنيتي، علي‌اصغر روشن با كتاب «فرهنگ اصطلاحات نظامي‌»؛ در بخش پزشكي و پيراپزشكي، عباس عبادي مؤلف «سوختگي، سرمازدگي و گرمازدگي»؛ در بخش سياسي - حقوقي، ايوب پورقيومي نويسنده‌ي «تأثير جنگ 33روزه در منطقه خاورميانه»؛ در بخش ادبيات، محمدباقر نيك‌خواه نويسنده‌ي «ماشين روحيه»؛ و در بخش فرهنگي - اعتقادي، عبدالحسين برهانيان با كتاب «بررسي مباني بيمه در اسلام» تقدير شدند.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۸ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 8802-12339.97927
  • خبرنگار :