مديرعامل خانه سينما گفت: يكي از برنامههاي اصلي ما امسال در خانه سينما به ثمر رساندن پيشنويس لايحهي قانون نظام صنفي و بحث بيمه بيكاري است.
محمد مهدي عسگرپور در ابتداي سال 88 در گفتوگويي با خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دربارهي برنامههاي خانه سينما در سال جاري، وضعيت شوراي صنفي نمايش و بودجهي سينما سخن گفت.
اميدواريم دبير جشن ظرف ده روز آينده مشخص شود
او خبر داد: در تلاش هستيم در صورت امكان جشن خانه سينما را در درون يك نمايشگاه توانمنديهاي سينمايي در طول يك هفته برگزار كنيم واميدوارم دبير جشن امسال هم ظرف 10 روز آينده معرفي شود.
عسگرپور با اشاره به برنامههاي مهم خانه سينما در سال جاري با بيان اينكه دو سه بحث را همزمان پيگيري ميكنند اظهار داشت: به دنبال برپايي چند وركشاپ بينالمللي هستيم كه بخشي از آنها برگرفته از سفر اعضا آكادمي اسكار است كه در كشور ما يا آمريكا ممكن است برگزار شود.
برنامهمان به ثمر رساندن پيشنويس لايحه قانون نظام صنفي است
او اذعان داشت: برنامهام امسال براي امور خانه سينما به ثمررساندن پيشنويس لايحه قانون نظام صنفي و بحث بيمه بيكاري است كه اگر بتوانيم به نتيجه برسانيم اتفاق خوبي رخ ميدهد. همچنين طرح جامع اطلاعات همكارانمان در صنفهاي مختلف را به ثمر رسانديم و به زودي شماره نظام صنفي هر فرد به او ابلاغ ميشود.
مديرعامل خانه سينما تصريح كرد: طي هماهنگي با ارشاد و اصناف خانه سينما از زمان ابلاغ شمارههاي صنفي، هر قرارداد در حوزه سينما و پروانه ساخت بايد شماره نظام صنفي فرد قيد شود، در غير اينصورت آن قرارداد اعتبار ندارد.
آييننامهي جديد شوراي صنفي نمايش موجود است اما ...
عسگرپور درباره آييننامه جديد شوراي صنفي نمايش نيز اظهار داشت: ما (خانه سينما) و اداره كل نظارت و ارزشيابي از يكسري از بحثها خسته شده بوديم و زودتر بايد به آييننامهاي ميرسيديم تا اكران سال 88 را با آن آغاز كنيم و مسامحه نصبي هم به خرج داديم و آييننامه نيمه اول اسفند ابلاغ شد.
او ادامه داد: آييننامه الآن وجود دارد اما با توجه به اتفاقاتي كه افتاده است، نكاتي درباره آن وجود دارد.
بهعنوان يك نمونه با توجه به شرايط اكران نشدن «درباره الي» ممكن است، مجبور شويم شرايطي را ايجاد كنيم كه در آييننامه همين موضوع هم ديده شود تا بعدا مدام دچار سوءتفاهم نشويم و هركدام مجبور نشويم بخشي از حقيقت را تحريف كنيم و براي آنكه اين اتفاق نيافتد و اخلاقيتر رفتار كنيم بايد اين بازنگري بر روي آييننامه صورت بگيرد.
مديرعامل خانه سينما از تشكيل جلسهاي در اوايل هفته جاري با منتخبي از تهيهكنندگان، پخشكنندگان ، مديران سينما، رييس شوراي صنفي و نمايندگان كانون كارگردانان خبر داد و به ايسنا گفت: در اين جلسه قرار است تا به اين وضعيت و آييننامه فعلي رسيدگي كنيم و شرايط مشخص خودمان را به جمعبندي برسانيم.
وي با اشاره به تغييرات صورت گرفته در آييننامه جديد اظهار داشت:آنچه وجه تمايز آييننامه جديد و قبل است جزييترشدن در بعضي آييننامههاي ديگر است تا براي شوراي صنفي نمايش آييننامه داخلي نداشته باشيم و همه در يك آييننامه بيايد كه اين اتفاق بالاي 80 درصدش در آييننامه فعلي افتاده است، اما بر سر چند موضوع بايد تأمل كرد.
اميدواريم اين هفته اولين جلسهي شوراي صنفي نمايش برگزار شود
عسگرپور ادامه داد: آييننامه جديد به صنفهاي مربوطه ارايه شده است و فكر ميكنم انتخاب نماينده كانون كارگردانان و سينماداران پيچيده نيست و طبق معمول نماينده تهيهكنندگان حواشي خواهد داشت كه توصيه كردهام خودشان به تركيب دونفرهاي برسند و نماينده را معرفي كنند تا اين هفته اولين جلسه شوراي صنفي تشكيل شود، در غير اين صورت مانند كاري كه اواخر اسفند ماه انجام داديم با آييننامه قديم پيش ميرويم.
مشكل حوزهي فرهنگ و هنر بودجه نيست
مديرعامل خانه سينما دربارهي مباحث اخير مطرح شده دربارهي بودجه سينما نيز به ايسنا گفت: مشكل حوزه فرهنگ و هنر ما از نظر بنده بودجه نيست. بودجههاي بسيار خوب و سرگرداني در كشور ما وجود دارد كه اينها ميتواند با تدبيري درستي به سمت سينما يا حوزه فرهنگ سرازير شود. مشكل بزرگ ما ساختار مديريت حوزه فرهنگ در تمام بخشهايش است و متأسفانه انرژي كافي براي بازنگري زيرساختها گذاشته نميشود به همين دليل در ابتداي سال وقتي بودجه افزايش پيدا ميكند، خوشحاليم و در انتهاي سال ناراحتيم و ميگوييم چه شد؟
او ادامه داد: بنابراين با 5 ميليارد يا 10 ميليارد آن اتفاق مناسب نميافتد. وقتي مخاطب با تبعات بودجه صرفشده مواجه نشود، احساس ميشود كه هرز رفته است. اگر ساختار درست شود جذب بودجه هم به سرعت اتفاق خواهد افتاد.
انتهاي پيام