يك پژوهش جديد نشان داده است: افرادي كه آرامتر هستند كمتر به بيماري زوال عقل مبتلا ميشوند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، پژوهشگران پس از پايان يك تحقيق طولاني مدت به اين نتيجه رسيدهاند كه استراحت كردن و آرام بودن احتمال بروز زوال عقل را در افراد كاهش ميدهد.
در اين تحقيق كه جزئيات آن در مجله «نورولوژي» به چاپ رسيده، 500 فرد سالمند سالم تحت بررسي قرار گرفتند. محققان از اين افراد درخواست كردند كه پرسش نامههايي را درباره ويژگيهاي شخصيتيشان پر كنند. در طول اين پژوهش شش ساله معلوم شد؛ اشخاص آرام 50 درصد كمتر از ديگران به زوال عقل مبتلا ميشوند.
اين در حالي است كه گروه ديگري از كارشناسان انگليسي اظهار داشتهاند؛ فعاليت اجتماعي در طول زندگي باعث سلامت ذهن ميشود و مشكلات و نواقص ادراكي ناشي از بالا رفتن سن را از انسان دور ميسازد.
بر اساس تازهترين آمار پزشكي، در حال حاضر تنها در كشور انگليس حدود 700 هزار نفر به بيماري زوال عقل و اختلال مشاعر مبتلا هستند كه پيش بيني ميشود اين تعداد تا سال 2025 به بالاي يك ميليون نفر و تا سال 2051 به يك ميليون و 700 هزار نفر افزايش پيدا كند.
دكتر «سوسان سورن سن» پژوهشگر انجمن آلزايمر انگليس در اين باره گفت: در اين پرسش نامه ويژگيهاي شخصيتي افراد شامل ميزان اضطراب و برون گرايي آنها مورد ارزيابي قرار گرفت. افرادي كه به راحتي برآشفته نميشدند آرام و با اعتماد به نفس بودند و آنهايي كه به راحتي برآشفته ميشدند به لحاظ احساسي بي ثبات، منفي و عصبي بودند.
نتايج اين پژوهش روي افراد بالاي 78 سال نشان داد: كساني كه به لحاظ اجتماعي فعال نيستند اما انسانهايي آرام و راحت هستند،50 درصد كمتر از ديگران به بيماري زوال عقل مبتلا ميشوند. فاكتور آرامش حتي در مورد اشخاصي كه فعاليت اجتماعي دارند اما به راحتي مضطرب و برآشفته ميشوند نيز صدق ميكند به اين معني كه اين افراد حتي با وجود فعاليتهاي اجتماعي به دليل اينكه ناآرام هستند، بيشتر در معرض ابتلا به زوال عقل هستند.
انتهاي پيام