كارشناس فن‌آوري اطلاعات: تدوين سند جامع در حوزه‌ي نرم‌افزار چاره‌ساز است شركت‌هاي داخلي در ارتباطشان با جوامع بين‌المللي مشكل‌ دارند

حركت در مسير فن‌آوري اطلاعات حركتي رو به پيشرفت است و در نهايت با بهبود بخشيدن به فضاي فعلي به حضور در مجامع تجارت جهاني و فضاي رقابتي خواهد انجاميد.

محمد عبده ابطحي - كارشناس فن‌آوري اطلاعات - در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب و با اشاره به نواقص موجود به‌عنوان موانع ابتدايي گسترش و تعميق صنعت نرم‌افزار كشور اظهار كرد: رفع اين مشكل‌ات خواه ناخواه تا چند سال ديگر به اجبار مجامع بين‌المللي انجام خواهد شد و تمركز برروي اين دورنما باعث مي‌شود تا بخش صنعتي به همراه زيرمجموعه‌هايش در فضاي رقابتي‌تر قرار بگيرد.

وي ادامه داد: در اين راستا تمايل به سوي ابزاري همچون فن‌آوري اطلاعات به‌عنوان عاملي در تسريع كارها و كاهش هزينه‌ها بيش‌تر خواهد شد كما آن كه به‌عنوان مثال هم‌اكنون در صنعت خودروسازي، توليد‌كنندگان بزرگ اين بخش در حال حركت به سمت استفاده هرچه بيش‌تر در استفاده از سيستم نرم‌افزاري يكپارچه هستند.

او سيستم‌هاي يكپارچه را به شدت در جهان در حال توسعه دانست و گفت: با استفاده از اين‌گونه سيستم‌ها، جريان‌هاي كاري، اطلاعات و فرآيندهاي كسب و كاري را مي‌توان بر پايه فن‌آوري اطلاعات تنظيم كرد و سرمايه‌گذاري عمده‌ي شركت‌هاي بزرگ بين‌المللي در اين بخش گوياي لزوم به‌كارگيري اين سيستم‌هاي شبكه‌يي است.

عبده ابطحي اضافه كرد: البته هم‌اكنون در كشور در شاخه‌هايي مانند شركت‌هاي بيمه و به خصوص سيستم‌هاي بانكي به سمت استفاده از اين سيستم حركت كرده‌اند كه با در نظر داشتن ميزان گستردگي اين حوزه هنوز كاربري‌ها در شان صنعت واقعي نرم‌افزاري نيست.

به عقيده‌ي اين كارشناس استفاده از اين طرح‌ها در درجه دوم به تكامل و اجراي كامل قوانين آن‌ها منوط است و چون بخش اصلي مربوط به بخش دولتي است، بسياري از شركت‌هاي توليد كننده در سال‌هاي اخير به شروع كار جديدي اقدام نكرده‌اند و بازار در حالت نيمه راكد به سر مي‌برد.

او افزود: دولت به عنوان بزرگ‌ترين بخش مربوط به اقتصاد نه تنها در رونق اين بازار تاثير چشم‌گير نداشته بلكه باعث ايجاد حالت سكون در اين حوزه شده است اما پيشنهادهاي متعدد كارشناسي شده توسط اين صنف و عمل دولت به عنوان عامل حمايت از صنعت نرم‌افزار در رفع چالش موثر خواهد بود.

وي ضعف شركت‌هاي داخلي براي ارتباط با جوامع بين‌المللي را به‌عنوان عمده‌ترين مشكل شركت‌ها براي حضور در مناقصه‌ها دانست و تصريح كرد: اكثر شركت‌هاي داخلي از قوانين حاكم بر بازار بي‌اطلاع‌اند به دليل ضعف دانش در ارتباطات و اطلاعات جهاني به ارايه پكيچ‌هايي منجر مي‌شود كه در زمان ارايه بسيار ضعيف شناخته مي‌شوند.

او اضافه كرد: از نظر دانش توسعه و مديريت صنعت نرم‌افزار ضعيف هستيم و بهترين راه براي كاهش اين ضعف هماهنگي شركت‌هاي داخلي با عوامل خارجي و استفاده از تجربه‌ي آن‌ها براي تقويت سريع است.

عبده ابطحي خاطر نشان كرد: بسياري از شركت‌هاي فعال در اين حوزه به اندازه‌اي از توان مالي برخوردار نيستند كه بتوانند خود در مناقصه‌هاي جهاني شركت كنند و اولين مشكل كه با آن مواجه مي‌شوند بحث نقدينگي (گرفتن وام و غيره) در موقع مواجه با بانك‌هاست زيرا كار در اين حوزه خروجي‌هاي قابل لمسي ندارد.

او در پايان خاطر نشان كرد: نخستين قدم براي شروع يك حركت با ثبات اين است كه در حوزه‌ي ملي سندهايي كه از سال‌ها قبل شروع و نيمه تمام رها شده‌اند را بازنگري و بررسي كرد تا با تدوين سندي جامع در كشور رسيدن به اهدافي همچون سند چشم‌انداز 20 ساله در حوزه IT سريع‌تر و ثبات‌تر حاصل شود؛ از سوي ديگر اقدام در اجراي يك سند راهبردي كه در استراتژي‌هاي دولتي به تصويب برسد مي‌تواند با روشن كردن مسير حركت، بسترها و حمايت قانوني اين بخش را بيش از پيش رونق بخشد.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۱۵ آبان ۱۳۸۷ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 8708-16276.80961
  • خبرنگار :