واشنگتن پست گزارش داد كه وزيران دفاع و انرژي آمريكا اخيرا در گزارشي بر لزوم مدرنيزه كردن ساختارهاي توليد سلاح اتمي آمريكا تاكيد كردند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روزنامه واشنگتن پست در اين گزارش آورده است: تداوم مطالعات و توسعه نسل جديدي از تسليحات هستهيي و مدرنيزه كردن ساختارهاي توليدي لازم براي ساخت آنها براي حفظ "توانايي بازدارنده نهايي كه حافظ امنيت ملي آمريكاست" لازم است.
اين نتيجهگيري گزارشي درباره سياست هستهيي آمريكا است كه ماه گذشته بدون سر و صدا توسط رابرت گيتس، وزير دفاع آمريكا و ساموئل بودمن ، وزير انرژي آمريكا منتشر شد.
در ادامه اين گزارش آمده است: گيتس و بردمن در اين گزارش هشدار ميدهند كه بدون برنامه كلاهك قابل اعتماد جايگزين (RRW) كه كنگره آن را معوق كرده است، آمريكا مجبور خواهد شد انباري از كلاهكهاي هستهيي قديميتر را نگاه دارد و اين جدا از 1700 تا 2200 كلاهك مربوط به دوران جنگ سرد خواهد بود كه قرار است از سال 2012 به بعد براي استفاده از بمبافكنهاي استراتژيك و موشكهاي مستقر در دريا آماده شود.
اين روزنامه در ادامه نوشت: گزارش گيتس و بودمن آخرين تلاش دولت جورج بوش، رييس جمهوري آمريكا براي تاثير گذاشتن بر سياست آينده آمريكا در زمينه تسليحات هستهيي است. علاوه بر آن تحقيقي كه به دستور كنگره با رياست ويليام پري و جيمز شلسينگر ، وزيران دفاع پيشين آمريكا در حال اجراست در ماه دسامبر به پايان خواهد رسيد. در اين گزارش به شدت هشدار داده است كه برنامه اداره ذخاير به زودي نيازمند مدرنيزه كردن بسياري از قطعات و مواد خواهد بود، تا جايي كه تسليحات ممكن است ديگر قابل اعتماد نباشد.
گيتس و بودمن در اين گزارش آوردهاند: بدون آزمايش هستهيي، آمريكا در آينده ممكن است قادر به تاييد تاثير تغييرات به وجود آمده در تركيب بدني كلاهكها نباشد.
آنان علاوه بر آن تاكيد كردند كه آمريكا "اكنون تنها كشور داراي سلاح هستهيي عضو معاهده منع گسترش تسليحات اتمي(ان.پي.تي) است كه اعتبار توليد يك كلاهك جديد هستهيي را ندارد" و از دهه 1990 تا كنون اين كار را نكرده است؛ RRW ها بر مبناي طرحهاي هستهيي قديمي و آزمايش شده قرار خواهند داشت، اما براساس قطعات و فنآوري جديد جمعبندي خواهند شد.
در ادامه اين گزارش آمده است: به گفته گيتس و بودمن آن چه در استراتژي هستهيي آمريكا غايب است يك استدلال اساسي است كه نيازمند 1700 تا 2200 كلاهك هستهيي استراتژيك نصب شده در آينده است.
آنان تاكيد دارند كه اين تعداد براي تشخيص اين كه توليدات جديد هستهيي چقدر بزرگ بايد باشند لازم است.
در اين گزارش آمده است كه در گذشته نيروي هستهيي آمريكا براساس اندازه نيروهاي شوروي ارزيابي ميشد. با پايان جنگ سرد بيل كلينتون(رييس جمهوري پيشين آمريكا) و بوش با سران روسيه توافق كردند از شدت تسليحات هستهيي خود بكاهند.
آمريكا تصميم گرفت تا سال 2012 تعداد كلاهكهاي نصب شده خود را از بيش از 6 هزار به 1700 تا 2200 كاهش دهد. اما طرح دولت بوش به جاي از كار انداختن همه كلاهكهايي كه از سيستم پرتاب موشكي جدا شده بودند آنها را در انبارهايي قرار داد تا ذخاير استراتژيك را تشكيل دهند.
به گفته گيتس و بودمن، نيروي بازدارندگي آمريكا "طيفي از اهداف نظامي و سياسي را تحقق ميبخشد".
آنان تاكيد دارند كه يكي از اهداف نيروي هستهيي آمريكا اين است كه دشمنان احتمالي و رقبايي همچون چين و روسيه را از افزايش چشمگير تعداد كلاهك هاي هستهيي خود بازدارند.
آنان علاوه بر آن نيروي هستهيي آمريكا را بازدارندهاي در برابر ساير تسليحات كشتار جمعي از جمله تسليحات شيميايي و بيولوژيك ميدانند و معتقدند تسليحات هستهيي در جلوگيري از "حملات متعارف" نقش دارند.
انتهاي پيام