عضو كميسيون فرهنگي مجلس هفتم تأكيد كرد: الحاق سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بزرگترين ضربه را به سند چشمانداز 20 ساله و توسعهي كشور ميزند.
اميررضا خادم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به جايگاه استراتژيك گردشگري در سند 20 سالهي كشور، اظهار داشت: از گردشگري بهعنوان گزينهاي براي جايگزيني صنعت نفت و توسعه و رشد اقتصاد غيرنفتي ميتوانيم استفاده كنيم. بنابراين تنزل يكبارهي چنين جايگاهي يك فاجعه در سند 20 سالهي نظام است.
وي ادامه داد: كشورهاي بزرگ اقتصادي مانند فرانسه و ايتاليا و كشورهاي درحال توسعه مانند مصر، تركيه و مالزي روي حوزهي گردشگري چنان متمركز شدهاند كه درآمد گردشگري آنها بهمراتب بيش از درآمد نفتي كشور ماست كه اين امر، از توان بالقوهي صنعت گردشگري نشان دارد.
خادم با اشاره به پتانسيلها و ظرفيتهاي منحصربهفرد ايران و جايگاه جهاني آن از نظر داشتن اين ظرفيتها، بيان كرد: در حوزهي اجرا و مديريت ميراث فرهنگي و گردشگري همواره با مشكلاتي همراه بودهايم. متأسفانه از زمان تشكيل سازماني مستقل براي اين حوزهها در هر دو دوره، عملكرد قابل دفاع و خوبي صورت نگرفته است و كساني براي تصدي و مديريت اين مجموعه انتخاب شدهاند كه بيشتر چهرهي سياسي بودهاند تا چهرهي اجرايي.
او تأكيد كرد: با وجود گلهمندي و داشتن نگاه انتقادي نسبت به عملكرد مديريت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، تنزل جايگاه تشكيلاتي اين سازمان به هيچوجه قابل قبول نيست.
وي ادامه داد: درخواست جدي و مشخص من از نمايندگان مجلس و رييسجمهور اين است كه با نگاه منطقي، كارشناسانه و اجرايي، به برخي سوءتفاهمهاي دوطرف پايان دهند و از ادامهي آن جلوگيري كنند.
خادم با تأكيد بر اينكه بايد بهدنبال ارتقاي جايگاه گردشگري باشيم، گفت: با نگاه تطبيقي و كارشناسي كه در زمان فعاليتام در مجلس نسبت به حوزههاي ميراث فرهنگي و گردشگري در داخل و همچنين در كشورهاي خارجي پيدا كردم، تأكيد ميكنم كه اگر قرار است به سمت پاسخگو كردن معاون رييسجمهور در اين حوزه پيش برويم، از آنجا كه تأسيس وزارتخانهاي با ادغام وزارت رفاه و تربيت بدني نيز در دستور كار قرار گرفته است، براي اينكه تنزل جايگاهي در در هر دو حوزه نداشته باشيم و از امكانات دو حوزه بهنحو احسن بتوانيم بهرهمند شويم، تشكيل وزارتخانهي ورزش و گردشگري را پيشنهاد ميكنم. مانند چنين وزارتخانهاي در ديگر كشورهاي خارجي از جمله مالزي تشكيل شده و نتايج خوبي نيز بهدنبال داشته است.
وي با اشاره به اينكه امكان نظارت كامل و جامع براي معاونان رييسجمهور در سازمانهاي ملي جوانان، ميراث فرهنگي و گردشگري و تربيت بدني وجود ندارد، يادآور شد: در مجلس گذشته نسبت به عملكرد سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ابهامهايي وجود داشت كه براي روشن شدن آن به رييسجمهور و رييس سازمان نامه نوشتيم، اما پاسخي نگرفتيم.
او ادامه داد: با دعوت از رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به كميسيون نيز مسايل به حاشيههاي سياسي كشيده شدند كه اصلا مورد نظر نبود. در نتيجه، مسايل آنقدر پيچيده شدند كه حركت اصلي فراموش شد.
اين نمايندهي مجلس هفتم معتقد است: اظهار نظر شفاف رحيممشايي ـ رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ دربارهي موضعگيريهاي اخيرش مسايل را روشن ميكند.
خادم تصريح كرد: طرح الحاق سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برآمده از اتفاقهاي اخير است و به هيچ وجه كارشناسيشده نيست. بنابراين از نمايندگان مجلس درخواست ميكنم، با نگاه دلسوزانه به راه حلي منطقي در اين حوزه برسند.
وي اضافه كرد: فكر نميكنم، براي برخورد با يك نفر نيازي باشد كه اصل موضوع گردشگري را زير سوال ببريم.
انتهاي پيام