رييس‌جمهور: ـ تلاش داريم مردم در شب عيد دچار مشكل نشوند ـ احدي در دولت حق دخالتي در امر انتخابات را ندارد ـ فقط با آژانس درباره موضوع هسته‌يي گفت‌وگو مي‌كنيم

رييس‌جمهور گفت: امروز موضوع هسته‌يي ما مساله سياسي شده و هيچ ارتباطي با پيشرفت‌هاي ما ندارد. اين قطعنامه به ما نشان داد كه عده‌اي به دنبال سياسي كردن مساله هسته‌يي ما هستند.

فقط با آژانس درباره موضوع هسته‌يي گفت‌وگو مي‌كنيم

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) دكتر محمود احمدي‌نژاد روز چهارشنبه در حاشيه جلسه هيات دولت در جمع خبرنگاران افزود: البته ما براي جا انداختن اين مساله شايد بايد ميليارد‌ها تومان خرج مي‌كرديم ولي امروز غربي‌ها با تصويب اين قطعنامه اين مساله را كه عده‌اي تنها به دنبال سياسي كردن پرونده ما هستند به ما هديه دادند.

وي ادامه داد: يكي از مسوولان همين كشور‌هاي غربي اعلام كرده بود كه موضوع پرونده هسته‌يي ايران ديگر هيچ ارتباطي به آژانس ندارد، آن‌ها نيز در قطعنامه نشان دادند كه مي‌خواهند كار ديگري انجام دهند و مشخص شد كه تمام اقدامات آن‌ها ربطي به مساله پرونده هسته‌يي ندارد.

وي تصريح كرد: اگر بنا بود ما به دنيا بگوييم كه شوراي امنيت ديگر شوراي ملت‌ها نيست بلكه ابزار دست برخي قدرت‌هاست، بايد كار بسياري سختي را انجام مي‌داديم، ولي اين را خودشان جلوي پاي ما گذاشته‌اند و امروز مشخص شد شوراي امنيت سازمان ملل فاقد اعتبار براي حل مشكلات جهان است. اين شورا نمي‌خواهد قدرت جديدي در عالم به وجود آيد و صدور قطعنامه اخير سند همين مساله است. آن‌ها دو بار اشتباه كردند و مشروعيت‌شان زير سوال رفت و تصور مي‌كردند كه اگر اين بار هم قطعنامه ديگري صادر كنند، اشتباه گذشته‌شان جبران مي‌شود، ولي براي آن‌كه از زير بار اين سه قطعنامه بيرون بيايند، با مشكلات بسياري مواجه خواهند شد.

احمدي‌نژاد خاطرنشان كرد: گفته‌اند قطعنامه براي مذاكره است؛ اين يك اشتباه ديگري است، چون در فضاي چماق‌داري ملت ايران مذاكره نمي‌كند. فكر كرده‌اند اين قطعنامه مي‌تواند مانند چماق كاري كند تا ملت ايران با آن‌ها به مذاكره بپردازد. ملت ايران 30 سال پيش چماق‌داران را نفي كرده است و امروز ملت‌ها نيز اين چماق‌داران را كنار خواهند گذاشت.

رييس‌جمهور اظهار كرد: فكر كرده‌اند ملت ايران هم مانند آن‌هاست، ولي بايد بدانند كه ضرر كرده‌اند. البته ما اعلام كرده‌ بوديم مساله هسته‌يي ايران تمام شده ولي دشمني‌ها ادامه دارد. ما ناراحت نيستيم و البته از اين دشمني‌ها استفاده نمي‌كنيم. ما نصيحت مي‌كنيم كه اگر مي‌خواهند از همراهي ملت قدرتمند ايران بهره ببرند بايد رفتار خود را تغيير دهند.

وي گفت: اين قطعنامه سند رسمي‌ است كه ملت ايران يكي از قدرت‌هاي جهاني است. محتواي قطعنامه و بيانيه صادر شده به معناي آن است كه قدرت ايران اگر بيشتر از آن‌ها نباشد كمتر از آن‌ها نيست.

وي با تاكيد بر اين‌كه "‌از نظر ما اين قطعنامه اعتباري ندارد" تصريح كرد: آن‌ها مي‌خواستند با صدور اين قطعنامه آبروي خود را حفظ كنند كه وضعيت‌شان بدتر شد. ما نتيجه دلسوزانه كرده‌ايم و اين قطعنامه كوچكترين آسيبي را به ملت ايران نمي‌زند.

احمدي‌نژاد با اشاره به اين‌كه " شوراي امنيت، شوراي امنيت چند قدرت است" خاطرنشان كرد: سازمان ملل سازمان مظلومي‌ است و بايد از دست اين چند قدرت خارج شود، چرا آن‌ها نسبت به كشته شدن كودكان فلسطيني هيچ نگراني از خود نشان نمي‌دهند؟ چرا دبيركل سازمان ملل ملت فلسطين را محكوم مي‌كند و مشروعيت خود را زير سوال مي‌برد؟ اين مسائل جاي تعجب دارد اين‌ها مگر مزدبگير چند قدرت هستند؟

رييس‌جمهور ادامه داد: آن‌ها براي موفقيت خود بايد بر پايه عدالت بايستند. ما دوست داريم وقتي از آسيا دبيركلي انتخاب شده است، در مقابل بسياري از اين زورگويي‌ها بايستد. چرا بايد به صهيونيست‌ها باج بدهند؟ صهيونيست‌ها امروز بي‌آبروترين افراد نزد ملت‌ها هستند. امروز حتي اروپايي‌ها حاضر نيستند كه صهيونيست‌ها بازگردند و همه ملت‌ها حتي ملت آمريكا از آن‌ها متنفر هستند. چرا دبيركل سازمان ملل بايد مدافع جنايت‌هاي آن‌ها باشد؟ اميدواريم دبيركل سازمان ملل اين مساله را جبران كند.

وي درباره روابط ايران با آژانس پس از صدور اين قطعنامه گفت: از اين پس مذاكرات ما درباره مسائل هسته‌يي تنها در آژانس صورت مي‌گيرد و ما با هيچ كسي درباره مسائل هسته‌يي گفت‌وگو نمي‌كنيم. گفت‌وگوي ما با آژانس نيز در چارچوب NPT است. شرايط ما با آژانس شرايطي عادي‌ است.

وي افزود: با ديگران درباره مسائلي مانند امنيت جهاني، صلح جهاني و اين‌گونه مسائل گفت‌وگو خواهيم كرد. چون ايران يكي از قدرتمندترين كشور‌هاست و حضور فعالي در عرصه‌هاي مختلف دارد.

احمدي‌نژاد تصريح كرد: اين‌كه عده‌اي بيرون از آژانس بخواهند درباره مساله هسته‌يي ايران مذاكره كنند، براي ما قابل پذيرش نيست و ما از اين پس تنها در چارچوب معين با همه مذاكره مي‌كنيم ولي درباره مساله هسته‌يي تنها مساله در آژانس مذاكره خواهد شد.

احدي در دولت حق ندارد دخالتي در امر انتخابات بكند

رييس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا درباره ميزان آمادگي دولت براي برگزاري انتخابات و نقش احزاب، گروه‌هاي سياسي و مردم در آستانه انتخابات گفت: انتخابات مال مردم است و مردم ايران نيز كارشان را خوب بلد هستند. مردم به خوبي با مسووليتي كه بر عهده دارند آشنا هستند و ان‌شاءالله با حضور باشكوه خود در جريان انتخابات برگ افتخارآفرين ديگري را به تاريخ ملت ايران اضافه مي‌كنند.

به گزارش ايسنا احمدي‌نژاد ادامه داد: انتخابات بايد منشا همدلي، همكاري و همراهي بيشتر باشد و همه بايد تلاش كنيم كه در اين عرصه همكاري و همدلي وجود داشته باشد.

وي همچنين با تاكيد بر اين‌كه " همه بايد كار كنند تا كشور پيشرفت كند و تلاش در اين زمينه مسووليت همگاني است" گفت: در امر انتخابات مجريان و ناظران ما مردم هستند؛ چراكه انتخابات ما مردمي‌ و نقش دولت پشتيباني است.

وي با تاكيد بر اين‌كه " احدي در دولت حق ندارد دخالتي در امر انتخابات بكند و ما فقط نقش پشتيان را داريم تا مردم در كمال آرامش و در كمترين زمان بتوانند آراي خود را به صندوق‌ها بياندازند" ادامه داد: وظيفه دولت صيانت از آراي مردم است و حداكثر تلاش خود را در اين ارتباط را انجام خواهد داد.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه " احزاب و گروه‌هاي سياسي نيز بايد در چارچوب قانون عمل كنند" گفت: در جريان انتخابات مناسب است كه آن‌ها به مردم برنامه دهند و شفاف صحبت كنند.

رييس‌جمهور با بيان اين‌كه " ما نبايد در جريان انتخابات شاهد اين باشيم كه برخي بيايند و برخي ديگر را نفي كنند" ادامه داد: بعضا مي‌بينيم كه عده‌اي در اين عرصه اقدام به مظلوم‌نمايي مي‌كنند؛ در حالي‌كه مكانيزم انتخابات اين است كه شايد عده‌اي رد شوند. هميشه در انتخابات 10، 15 برابر نياز داوطلب و كانديدا از سلايق گوناگون وارد عرصه مي‌شوند. از اين تعداد ممكن است عده‌اي رد شوند، ولي اين مسائل نبايد مبناي تعاملات سياسي ما باشد. ملت راي دهنده اصلي هستند و به هر كسي كه راي دهند، ما به راي آن‌ها احترام مي‌گذاريم و تاكيد مي‌كنيم كه بايد فضا دوستانه باشد و مصوباتي كه در مجلس تصويب مي‌شود، بايد بر اساس اتفاق‌نظر باشد و اگر اين اتفاق نيفتد، تصميمات پخته نخواهد بود.

وي با بيان اين‌كه " امروز نام ايران در عرصه‌ جهاني عزيز است و هر كجا كه مي‌رويم وقتي متوجه مي‌شوند، ايراني هستيم احترام مي‌گذارند" افزود: ما بايد از اين افتخار صيانت كنيم و اين انتخابات بايد برگ زرين ديگري به تاريخ ملت ايران اضافه كند و باعث عزت ما در عرصه‌ جهاني شود و ما بايد براي تحقق اين امر دست به دست هم دهيم.

وي با اشاره به آمار ارائه شده تاييد صلاحيت‌شدگان در جريان انتخابات مجلس هشتم ـ كه حدود چهار هزار و پانصد نفر عنوان شده است ـ كه براي 290 كرسي رقابت مي‌كنند، گفت: تعداد كانديدا حدود 16 برابر مورد نياز است و از هر 16 نفر يك نفر به مجلس مي‌آيد. البته آن پانزده نفري نيز كه به مجلس نمي‌روند بايد در عرصه‌هاي ديگر به مردم خدمت كنند.

رييس‌جمهور با تاكيد بر اين‌كه " فضاي انتخابات بايد فضاي دوستانه باشد" گفت: ما نبايد شاهد كينه و دسته‌بندي باشيم. دسته‌بندي ما بايد مرز منافع ملي و خدمت به مردم باشد و دسته‌بندي قدرت در فرهنگ ما جايي ندارد. اينگونه مسائل خيانت به مردم است.

احمدي‌نژاد گفت: همه بايد به فكر اين باشند كه كشور پيشرفت كند و از فرصتي كه خداوند متعال در اختيار تك تك ما قرار داده است براي خدمت به نحو احسن استفاده كنيم.

مردم اروپا با رفتار مستكبران در توهين به انبياي الهي قاطعانه مخالفند

به گزارش ايسنا احمدي‌نژاد در ابتداي سخنان خود نيز با تسليت فرا رسيدن رحلت پيامبر اسلام و شهادت امام حسن مجتبي(ع) و امام رضا (ع) اظهار كرد: بشريت امروز به شدت به تعليمات انبياي الهي نيازمند است و در طول تاريخ شما مشاهده كرده‌ايد كه مستكبران، متجاوزان و چپاول‌گران همواره سعي كردند با نور، كلام و پيام انبياي الهي مقابله كنند و امروز نيز اساس دشمني مستكبران با پيام انبياي الهي است. آن‌ها از نام پيامبران الهي هراسان هستند و بعضا به آن‌ها توهين مي‌كنند و در واقع با اين اقدامات درون‌شان را ـ كه با اصل و حقيقت انبيا مخالف هستند ـ نشان مي‌دهند.

وي با بيان اين‌كه " پيامبران الهي و دين همواره نزد بشريت محترم بوده‌اند" گفت: امروز مي‌بينيم سلطه‌گران هيچ پيام جديد و راهبردي براي بيرون رفت از شرايط امروز براي بشريت ندارند و در صحنه عمل و نظر به بن‌بست رسيده‌اند. ما امروز وضعيت آن‌ها را در عراق، فلسطين و تنظيم ارتباط با جوامع بشري مي‌بينيم. آن‌ها نمي‌توانند روابط خود را با ساير ملت‌ها تنظيم كنند. آن‌ها مي‌خواهند همه مسائل را با قلدري، بي‌ادبي و هتاكي حل كنند. در صورتي كه دوران استفاده از اين روش‌ها به پايان رسيده و بشر در سير تكاملي خود از اين نقطه عبور كرده است ولي آن‌ها از جامع بشري عقب افتاده‌اند و ما مي‌بينيم كه كشور‌ها را تهديد مي‌كنند ولي هيچ ملتي براي تهديد آن‌ها اهميتي قائل نيست.

وي در ادامه به سفر خود به عراق اشاره كرد و گفت: ديديد كه مردم عراق چطور از هيات ايراني استقبال كردند و احساس همبستگي خود را با ملت ايران نشان دادند و با آن‌كه تحت اشغال هستند با راه ملت ايران و شعار‌هاي ملت ايران همراهي و با فرياد بلند اظهار همبستگي مي‌كنند.

رييس‌جمهور گفت: اگر در خود اروپا نيز نظرسنجي آزادي برگزار شود، مي‌بينيم كه بسياري از مردم با رفتار مستكبرانه برخي از رهبران‌شان و توهين‌هايي كه به انبياي الهي مي‌شود، مخالفت قاطع مي‌كنند. متاسفانه شبكه‌اي در برخي از كشور‌هاي اروپايي و آمريكايي حاكم شده كه جز قدر ت و زورگويي منطق ديگري ندارند، ولي در واقع آن‌ها با اهانت‌هايي كه مي‌كنند، قبل از اين كه به ديگران اهانت كنند به خودشان اهانت مي‌كنند. آن‌ها مي‌خواهند به ملت‌ها زور بگويند ولي ملت‌ها ايستاده‌اند و زير بار اين زور‌ها نمي‌روند.

تلاش داريم تا مردم در شب عيد دچار مشكل نشوند

وي همچنين به روند سازندگي در كشور اشاره كرد و گفت: خوشبختانه در داخل كشور مسير سازندگي با سرعت روزافزون در حال پيشرفت است. امروز دولت پروژه‌ها و گره‌هايي را كه بايد باز شود، مورد بررسي قرار داد. مشكلاتي در بخش‌هايي مانند توزيع كالا‌هاي خوراكي وجود داشت كه در مورد آن بحث شد و وزرا مسووليت يافتند كه مسائل را سامان دهند تا مردم در شب عيد دچار مشكل نشوند.

به گزارش ايسنا احمدي‌نژاد در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر ارائه خبري به مردم درباره اقدامات دولت در آستانه عيد در ارتباط با كالاها، گفت: قرار شد سبد كالايي به بازنشستگان داده شود و در بخش توزيع كالاها نيز قرار شد وزارت بازرگاني با انجام اقداماتي در بخش‌هاي گوناگون به اين مساله هر چه بيشتر سامان دهند.

رييس‌جمهور خاطرنشان كرد: همان‌طور كه مي‌دانيد هيچ كالايي به جزء بنزين و اقلامي مثل آن دولتي نيست و دولت فقط بر توزيع آن نظارت مي‌كند. در مورد مشكلات توزيع مواد خوراكي نيز قرار شد اقدامات لازم صورت بگيرد و پيگيري‌هاي لازم از طرف وزارت بازرگاني انجام شود و ان‌شاءالله مردم با دلي خوش وارد سال نو و ايام عيد شوند.

سقف بودجه اضافه شده است

وي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اين‌كه بر اساس اعلام مجلس فقط سه درصد بودجه تغيير كرده ولي بر اساس اعلام دولت تبعات اجراي بودجه بر عهده‌ مجلس و مجمع خواهد بود، گفت: ان‌شاءالله سند بودجه منتشر مي‌شود و شما متوجه مساله مي‌شويد.

وي خاطرنشان كرد: آن سقفي كه من اعلام كردم به سقف بودجه اضافه شده است.

قيمت بنزين آزاد در ايام نوروز هنوز نهايي نشده است

احمدي‌نژاد همچنين در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر قيمت بنزين آزاد در ايام نوروز گفت: دولت در ايام نوروز جهت اين‌كه مردم در سفر دچار مشكل نشوند، تسهيلاتي را انديشيده است. ممكن است يك نفر به سفر طولاني برود يا در طول سفر به هر حال مشكلي پيش آيد و كارتش را از دست بدهد. دولت براي اين‌كه كار مردم روي زمين نماند، اين اقدام را انديشيده كه بنزين آزاد در ايام نوروز ارايه دهد و در مورد قيمت بنزين آزاد در ايام نوروز نيز هر وقت قيمت نهايي شد، اعلام مي‌شود.

رييس‌جمهورهمچنين در پاسخ به سوالي مبني تاثير ارائه قيمت بنزين آزاد بر روي قيمت ديگر كالاها گفت: بنزين به اندازه كافي داده شده است، سهميه سفر نيز داده شده و ربطي به قيمت‌گذاري حمل و نقل عمومي ما ندارد و مشكلي از اين بابت نخواهيم داشت.

خبرنگاري گفت: جمعي از اقتصاددانان پيشنهاد كرده‌اند كه نرخ سود بانكي با نرخ تورم يكسان باشد و نرخ 39 درصدي را پيشنهاد داده‌اند.

احمدي نژاد پرسيد: آن‌ها اقتصاددان بودند؟

خبرنگار گفت: بله نظر شما چيست؟

رييس‌جمهور در پاسخ گفت: به هر حال پيشنهادات زياد است و ما پيشنهادات را بررسي مي‌كنيم.

در آمريكا در اوج درگيري نمايش وحدت مي‌دهند

وي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره اظهار نظر رييس‌جمهور در مورد اوباما يكي از نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري آمريكا گفت: حمايت نبود. خبرنگار پرسيد نظر شما در مورد رياست جمهوري اوباما چيست، من هم پاسخ دادم كه آن‌ها به احتمال زياد اجازه نمي‌دهند اوباما رييس‌جمهور شود حتي اگر مردم آمريكا به وي راي دهند.

وي ادامه داد: آن‌ها درگيري‌هايي دارند ولي نمايش وحدت مي‌دهند و درگيري‌هاي آن جا سنگين و عميق است.

عشاير عراق دوست ندارند گروه‌هاي تروريستي آن‌جا باشند

احمدي‌نژاد در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني صحت درخواست سران عشاير عراق براي برخورد با منافقين گفت: آن‌ها چنين درخواستي نكردند؛ بلكه گفتند كساني كه مسوول امنيت عراق هستند، بايد با يك گروه تروريستي كه در اين منطقه است برخورد كند؛ چراكه دوست ندارند اين گروه تروريستي در آن‌جا باشد. آن‌ها در واقع از اشغالگران مي‌خواستند كه اين گروه تروريستي آن‌جا نباشند؛ چراكه مسووليت امنيت كشور تحت اشغال معلوم است كه بر عهده چه كسي است؟

رييس‌جمهور در پاسخ به اين سوال ديگري مبني بر نزديكي موضع دولت عراق به عشاير آن‌ها در مورد اين گروه تروريستي گفت: بله؛ موضع دولت عراق نيز مانند موضع عشاير اين كشور است.

درباره پروژه‌هاي عمراني به زودي گزارش مي‌دهم

وي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره ارائه آماري از پروژه‌هاي عمراني محقق شده گفت: پروژه‌هاي فراواني است كه نيمه كاره مانده و چند سال متوقف شده بو،د ولي با برنامه‌ريزي كه ما كرديم روند اجراي آن شتاب گرفت و به زودي هر وزارتخانه گزارشي در مورد پروژه‌هايي كه دنبال كرده و اجرايي شده ارايه خواهم كرد. تعداد اين پروژه‌ها زياد است و ما آمار آن را اعلام مي‌كنيم.

در حاشيه محوطه گفت‌وگوي خبرنگاران با اعضاي دولت جايگاه‌هاي ويژه‌اي براي گفت‌وگوي خبرنگاران با وزراء مشخص شده و بر روي تابلو‌هايي عناويني مانند دولت مردمي، دولت پاسخگو، دولت مكتبي، پرسشگري، اتحاد ملي، خدمتگزاري، عدالت، انسجام، گفت‌وگو و مهرورزي نوشته شده بود.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۱۵ اسفند ۱۳۸۶ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8612-08252
  • خبرنگار :