مديرعامل شركت نفت فلات قاره خبر داد: توليد روزانه 16هزار بشكه‌اي ميدان هنگام از سال آينده رشد300ميليون دلاري قراردادهاي امضاشده در سال جاري

براي توسعه مشترك ميدان هنگام با كشور عمان مذاكرات مفصل و كاملي انجام شده و در خصوص توليد زودهنگام نيز برنامه‌ريزي شده و نتيجه مذاكرات تهيه و برخي مناقصات آن انجام شده است.

به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمود زيركچيان‌زاده - مديرعامل شركت نفت فلات قاره - با اعلام خبر توليد روزانه 16هزار بشكه‌اي ميدان هنگام از سال آينده با بيان مطلب فوق و با بيان اين كه توسعه بلندمدت ميدان هنگام امكان برداشت نفت در مدت 20 تا 25 سال را فراهم مي‌كند، افزود: به منظور توليد زودهنگام، حفر سه حلقه چاه و تعمير چاه موجود نياز است كه در حال انجام مناقصات آن هستيم.

وي متوسط توليد نفت خام اين شركت را در 11 ماه گذشته حدود 730 هزار بشكه در روز اعلام كرد و گفت: طبق برنامه تا اواخر سال 88 به توليد يك ميليون بشكه در روز نفت و 4 ميليارد فوت مكعب گاز خواهيم رسيد.

او با بيان افزايش ذخيره نفتي خليج فارس از 53 ميليارد بشكه در سال گذشته به حدود 90 ميليارد بشكه در حال حاضر توضيح داد: با بهره برداري از ميادين و اكتشافات جديد، رسيدن به ذخيره نفت درجاي 100 ميليارد بشكه در خليج فارس دور از انتظار نيست.

توسعه مخزن نفتي ميدان فردوسي در 10 فاز 

مديرعامل شركت نفت فلات قاره در خصوص مخازن نفتي ميادين فردوسي و گلشهر نيز گفت: مطالعات اين مخازن توسط يك شركت آداكس سوئيس انجام شد كه در نتيجه در بخش نفتي ميدان فردوسي 1.7 ميليارد بشكه نفت سنگين با درجه API حدود 16 وجود دارد كه مي‌توانيم در 10 فاز و هر فاز 70 هزار بشكه توليد داشته باشيم و پيش‌بيني مي‌شود سرمايه لازم براي توسعه هر فاز 1.4 ميليارد دلار باشد. مخزن نفتي گلشهر نيز 4.5 ميليون بشكه نفت درجا دارد.

توسعه ميدان گازي فارسي در نيمه نخست سال آينده

به گفته او در ميدان گازي فارسي شركت ONGC هند پس از كشف اين ميدان پيشنهاد فني ومالي خود را براي توسعه آن به مديريت اكتشاف ارائه كرد كه در حال بررسي است و در نيمه نخست سال آينده نتيجه اين بررسي نهايي خواهد شد و عمليات سرمايه‌گذاي و توسعه اين ميدان را آغاز مي‌كنيم.

او تصريح كرد: در اين بلوك نفت هم وجود دارد كه به منظور بررسي اقتصادي بودن آن منتظر نتايج نهايي پيمانكار هستيم. تا كنون اولويت گاز ميدان فارسي صادرات به بحرين بوده است كه در اين زمينه تفاهم نامه اوليه (MOU) براي صادرات يك ميليارد فوت مكعب گاز امضا شده است.

پيش‌بيني افزايش ضريب بازيافت ميدان ابوذر از 30 به 43 درصد

زيركچيان‌زاده متوسط توليد نفت ميدان ابوذر را 165 هزار بشكه اعلام و خاطرنشان كرد: مطالعات نشان مي‌دهد كه نفت درجاي اين ميدان كه 3 ميليارد بشكه پيش‌بيني شده بود به 4 ميليارد بشكه افزايش پيدا كرده و مي‌توانيم با تزريق آب، ضريب بازيافت آن را از 30 به 43 درصد افزايش دهيم؛ يعني ميزان ذخاير از يك به 1.7 ميليارد بشكه افزايش پيدا مي‌كند.

عمليات لرزه‌نگاري سه بعدي ميادين هنديجان و بهر‌گانسر در مراحل نهايي

نايب رييس هيات مديره شركت نفت فلات قاره در خصوص عمليات لرزه‌نگاري سه بعدي ميادين هنديجان و بهر‌گانسر تصريح كرد: مراحل نهايي عمليات لرزه‌نگاري در حال انجام است كه تكميل پردازش، تفسير اطلاعات در سال آينده انجام مي‌شود. همچنين عمليات لرزه نگاري ميدان نفتي ماهشهر شروع شده و پيش بيني آن است كه در سال آينده لرزه نگاري پردازش و تفسير آن تكميل آن انجام شود و يك برنامه‌ جامع توسعه (MDP) تهيه كنيم.

 رشد 300 ميليون دلاري قراردادهاي منعقد شده در 11 ماهه امسال

وي ميزان قراردادهاي منعقد شده در 11 ماهه امسال را 3.4 ميليارد دلار اعلام كرد و گفت: اين در حالي است كه سال گذشته ارزش مجموع قراردادهاي منعقد شده 3.1 ميليارد دلار بوده است. در اين زمينه قرارداد توسعه ميادين رشادت براي افزايش توليد تا 75 هزار بشكه با درجه API 35 و همچنين قرارداد توسعه رسالت با شركت مالزيايي امضا شد. به اين منظور مجوزهاي لازم دريافت شده و از هفته گذشته اين شركت فعاليت خود را آغاز كرده كه تا 41 ماه آينده كل عمليات پايان مي‌يابد. اين طرح يك ميليارد يورو ارزش دارد كه به صورت فاينانس تامين خواهد شد.

راه‌اندازي مجموعه بهرگانسر و هنديجان با سيستم جديد تا اوايل سال آينده

او در خصوص ميدان بهرگانسر با اشاره به نصب جكت‌ها و ماژول‌هاي سنگين توضيح داد: پيش‌بيني اين است كه تا اوايل سال آينده مجموعه بهرگانسر و هنديجان با سيستم جديد راه‌اندازي شود. همچنين نصب ماژول‌هاي سنگين و بخش مسكوني سلمان در حال انجام است كه اميدواريم در سال آينده طرح گازي ميدان سلمان راه‌اندازي شود.

 برگزاري مناقصات توسعه ميادين هرمز، زاوان، آلكا و اسفنديار در سال جاري

وي درباره ميادين هرمز، لاوان، آلفا و اسفنديار تاكيد كرد: مناقصات توسعه آن‌ها در سال جاري برگزار شده و از جهات مختلفي مانند كوچكي بي‌نظير هستند، زيرا شركت‌هاي ايراني مي‌توانند با استفاده از بانك‌هاي داخلي به توسعه آنها بپردازند.

به گفته او در حال حاضر امكان صادرات روزانه 200 هزار بشكه نفت از ترمينال بهرگان وجود دارد. همچنين با اجراي طرح انتقال 200 هزار بشكه نفت از ميدان آزادگان براي صادرات به منطقه بهرگان، ظرفيت اين ترمينال تا سال آينده به 400 هزار بشكه در روز خواهد رسيد .

 اتمام خطوط لوله دريايي ان‌.جي‌.ال خارك تا سال آينده

به گفته او در سال آينده خطوط لوله ان‌.جي‌.ال خارك در دريا به طول 300 كيلومتر به اتمام مي‌رسد و همچنين با پايان يافتن عمليات سه ايستگاه تقويت فشار دريايي اين ان.جي.ال، كل بخش دريايي طرح جمع آوري گازهاي منطقه خارگ كامل مي‌شود.

توليد نفت در خليج فارس در سال 86 در بالاترين مقادير

زيركچيان‌زاده با بيان اين‌كه توليد نفت در خليج فارس در سال 86 به بالاترين رقم توليدي خود در طول كل دوران توليد آن رسيده است، افزود: ميزان توليد در 10 ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل 2.5 درصد افزايش و ميزان صادرات 5.5 درصد رشد داشته است.

 كاهش نمك نفت ميادين سروش و نوروز به كمتر از 30 پوند نمك

وي بااشاره به طرح كاهش نمك نفت ميادين سروش و نوروز به كمتر از 30 پوند نمك به ازاي هر هزار بشكه نفت خام توضيح داد: اين كار با سازندگان داخلي مواد تعليق‌شكن انجام مي‌شود. همچنين خبر ديگر اين‌كه براساس نتايج آزمايش‌هاي يك سازنده ايراني امكان كاهش نمك تا 5.5 پوند به ازاي هر هزار بشكه يعني 0.1 ميزان نمكي كه در نفت سروش و نوروز وجود داشته، خواهيم رسيد.

 رشد بيش از 1.2 ميليون بشكه‌اي انتقال نفت سروش و نوروز به بندرعباس

او خاطرنشان كرد: در اين زمينه انتقال نفت سروش و نوروز به بندرعباس در مجموع سال 85 حدود 2.3 ميليون بشكه بوده، در حالي كه از ابتداي سال 86 تاكنون اين عدد به 3.5 ميليون بشكه افزايش يافته است.

وي امكان ذخيره سازي اين شركت را 17 ميليون بشكه نفت خام اعلام كرد و گفت : اين رقم در سال آينده به 18.5 بشكه افزايش پيدا خواهد كرد.

به گزارش ايسنا، مديرعامل شركت نفت فلات قاره در خصوص گاز منطقه خليج فارس توضيح داد: گاز اين منطقه در دو بخش تعريف شده كه بخش اول شامل استان هرمزگان يعني مياديني مانند كيش، لاوان، فارور‌، سلمان، رشادت و رسالت مي‌شود كه گاز درجاي آن حدود 120 تريليون فوت مكعب است. از اين بخش امكان برداشت روزانه 4 ميليارد فوت مكعب گاز وجود دارد. همچنين بخش دوم شامل استان بوشهر يعني مياديني مانند فارسي ، دشت، بهرگانسر و فروزان است كه امكان سرمايه‌گذاري توسعه و توليد از آنها وجود دارد.

 اميد به مشخص شدن مباحث كاري تفاهم نامه اوليه با لهستان در نيمه اول سال آينده

وي به امضاي تفاهم‌نامه اوليه با لهستان در هفته گذشته اشاره و ابراز اميدواري كرد كه مباحث كاري در نيمه اول سال آينده مشخص شود؛ اگرچه هنوز به طور دقيق مشخص نشده كه لهستان در كدام پروژه با ما همكاري خواهد كرد، ولي ميدان لاوان از احتمال بيشتري برخوردار است. همچنين با كشور بحرين تفاهم‌نامه اوليه براي صادرات يك ميليارد فوت مكعب گاز در روز امضا شده و تا هفته آينده نشست ديگري براي تنظيم توافق نامه در بحرين خواهيم داشت.

 اجراي طرح بازيافت ثانويه از ميدان سروش با روش تزريق گاز در سال آينده

او با اعلام اين كه امسال قرارداد مطالعه وانتخاب سناريوي طرح بازيافت ثانويه از ميدان سروش با روش تزريق گاز با شيوه خاص امضا مي‌شود، افزود: اين طرح در سال آينده اجرا خواهد شد. همچنين طرح‌هايي مانند سوا كردن نفت خام، كاهش سولفيد هيدروژن از 70 به 15 پي.پي.ام نيز در حال بررسي است كه طرح كاهش سولفيد هيدروژن با شركت ايراني امضا شده است و در نيمه اول سال 87 پيشنهادات آنها ارزيابي و نهايي مي‌شود.

وي خاطرنشان كرد: همچنين براي اولين بار موضوع مطالعه ذخاير ميدان‌هاي بهرگان و هنديجان و بررسي مهاجرت سيال و نفت را خواهيم داشت كه قرارداد آن در ماه جاري منعقد و در سال آينده اجرايي مي شود. از سوي ديگر براي اولين بار در كشور بحث مكانيزم هواي پاك مطرح شده كه به اين منظور با شركت عمارتي به توافقاتي رسيده‌ايم.

 آغاز مذاكرات رسمي براي صادرات روزانه نيم ميليارد فوت مكعب گاز به كويت

مديرعامل شركت نفت فلات قاره درباره توسعه ميدان آرش كه با كويت و عربستان مشترك است، از حركت خوب وزارت امور خارجه ياد كرد و گف: در اين راستا ارتباط مثبتي با كويت برقرار شده و اميدواريم توليد مشاركتي با يك مديريت راهبري شود. همچنين مذاكرات رسمي براي صادرات روزانه نيم ميليارد فوت مكعب گاز به كويت آغاز شده است.

صادرات گاز ايران به امارات در گرو حصول تفاهم

وي درباره قرارداد صادرات گاز ايران به امارات توضيح داد: سياست وزارت نفت تفاهم با طرف اماراتي و اجرايي كردن قرارداد كرسنت است، ولي اگر به تفاهم نرسند، براساس برنامه، گاز به عسلويه و از آنجا به پالايشگاه كنگان براي پالايش و مصرف داخل ارسال مي‌شود.

شركت نفت فلات قاره عهده‌دار توسعه ميادين فروزان و اسفنديار

به گفته او توسعه ميادين فروزان و اسفنديار به شركت نفت فلات قاره واگذار شده كه قرار است اين ماه طرح نهايي در رابطه با توسعه اين دو ميدان توسط شركت پيمانكار يعني پتروايران ارائه شود تا تصميم‌گيري نهايي راجع به آن انجام شود. سال آينده انتخاب پيمانكار توسعه و توليد از ميدان اسفنديار انجام خواهد شد و براساس برنامه‌ريزي فاز اول توليد 10 هزار بشكه نفت است كه در فاز دوم به 20 هزار بشكه افزايش پيدا مي‌كند. همچنين بحث نوسازي ميدان اسفنديار بر عهده شركت فلات قاره است كه به اين منظور مناقصه برگزار شده و برنده تعيين شده است.

 اعلام آمادگي عمان براي واردات بخشي از گاز ميدان كيش

وي در خصوص ميدان كيش نيز توضيح داد: گاز درجاي 48 تريلون فوت مكعبي، ‌فشار بيش از 7 هزار و 200 پوندي، شيرين بودن گاز و خشك بودن آن از جمله ويژگي‌هاي مناسب اين ميدان است كه منجر شده شركت‌هاي زيادي براي توسعه آن اظهار علاقه‌مندي كنند؛ از جمله كشور عمان براي واردات بخشي از گاز ميدان كيش اعلام آمادگي كرده و همچنين پيشنهادات فني ومالي خود را جهت سرمايه گذاري توسعه و توليد ميدان كيش ارائه داده كه در حال بررسي آن هستيم.

از سوي ديگر شركت NGC هند به همراه شركت پتروپارس و همچنين شركت ساينوپك چين از ديگر متقاضيان سرمايه‌گذاري و توسعه آن هستند.

 شركت مالزيايي بينالي تامين‌كننده فاينانس 1.2 ميليارد دلاري بخش خشكي طرح ان.ان.جي خارگ

زيركچيان‌زاده درباره طرح ان.ان.جي خارگ با بيان اين‌كه شركت مالزيايي بينالي به عنوان تامين فاينانس 1.2 ميليارد دلاري بخش خشكي انتخاب شده است، افزود: تفاهم اوليه با آنها امضا شده و هفته گذشته براي انجام مذاكرات فني و مالي به ايران‌ آمدند.

 واگذاري توسعه ميدان رشادت به شركت‌هاي ايراني

وي درباره ميدان رشادت و توسعه آن افزود: تمام توسعه ميدان رشادت به شركت‌هاي ايراني داده شده و تاكنون پايه‌هاي سكوهاي دريايي واگذار شده است. طبق برنامه در نيمه اول سال 87 جكت‌هاي دريايي رشادت نصب و حفاري توسط شركت تدكس پس از نصب جكت‌ها آغاز خواهد شد. همچنين ساخت ماژول‌هاي سنگين به شركت صدرا واگذار شد كه مدت قرارداد آنها 33 ماه است و اواخر سال گذشته آغاز شده است.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۲۰ بهمن ۱۳۸۶ / ۱۵:۳۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 8611-11682
  • خبرنگار :