در يكي از امكانات سايت گوگل زير عنوان «Google Earth»، نقشهاي از كشور ايران و خليج فارس در اختيار كاربران قرار گرفته كه عنوان «خليج فارس» در كنار عنواني مجعول در آن استفاده شده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، «Google Earth» در بخش بالايي آبهاي خليج فارس از عنوان «Persian Gulf» و در زير آن در نزديكي كشورهاي حاشيهي خليج فارس از عنوان مجعول «Arabian Gulf» استفاده كرده است.
آبانماه سال گذشته نيز در نمونهاي ديگر، پايگاه آمريكايي گوگل در بخش امكانات جانبي خود، تبريز را جزو كشور جمهوري آذربايجان معرفي كرده بود! اما استفاده از دو عنوان براي يك منطقهي جغرافيايي، اقدام تازهاي است كه ظاهرا در هيچ نقشهي ديگري بهجز اين نمونه استفاده نشده است. هرچند بهنظر ميرسد، برخي با اهدافي خاص چنين كار غير علمي و غير منطقي را انجام دادهاند، ولي پيش از اين در برخي منابع ديگر نيز چنين تحريفي را انجام داده بودند؛ بهعنوان مثال، موسسهي نشنال ژيوگرافيك در نقشهاي كه منتشر كرد، از نامي بهجز خليج فارس براي آبهاي جنوب ايران استفاده كرد كه آن اقدام نيز براساس هيچكدام از مستندات تاريخي نقلشده از مورخان ايراني و خارجي قابل توجيه نبود.
اين درحالي است كه دكتر احمد اقتداري ـ پژوهشگر برجستهي عرصهي تاريخ، جغرافيا و اطلسشناسي كشور ـ علاوه بر بسياري ديگر از پژوهشگران و دانشمندان ايراني، دربارهي نام خليج فارس در نقشههاي تاريخي به برخي از اين منابع چنين اشاره كرده است: در چند نقشهي خليج فارس كه از بطليموس و استرابن و امثال آن، جغرافيدانهاي قديم باقي مانده، در محل درياي پارس، كلمه «سينوس پرسيكوس» با حروف لاتين نوشته شده و در نقشههاي بعدي و به زبانهاي اروپايي، «پرشين گلف» و «گلف پرسيك» و امثال آن نوشته شده و در نقشههاي عربي و نقشههاي كتب دوران اسلامي، «بحر فارس»، «خليج الفارس» و «بحر الفارسي» نوشته شده است.
البته استراتژي جديدي كه ازسوي غرب دربارهي تحريف تاريخي جغرافيايي ايران پيگيري ميشود، شامل نمونههاي ديگري از تلاش برخي براي به نام خود ثبت كردن مفاخر و ميراث معنوي ايران در طول سالهاي گذشته نيز بوده است؛ مولوي، رودكي، ابن سينا، نظامي، زرتشت و... از جمله مواردي هستند كه كشورهاي منطقه به عناوين مختلف و با سوء استفاده از برخي كوتاهيها، براي غير ايراني معرفي كردن آنان تلاش كردهاند.
انتهاي پيام