/در آستانه نشست سران اوپك/ كاظم‌پور اردبيلي مطرح كرد: احساس نگراني اوپك نسبت به امنيت تقاضا و سياست‌هاي انرژي مصرف كنندگان

نشست سران اوپك نمادي از وحدت، يكپارچگي، حمايت متقابل، تاكيد بر تداوم همكاري‌ها ميان اعضاي اين سازمان در بالاترين سطح ممكن سياسي است. اوپك نسبت به امنيت عرضه پايبند است، ولي همچنان نسبت به امنيت تقاضا و سياستهاي انرژي مصرف كنندگان احساس نگراني مي‌كند.

حسين كاظم‌پور اردبيلي - نماينده ايران در اوپك- در گفت‌وگو با خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) درباره مهم‌ترين بحث‌هاي قابل طرح در نشست سران اوپك در ‌رياض اظهار كرد: اين نشست يك ارزش است كه اين اعضا با وجود همه مشكلات موجود در روابط بين‌الملل در بستر همكاري‌هاي انرژي به اين تفاهم رسيده‌اند كه هر پنج سال يك‌بار چنين نشستي داشته باشند. اگرچه اين نشست نيز اين‌بار با دو سال تاخير انجام مي‌شود.

 تاكيد بر حق حاكميت دولت‌ها بر منابع طبيعي پايان پذير

به گفته او تاكيد بر حق حاكميت دولت‌ها بر منابع طبيعي پايان پذيرشان و اعمال حق حاكميت از طريق شركت‌هاي ملي بر منابع توليدي نفت و گاز و همينطور حاكميت‌بربرنامه‌هاي سرمايه‌گذاري و توليد نفت و گاز از موضوعاتي است كه در حقوق بين‌المللي مورد مناقشه نيست و هر نوع اقدامي عليه اين حق حاكميت كه موجب خدشه‌دار شدن آن شود با مخالفت شدن اوپك مواجه مي‌شود.

تاكيد بر پايبندي كشورها به اصول اساسنامه

كاظم‌پور اردبيلي در ادامه خاطرنشان كرد: همچنين بار ديگر بر پايبندي كشورها به اصول اساسنامه و استراتژي‌هاي بلندمدت در پاسخگويي به نياز جهاني در بخش نفت اوپك تاكيد مي‌شود. البته برخي از كشورهاي توليدكننده نفت توليد كننده گاز هم هستند كه عضومجمع جهاني كشورهاي صادركننده گاز قرار دارند، كه به تاكيد همكاري با ساير تشكل‌ها و گردهمايي‌هاي مرتبط با انرژي شامل مجمع توليدكنندگان و مصرف كنندگان گازمي‌شود.

نگراني اوپك نسبت به سياستهاي انرژي مصرف كنندگان

رييس هيات عامل اوپك با تاكيد براين‌كه اوپك به امنيت عرضه پايبند است، ولي همچنان نسبت به امنيت تقاضا و سياستهاي انرژي مصرف كنندگان احساس نگراني مي‌كند، توضيح داد: اتخاذ روش‌هاي تبعيد آميز مالي و مالياتي كه عليه حامل‌هاي مختلف انرژي به كار گرفته مي‌شود، مي‌تواند موجب به هم خوردن منافع اوپك شود.

او در ادامه تصريح كرد: همچنين سران اوپك به فقرزدايي، كمك به كشورهاي جهان سوم كه دسترسي به منابع انرژي ندارند و شامل بيش از يك ميليارد جمعيت دنيا مي‌شوند كه مصرف كننده سوختهاي حيواني و جنگلي هستند، تشويق جامعه جهاني به مساعدت و كمك به اين مجموعه كه اوپك كمك‌هاي خود را از دهه 70 در قالب صندوق اوپك ارائه كرده، كمك به صندوق توسعه كشاورزي با IFAD اقدام كرده و همينطور كمكهايي كه تك تك اعضا چه در روابط دوجانبه و يا صندوق‌هاي كمكي بين‌المللي به كشورهاي عقب مانده مي‌كنند را مورد تاكيد قرار مي‌دهد.

به گفته او نشست سران به مقولاتي مانند اين كه انرژي جزو لاينفك توسعه پايدار است، همانطور كه حفظ محيط زيست لازم توسعه پايدار است خواهد پرداخت.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۲۶ آبان ۱۳۸۶ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 8608-18178.64049
  • خبرنگار :