/مخالف وزير پيشنهادي نفت/ نماينده‌ي مردم ميناب در مجلس: تكيه صرف به توانايي‌هاي داخلي، خطر ايستايي صنعت نفت را به‌دنبال دارد

رمز و راز شركت‌هاي چند مليتي كه برخي از آن‌ها هر ساله به اندازه مجموع درآمدهاي نفتي ما سود خالص دارند در چيست؟

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علي معلمي‌پور ـ نماينده‌ي مردم ميناب در مجلس ـ در بيان مخالفت خود با وزير پيشنهادي نفت، با بيان اين كه نوذري فردي متدين و مخلص است كه از تجارب مفيد مديريتي و قانونگزاري بهره‌مند هستند، چند سوال مطرح كرد و افزود: علت توجه نكردن به توسعه متوازن و استقرار صنايع نفت و گاز در كشور چيست و رمز و راز شركت‌هاي چند مليتي كه داراي سرزمين و ذخاير توليدي نفت و گاز نيستند و برخي از آن‌ها هر ساله به اندازه مجموع درآمدهاي نفتي ما سود خالص دارند در چيست؟

وي ادامه داد: چه سهمي از درآمدهاي صنعت نفت حاصل فروش ذخاير و منابع و ثروت‌هاي طبيعي است و چه ميزان آن از دانش و خدمات فني و مهندسي حاصل مي‌شود؟

نماينده‌ي مردم ميناب در مجلس در توضيح سوالات خود اظهار كرد: با وجود گذشت يك قرن از كشف نفت و گاز در كشور متأسفانه مناطق مختلف از استقرار صنايع وابسته به صورت عادلانه بهره‌مند نشده‌اند، در حالي‌كه نيمه شمالي و شمال غربي كانون توجه بوده‌اند، بخش‌هاي جنوبي و به ويژه جنوب شرقي ايران فراموش شده است.

وي افزود: متأسفانه در برابر اعتراضات ما، مسوولان وزارت نفت تاكنون يك پاسخ داشته‌اند كه مناطق سردسير در اولويت هستند در حالي‌كه بايد گفت آنان بايد چند سال در اولويت باشند؟

عضو كميسيون كشاورزي مجلس اظهار كرد: من امروز اعلام مي‌كنم كه هرگونه موفقيتي در زمينه استقرار امنيت اجتماعي و سياسي پايدار در جنوب شرقي كشور، در گرو انتقال گاز و نفت و استقرار صنايع وابسته به آن‌هاست كه در برنامه ارائه وزير پيشنهادي نفت آن‌گونه كه بايد به آن پرداخته نشده است.

او با طرح اين‌ سوال كه رمز سودآوري شركت‌هاي چندمليتي در صنعت نفت و گاز جهاني با توجه به اين‌كه فاقد مالكيت ملي برميادين و ذخاير نفت و گاز هستند، در چيست؟ گفت: بايد بگويم تربيت نيروي انساني ماهر و متخصص و تبديل ايده به محصول از اصلي‌ترين راهبردهاي آنان بوده و نوذري در برنامه پيشنهادي خود به مديريت تحت عنوان كلي اشاره كرده‌اند و به پژوهش نيز به صورت گذرا پرداخته است.

نماينده‌ي مردم ميناب در مجلس خطاب به وزير پيشنهادي نفت، گفت: شما با چه طرح‌ها، اقدامات برنامه‌هايي كه در چه زمان و از چه طريقي و با چه امكاناتي مي‌خواهيد به اين مسأله بپردازيد؟

اين عضو كميسيون كشاورزي مجلس افزود: مرزهاي صنعت نفت نبايد مسدود نگه داشته شده و با توجه به اين كه مديران قابل و با ظرفيت كار بالا، در صنعت نفت، گاز، پالايش و پخش و پتروشيمي فراوان هستند؛ بنابراين اگر تنها به توانايي داخلي صنعت نفت تكيه شود، نمي‌توان از تجارب مفيد ديگران استفاده كنيم و اين خطري است كه ايستايي در صنعت را در بر دارد.

نماينده‌ي مردم ميناب در مجلس به سهم 2 درصد از درآمد نفتي براي استان‌هاي نفت‌خيز و مناطق محروم كه به تصويب مجلس رسيد اشاره كرد و به رييس‌جمهوري يادآور شد: متأسفانه اين مصوبه مهم در مقام اجرا مفقودالاثر شده است در حالي‌كه انتظار مي‌رفت پس از اين مصوبه ما شاهد جهش اعتبارات در مناطق محروم باشيم اما رشد اعتبارات در سال جاري در اين مناطق به روال سابق و به صورت ناچيز بوده است و انتظار دستور سريع به معاونت برنامه‌ريزي و راهبردي را داريم كه صادر كنيد.

او تصريح كرد: چنان‌چه پاسخ‌هاي نوذري به پرسش‌هاي مطرح‌شده اينجانب قانع‌كننده بود، در پيوستن به صف موافقان ترديد نخواهم كرد.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۲۳ آبان ۱۳۸۶ / ۱۳:۳۸
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 8608-13788
  • خبرنگار : 71233