برنامهي يك هفتهي روز جهاني كودك كه به ميزباني خانه هنرمندان ايران برگزار ميشد، شب گذشته ـ 22 مهر ماه ـ با اجتماع كودكان به كار خود پايان داد.
به گزارش خبرنگار هنري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در طول اين يك هفته كه توسط موسسه فرهنگي هنري "كارنامه" و با مشاركت "يونيسف" برگزار شد، هنرمنداني چون ايرج طهماسب، هوشنگ مرادي كرماني، حميد جبلي، پانته آبهرام، حامد بهداد، سيما تيرانداز، زيبا بروفه، فرشته صدر عرفايي، الهام حميدي، ويشكا آسايش، آناهيتا نعمتي، احترام برومند، ليلي رشيدي، عادل بزدوده، بهنوش بختياري، ليلا اوتادي و "خاله شادونه" در جمع كودكان حاضر شدند و براي بچهها خاطرات دوران كودكيشان در قالب برنامه "گردش در باغ خاطرهها" نقل كردند.
و روز گذشته "پشت بام" خانه هنرمندان همچون روزهاي سپري شده ميزبان كودكاني بود كه با حضور در كارگاه گريم به سرپرستي افسانه قليزاده، گريم ميشدند و سپس با حضور در تالار استاد انتظامي در كارگاه "پانتوميم" به سرپرستي بهرام ريحاني شركت ميكردند.
در برنامههاي پاياني روز جهاني كودك؛ نمايش "ماه پيشوني" به كارگرداني آزاده انصاري در تالار بتهوون به صحنه رفت و تالار استاد انتظامي هم پذيراي نمايش "كنسرت شاپركها" به كارگرداني مريم سعادت بود.
به گزارش ايسنا، هرچند ساعات اوليه بعدازظهر بهدليل همزمان شدن با مسابقه فوتبال پرسپوليس و استقلال، استقبال كمتري از برنامهها شد، اما به تدريج بر تعداد جمعيت حاضر در خانه هنرمندان افزوده شد، به طوريكه تمام صندليها پر شد و تعداد زيادي از حاضران به صورت ايستاد، برنامهها را دنبال كردند.
نگار اسكندرفر، مدير موسسه فرهنگي هنري كارنامه از استقبال مردم در طول اين يك هفته راضي است و ميگويد:با وجود تمام علاقهاي كه به ادامه اين روند دارم، بسياري از عوامل در ادامه اين جريان موثر هستند، چرا كه برگزاري همين برنامه هم بدون همكاري آنها ميسر نميشد.
اسكندرفر ادامه داد: مدتهاست به صرافت افتادهام در زمينه كودك كار كنم، زيرا در تجربه سالهاي متمادي در آموزش مسايل فرهنگي هنري همواره با جواناني روبهرو ميشدم كه عليرغم استعدادهاي فراوانشان، دچار آسيبهاي روحي شديد بودند كه اين آسيبها به محدوديتها و محروميتهاي دوران كودكيشان بازميگشت، بنابراين با استعداديابي در كودكان محروم و حمايت از آنان، در آينده شاهد حضور جواناني خواهيم بود كه در ساختار فرهنگي هنري جامعه موثر هستند.
او كه از دو ماه گذشته برنامهريزي برگزاري مراسمهاي اين هفته را آغاز كرده، ادامه داد: طي اين تجربه دو ماهه متوجه شدم كه چقدر به مساله "كودك" كمتوجهي ميشود. ما تنها از جوانان سخن ميگوييم و سازمان حمايت از جوانان داريم و حتي براي تبليغات سياسي و اجتماعي سراغ جوانان ميرويم و از اين موضوع غافل هستيم كه كودكان امروز جامعه، جوانان فردا را ميسازند و نيازمند توجهي بيش از اين هستند.
وي در پايان با تأكيد بر لزوم توجه هر چه بيشتر به مسايل كودكان به ايسنا گفت: كودكان به دليل ناتوانيهايشان همواره در معرض آسيبهاي جديتري هستند. اخبار فراوان در زمينه حوادثي چون كودكآزاري، قتل كودكان و .... دلايل كافي ايجاد ميكنند تا ماه هم به ناهنجاريهاي كودكان و نيز به سلامت روحي و روانيشان توجه بيشتري كنيم.
گفتني است: در طول اين هفته نمايشهاي "بابام تو كاغذا گم شد" به كارگرداني مشترك نوال شريفي و گيتا صالحي و نيز
"بازي پسر و گرگ" به كارگرداني محمد اعلمي و هديه هاشمي در كنار نمايش فيلمهاي "وقتي همه خواب بودند"، "پسر مريم"، "بازي بزرگان"، "گلنار"، "نان و شعر"، يكي بود، يكي نبود" و "باشو غريبه كوچك" به نمايش درآمدند.
انتهاي پيام