بزرگداشت مبارزان جهان وطني، «چ، مثل چهگوارا» عصر روز سهشنبه با حضور مهدي چمران، فرزندان چهگوارا و حاج سعيد قاسمي از سوي بسيج دانشجويي دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران، مركز فرهنگي ميثاق و خانه آمريكاي لاتين در تالار فني دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) مهندس چمران ضمن تبريك هفتهي دفاع مقدس اظهار داشت: در تاريخ كشور ما چنين حادثهاي را نميتوان نشان دهيم كه چنين جسورانه جوانان ما از ميهن خود دفاع كرده باشند و حتي اگر تاريخ 2 هزار ساله را 5 هزار ساله ببينيم، نميتوانيم چنين حادثهاي را نشان دهيم. ايران با ابرقدرتهاي ديگر جنگ و ستيز داشته است اما در جنگ دفاع مقدس، چه شرق و چه غرب، همه و همه دست به دست هم دادند و برعليه ما قيام كردند و ما در نهايت توانستيم با تمام مشكلات و سختيهايي كه در طول 8 سال داشتيم سرانجام به پيروزي بزرگ دست پيدا كنيم و اجازه نداديم حتي يك وجب از خاكمان از دست برود و اين ايدئولوژي بسيار ارزشمند است.
وي افزود: من ديشب به ياد خاطرهاي افتادم كه هم اشك شوق داشتم و هم اشك براي مظلوم بودن روزهاي اول جنگ ريختم؛ چرا كه وقتي شهيد رجايي به شوراي امنيت رفت تا اعلام كند صدام وارد خاك ما شده تا ديگران از ما حمايت كنند، صداي او در فريادهاي گوشخراش آن روز گم شد و زماني كه ديشب ميديدم رييسجمهور ما در دانشگاه آمريكا آنگونه سخن ميگفت، اشك شوق داشتم و ديدم به نتيجهاي بزرگ دست پيدا كردهايم و اين به دليل خون شهداي عزيزمان بود و بايد قدر انقلاب و جايگاه آن را به خوبي بدانيم.
رييس شوراي اسلامي شهر تهران تصريح كرد: ما توانستيم با تمام مشكلات كنار بياييم و انقلاب اسلامي را با سربلندي به دست آوريم. دوران انقلاب، دوران ايدئولوژي و مكتب تفكر انقلابي خاص بود و اين موضوع دوران جديدي را به وجود آورد و مبارزان هركدام براي خود داراي اهميت و ارزشي خاص بودند. مطمئنا بايد براي هر فرد احترام خاص خود را قائل بود. دنياي امروز به جايي رسيده كه استكبار جهان نميتواند عليه كمونيسم يا مليگرايي بجنگد بلكه بحث ايدئولوژي، مكتب و وابستگي به مسايل الهي است. مخالفت و همهي مشكلاتي كه براي كشور و ملت ما به وجود ميآورند به دليل همين گرايش به مكتب و مسايل اصولي و ايدئولوژي الهي است.
وي ادامه داد: هر زماني براي خود مبارزاني خاص داشته است و تمام مرداني كه اينگونه مبارزه كردهاند قابل تقدير هستند. امروزه حركتها مانند گذشته نيست و ملتها با سلاح گرم و جنگهاي چريكي به مبارزه برنميخيزند بلكه ايدئولوژي و تفكرات خاص است كه جاي خود را به سلاحهاي گرم و ... داده است. همهي اين ايدئولوژيها با هر اعتقادي در زمانهاي خود قابل احترام بودند و بايد ارزش آنها را به درستي دانست. من چمران را مبارزي ميدانم كه تفكر جديد الهي دوران كنوني است؛ چرا كه به دوران ايدئولوژي مكتبي رسيده بود و در تمام دوران، خود مبارزان مكتبي و مذهبي را دنبال كرد و در زماني كه در دبيرستان البرز بود، مبارزات خود را ضد رژيم صهيونيست آغاز كرد و دوستان او در همين دانشگاه به شهادت رسيدند.
چمران گفت: او هيچگاه مبارزات خود را پايان نداد و در آمريكا عليه شاه نيز مبارزه ميكرد و فعاليتهاي خود را شدت ميبخشيد. زماني كه در آمريكا بود، علاوه بر آنكه مدارج علمي خود را ميگذراند، تصميم گرفت روش مبارزهي خود را عوض كند و به اروپا آمد و در آنجا انجمنهايي را پايهگذاري كرد و بعد به مدت دو سال به مصر رفت و تشكيلات پنهاني را به وجود آورد و برعليه شاه مبارزه كرد. سيستم مبارزاتي چمران مبتني بر مسايل علمي و دقيق بود و زماني كه به مصر رفت حتي FBI آمريكا نتوانست او را پيدا كند. او در آخر به دعوت امام موسي صدر به لبنان رفت و حضور انقلابي خود را در آنجا نشان داد.
وي افزود: امروز ما شاهد هستيم كه جايگاه حزبالله در لبنان به چه شكل است و اين موضوع به دليل تلاشهايي است كه دكتر چمران در آن دوران انجام دادند. ايشان با سلاح ايمان، شجاعت و صداقت ايستادند و توانستند همواره به پيروزي برسند. او زماني كه پايگاه خود را در لبنان گذاشت توانست فعاليتهاي بهجايي انجام دهد و تربيتي كه ايشان انجام دادند به دليل اعتقاد راسخي كه به باورهايشان داشتند بود و ما امروز ميتوانيم ميوهي آن تربيت را بچينيم. امروز و ساير مبارزان شيعه لبنان از دل حركت چمران جوشش گرفتند و بيرون آمدند.
رييس شوراي اسلامي شهر تهران با اشاره به خاطرهاي از سيد حسن نصرالله بيان كرد: سيد حسن روزي برايم تعريف كرد كه من از دكتر چمران در 18 سالگي حكم گرفتم مسوول نظامي روستاي بازوريه شوم. آن زمان به دكتر چمران گفتم براي اين كار بسيار جوان هستم. اما او بر پشت من زد كه تو شايستهتر هستي و من از جوانان شجاع خوشم ميآيد و ما امروز شاهد هستيم كه حزبالله لبنان از چه جايگاه بالايي برخوردار است.
وي ادامه داد: در سال 1354 اسراييل به لبنان حمله كرد و مبارزات لبناني به فرماندهي چمران شكل گرفت و تانكهاي اسراييل به آتش كشيده شد و اين موضوع تا امروز مكتوم مانده است. مطمئنا آن روز هم با همين سلاح ايمان، شجاعت و صداقت ايستادند و پيروزي را به دست آوردند. ايشان ميگفتند زماني كه محروميت و ظلم به مردم لبنان را ديدم مجبور شدم تا در آنجا بمانم و براي آنها كار كنم. انقلاب اسلامي در شرف پيروزي و اعتقادهايي بود كه افرادي مثل ايشان بر آن پايبند بودند.
چمران تصريح كرد: آبان ماه سال 57 من به لبنان رفتم و چمران براي من تحليل كرد كه نه تنها ايران از شر آمريكا و شاه آزاد خواهد شد بلكه كشورهاي اطراف هم آزاد ميشوند. براي چمران، ايران، لبنان، مصر، الجزيره، آمريكا و ... وقتي براي يك مكتب ايدئولوژي مبارزه ميكرد، مقدس بود و صحنه برايش يكي ميشد.
وي با اشاره به اولين پيام چمران به شيعيان لبنان خاطرنشان كرد: اي شيعيان حسيني، من براي شما بشارتي عظيم به ارمغان آوردهام كه حلال همهي مشكلات است و راه بستهي ما را به سوي آسمان ميگشايد. بشارتي كه طاغوت را سرنگون ميكند، بشارتي كه فرشتگان سرود پيروزي سر ميدهند و ما را از خاك تيره صعود ميدهند. اين بشارت، بشارت خير، پيروزي، نيل به معشوق و شهادت است. دوستانم، من پيشاپيش شما پرچم شهادت را به دوش ميكشم و هركس به راه حسين معتقد است ميتواند مرا همراهي كند. من تصميم گرفتهام كه در برابر اسراييل بايستم حتي با مشت عليه تانك و توپ آنها خواهم جنگيد تا راه نجات را به دست آورم. من آمدهام به اسراييل بفهمانم كه در تاريخ هر كجا كه امكان بيابم با گلوله به اسراييل جواب خواهم داد. من راه خود را يافتهام و اين بشارت بزرگ را به ارمغان آوردهام و مطمئنم پيروزي شما در راه حسين است و بس.
چمران در پايان خاطرنشان كرد: راه و روشي كه چمران در گذشته در پيش گرفته بود، امروز در سرزمينهاي فلسطين به پيروزي رسيده است و دفاع مقدس و انقلاب، با همان راههاي مصمم، پيروز شد و اگر امروز با اين صلابت ايستادهايم چون به چنين تفكري مجهز هستيم.
انتهاي پيام