/بزرگداشت مبارزان جهانوطني، ..../ آليدا گوارا: دولت آمريكا دشمن مشترك ماست انقلابيون واقعي بايد بتوانند عشق بورزند
بزرگداشت مبارزان جهانوطني «چ، مثل چمران» عصر روز سهشنبه با حضور مهدي چمران، فرزندان چه گوارا و حاج سعيد قاسمي در تالار فني دانشگاه تهران از سوي بسيج دانشجويي دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران، مركز فرهنگي ميثاق و خانه آمريكاي لاتين برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) «آليدا گوارا» دختر چه گوارا با بيان آنكه من از فرهنگ بسيار متفاوتي ميآيم و ما يك ملت سوسياليست هستيم، اظهار داشت: انقلاب كوبا اينطور آبديده شد و ما كمك بسياري از اروپاي سوسياليست دريافت كرديم و همچنين كمكهاي زيادي از اتحاد شوروي داشتيم و ما ميتوانيم تفاوتهاي زيادي با هم داشته باشيم؛ اما در كنار هم براي رسيدن به هدف مشترك اقدام كرديم و ملت كوبا هميشه به اين امر احترام ميگذارد.
وي افزود: ما عقايد خود را از زندگي كه از آن درس گرفتهايم به دست آوردهايم. ما براي شرافت عدالت و حقيقت در دنيا مبارزه ميكنيم. اين ملت با انديشههاي سوسياليستي شكل گرفت و در كنار مردم آنگولا جنگ كرد و بيشتر از يك ميليون كوبايي در آنجا نبرد كردند. ما چيزي را به قارهي اروپا مديون بوديم، با اينكه شما پوست سفيد من را ميبينيد اما ما چيزي از نژاد آفريقا دارا هستيم.
دختر گوارا تصريح كرد: من هميشه گفتهام براي شناختن «چه» بايد آثار او را به طور مستقيم بخوانيم و در اينجا ميگويم متاسفانه به دليل تصوراتي كه شما از «چه» داريد در ترجمهي آن مشكلاتي داشتيد. پدر من هيچگاه از خدا صحبت نكرد اما اين مهم است كه اين موضوع را در نظر داشته باشيم كه عملكرد فرد چه بوده است؛ ما معمولا از چيزهايي كه برايمان مفيد است استفاده ميكنيم؛ اما مطمئنا نميتوان واقعيتها را تغيير داد. يك واژه كه در دنياي كنوني بسيار مهم است و من به آن توجه ويژه دارم «احترام» است.
وي ادامه داد: مطمئنا چون من در فرهنگ شما زندگي نكردهام، بسياري از موضوعات را نميدانم؛ اما چيزي كه دوست دارم در ديدار بعديام بيشتر شكل بگيرد، تقابل مستقيم با زنان ايراني است. در اسلام درباره زنان چيزهاي زيادي شنيدهام. از اين رو خيلي دوست داشتم از نزديك حقيقت را ببينيم و اميدوارم يك بار ديگر از اين منظر همديگر را ملاقات كنيم. من احترام زيادي براي اين سرزمين دارم و ميدانم ميتوان چيزهاي زيادي از شما آموخت.
آليدا گوارا با اشاره به فعاليتهاي پدرش و شخصيت عجيب مادربزرگش خاطرنشان كرد: گوارا در 14 ژوئن 1928 در آرژانتين به دنيا آمد. در همان زمان بود كه مادربزرگ من قوانين جامعه را نقض ميكرد. در آن شهر وقتي زني باردار ميشد نميتوانست به خيابان برود اما مادربزرگم چنين قوانيني را زير پا ميگذاشت و با پدرم به بيرون ميرفت. اين فرد، فرهنگ جامعي داشت و آنطور كه پدرم تعريف ميكرد براي مبارزه و تقابل با اطرافش تلاشهاي زيادي انجام ميداد. پدر من در دوران كودكي دچار آسم شد و پدربزرگم انواع ادبيات را براي او ميخواند. به همين دليل ايشان به ادبيات بسيار علاقهمند بود و در 16 سالگي فرهنگ لغت فلسفي را آغاز كرد؛ اما هيچگاه آن فرهنگ تمام نشد؛ چرا كه او هميشه به دنبال يك موضوع جديد بود و ميدانست حقيقت مطلق نيست و ذهن بايد بر روي تجربيات جديد باز باشد.
وي افزود: ما ظرفيت آموختن ابدي داريم؛ از اين رو بايد هميشه به مطالعات خود ادامه دهيم و آنچه نميفهميم بايد بتوانيم در خود به عنوان يك بشر رشد دهيم. او از دوران جواني، آمريكاي لاتين را به خوبي ميشناسد و نيازهاي مردم را ميبيند و در سردترين شب زندگياش با يك زوج سرخپوست مواجه ميشود و با آنها حرف ميزند و تنها غذايش را با آنها تقسيم ميكند. آن زوج سرخپوست كمونيست بودند و در آن موقع است كه براي اولين بار با كمونيستها مواجه ميشود. آنها افراد ساده جامعه بودند اما اين نياز را احساس ميكردند كه بايد جامعه را تغيير دهند. زماني كه به مكزيك ميرود و فيدل را ميبيند، او انديشهي ماركسيستي داشته و در آن شب با فيدل همراه ميشود.
دختر گوارا ادامه داد: بعد از مدتي آنها زنداني ميشوند و همهي افراد آزاد ميشوند بهغير از پدر من و ايشان به دليل آنكه گفته بود من كمونيست هستم و با نگهبان زندان وارد بحث شده بود، او را نگه داشتند. اتحاد عجيبي بين گوارا و فيدل شكل ميگيرد. تنها كسي كه گوارا در شعرهايش از آن نام برد فيدل بود.
وي با بيان آنكه ارزشهاي «چه» ميتواند جهاني باشد، گفت: او شخصيتي شريف داشت و هيچگاه در زندگياش دروغ نگفت و هميشه از عدالت اجتماعي دفاع كرد و همواره نياز زيادي به افزايش آگاهي خود احساس ميكرد. او عشق ورزيدن را ميدانست و من چيزهاي زيادي از او ياد گرفتم.
وي همچنين گفت: انقلابيون واقعي وقتي انرژي خود را به آرمان تبديل ميكنند بايد بتوانند عشق بورزند و عميقترين زمينههاي انساني را احساس كنند. بدون اين هيچ انقلاب واقعي نخواهيم داشت.
آليدا گوارا اظهار داشت: ميتوانيم آداب و رسوم متفاوتي با يكديگر داشته باشيم اما بايد آن را از درون حفظ كرد. از اين رو ما نياز به مبارزه براي عدالت حقيقي داريم. وقتي بيعدالتي در هر مكاني شكل ميگيرد، ما بايد توانمند باشيم و با اتحاد با يكديگر بر آن فائق آييم. دولت ايالات متحده آمريكا دشمن مشترك ماست؛ بنابراين بايد نيروهايمان را براي مبارزه با آن متحد كنيم. هيچكس حق ندارد به ملت بگويد بايد چه كند و چگونه بر مشكلاتش پيروز شود. نميتوانيم به قطعات كوچك فكر كنيم و آنگاه انتظار پيروزي داشته باشيم. بايد به ملت عظيم انديشيد كه در آن تمام مردان و زنان براي عدالت مبارزه ميكنند.
به گزارش ايسنا، در پايان اين مراسم، هديهاي به رسم يادبود كه نمادي از مقاومت مردم ايران بود به فرزندان چه گوارا تقديم شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات