معاون مالي بانك سامان در گفت‌وگو با ايسنا: كاهش صفر از واحد پولي به راهكار‌هاي ديگر كنترل نقدينگي ارجحيت دارد

در شرايط فعلي اقتصاد كاهش صفر از واحد پولي كشور نسبت به راهكار‌هاي ديگر كنترل نقدينگي و كاهش نرخ تورم ارجحيت دارد.

فريد ضياء الملكي ـ معاون مالي بانك سامان ـ در گفت‌وگو با خبرنگار بانك و بيمه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) درباره كاهش صفر از واحد پولي كشور و يا در مقابل آن افزايش ارزش اسمي‌ اسكناس تصريح كرد: كاهش صفر از واحد پولي كشور مطلوب‌تر از افزايش ارزش اسمي‌ اسكناس است.

وي اضافه كرد: كاهش صفر از واحد پولي كشور منجر به كاهش فيزيكي تعداد اسكناس در جريان و سهولت داد و ستد و معاملات مردمي‌ خواهد شد.

ضياء الملكي در پاسخ به اين سوال كه آيا انتشار اسكناس درشت همانند 100 هزار توماني مي‌تواند منجر به كاهش حجم اسكناس در دست مردم شود؟ گفت: كاهش صفر از واحد پولي بهتر از انتشار اسكناس درشت همانند 100 هزار توماني است.

وي ادامه داد: انتشار اسكناس درشت از نظر ايجاد جو رواني نامطلوب صحيح نيست. بهتر است همان اقداماتي كه در كشور‌هايي چون تركيه انجام شده است، در ايران نيز به انجام برسد.

معاون مالي بانك سامان در پاسخ به اين سوال كه آيا كاهش تقاضا، هزينه‌هاي توليد و انتظارات تورمي‌ براي كنترل نقدينگي مطلوب است يا كاهش صفر از واحد پولي كشور؟ خاطرنشان كرد: اسكناس و پول عامل مبادلات مردمي‌ است و بدين ترتيب با كاهش صفر سهولت در مبادلات صورت مي‌گيرد و از سويي هزينه‌هاي 60 ميليارد توماني چاپ اسكناس در هر سال كاهش مي‌يابد.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۱۹ شهریور ۱۳۸۶ / ۱۲:۳۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 8606-10316
  • خبرنگار :