كاهش تقاضاي موثر، كاهش هزينههاي توليد و كاهش انتظارات تورمي سه راهكار براي كنترل نقدينگي و كاهش نرخ تورم هستند.
علي قنبري ـ كارشناس مسائل پولي و بانكي ـ در گفتوگو با خبرنگار بانك و بيمه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) درباره حذف سه صفر از واحد پولي كشور و اقتصادي بودن اين امر توضيح داد: در ابتدا بايد مزاياي اين طرح مورد بررسي قرار گيرد و سپس تصميم لازم اتخاذ شود. در اين ميان ميتوان از تجربيات ساير كشورها نيز بهره گرفت.
وي با بيان اينكه در اين زمينه بايد تصميم اصولي اقتصادي اتخاذ شود، متذكر شد: با اتخاذ تصميم اصولي بر پايه نيازهاي اقتصادي ميتوان به هدف اقتصاد كه همان كنترل نقدينگي و تورم است، دست يافت.
او با اشاره به اينكه اگر هدف از بيان اين طرح كنترل نقدينگي و تورم باشد ميتوان راهكارهاي ديگري را مورد استفاده قرار دارد، خاطرنشان كرد: كاهش تقاضاي موثر، كاهش هزينههاي توليد و كاهش انتظارات تورمي بهترين راهكارهاي كنترل نقديگي و كاهش نرخ تورم در جامعه است.
قنبري با تاكيد بر ايجاد آرامش در جامعه و پرهيز از اتخاذ تصميمات ناخواسته داخلي و بينالمللي اضافه كرد: تصميمات بايد عاقلانه و با منطق سياسي و اقتصادي باشد.
به گفته او اگر كاهش صفر از واحد پولي كشور منجر به تسهيل مبادلات شود، مي توان از طرح مذكور استقبال كرد اما از سويي بهتر است اسكناسها ارزشمند شوند و در اين راستا به چاپ و انتشار اسكناسهاي درشت مبادرت ورزيد و هزينههاي از بين رفته اسكناسها را كاهش داد.
انتهاي پيام