افزايش هفت ميليون بشكهاي نفت خام در پنج ماه نخست امسال، مثبت بودن فعاليتهاي حوزه فلات قاره با وجود بازي تحريمي كشورها، افزايش 20 درصدي تزريق آب در سال 86 نسبت به سال گذشته و رسيدن به مرز تزريق روزانه 414 هزار بشكه آب در پنجماه نخست امسال، امكان ذخيرهسازي نفت حوزه نفت فلات قاره براي 17 روز و برنامه دو برابر كردن افزايش امكان ذخيره سازي در ميادين سروش و نوروز مهمترين برنامههاي بخش عمليات توليد شركت نفت فلات قاره در يكسال گذشته بوده است.
به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، غلامعلي جوكار ـ مدير عمليات توليد شركت نفت فلات قاره ـ در خصوص وضعيت توليد نفت اظهار كرد: در حال حاضر با وجود اين كه توليد نفت خام در بهترين شرايط ممكن قرار دارد ولي برنامه افزايش كمي و كيفي تدوين شده است.
وي افزود: تاسيسات موجود در پروژههايي مانند سروش و نوروز، درود 3، بلال، سيري يا سلمان مطابق شرايط ساليان پيش ساخته شده است، بنابراين اگر بتوانيم تاسيسات قديمي را با تغييراتي اصلاح كرده و با استانداردهاي امروزي تطبيق دهيم، هنري صورت گرفته است.
فعلا نميتوانيم در درجه سنگيني نفت دخل و تصرفي ايجاد كنيم
مدير عمليات توليد شركت نفت فلات قاره در ادامه خاطرنشان كرد: به اين منظور به جز درجه سنگيني نفت كه به مخزن بستگي دارد و فعلا نميتوانيم دخل و تصرفي در آن ايجاد كنيم، در بخش تاسيسات موجود به سمت هماهنگي آنها با استانداردهاي كنوني حركت كردهايم. در اين راستا علاوه بر توجه به تكنولوژيهاي روز دنيا، به تكنولوژيهاي داخلي نيز اهميت دادهايم كه نتايج مناسبي به دنبال داشته است.
به گفته او براي نمونه هنگام تحويل گرفتن ميادين سروش و نوروز ميزان نمك نفت خام آنها بين 50 تا 60 PTB بود كه پس از تحويل دو ميدان با كمك گرفتن از متخصصان داخلي پس از حدود چهار ماه تحقيقات مداوم، تكنولوژي به دست آمد كه پس از تست ميداني و كاربرد آن در حال حاضر نمك اين دو ميدان كمتر از 20 PTB است.
افزايش هفت ميليون بشكهاي نفت خام در پنج ماه ابتداي امسال
جوكار به افزايش هفت ميليون بشكهاي نفت خام در پنج ماه ابتدايي امسال نسبت به سال گذشته اشاره و يادآوري كرد: كل نفت توليد فلات قاره در مدت مشابه سال گذشته حدود 106 ميليون بشكه بود كه امسال به 113 ميليون بشكه افزايش يافته است. همچنين در مقايسه توليد سالانه نفت خام، سال 84 متوسط روزانه 700 هزار بشكه، سال 85 به طور متوسط 712 هزار بشكه در روز و در پنج ماه ابتداي امسال متوسط روزانه توليد نفت خام حوزه فلات قاره 730 هزار بشكه بوده است.
مثبت بودن فعاليتهاي حوزه فلات قاره با وجود بازي تحريمي كشورها
وي در ادامه با اشاره به كاهش طبيعي هشت درصدي توليد نفت خام در ميادين نفتي خاطرنشان كرد: در واقع علاوه بر جبران اين كاهش طبيعي افزايش توليد صورت گرفته است. اين فعاليتها در حالي صورت گرفته كه از ژانويه 2007 (دي 85) تاكنون بدترين شرايط پس از جنگ تحميلي بوده است، زيرا پس از تحريمهاي انجام شده بالگردهاي اجاره شده از ايران خارج شد، بنابراين با وجود بازي تحريمي كشورها همچنان حركت مثبت بوده است.
او براي نمونه به توليد آب شيرين روي سكو براي كاهش نمك نفت ميادين سروش و نوروز توضيح داد: به اين منظور پمپهاي گيرنده آب دريا و فرستادن به آب شيرين كنها نياز داشتيم كه همه پمپها از بين رفته است و سفارشهاي شركت را هنوز هم تحويل ندادهاند. به همين دليل پمپهاي خراب در چند شهر ريختهگري، سپس جمعآوري و تست شد و در حال حاضر همه آنها نصب شده و در حال فعاليت هستند.
تزريق روزانه 414 هزار بشكه آب در 5ماه نخست امسال
به گزارش ايسنا، مدير عمليات توليد شركت نفت فلات قاره با بيان اين كه با هدف برداشت صيانتي نفت تزريق آب به ميادين نفتي نيز افزايش يافته است، تشريح كرد: تزريق آب در سال 84 حدود 270 هزار بشكه در روز بوده كه در سال 85 به 375 و براساس اطلاعات امور فني در پنج ماه نخست امسال به 414 هزار بشكه در روز رسيده است و يكي از معيارهاي برداشت صيانتي تزريق آب است كه اگر انجام نشود، توليد را از دست ميدهيم.
به گفته او براساس برنامه بايد در حال حاضر 490 هزار بشكه در روز تزريق آب به ميادين حوزه فلات قاره انجام ميشد كه تفاوت اين عدد مربوط به نقص در تزريق آب به ميدان درود است كه مطابق برنامه نياز به تزريق روزانه 240 هزار بشكه آب دارد، ولي در حال حاضر فقط حدود 100 هزار بشكه آب تزريق ميشود كه اگر كامل انجام ميشد، ميزان كل آب تزريقي به 530 هزار بشكه در روز يعني بيشتر از برنامه ميرسيد.
افزايش 20 درصدي تزريق آب در سال 86 نسبت به سال گذشته
وي دليل تزريق آب بيشتر از برنامه را جبران عقب ماندگيهاي سالهاي گذشته براي نگه داشتن سقف فشار مخزن در حدي مشخص اعلام كرد و گفت: در حالي افزايش 20 درصدي تزريق آب در سال 86 نسبت به سال گذشته اتفاق افتاده كه از نظر امكانات چيزي اضافه نشده، بلكه تاسيسات موجود بازسازي شدهاند.
جوكار به برنامه بهينه كردن سيستمهاي فرآيندي براي بهرهوري بيشتر از دستگاهها اشاره كرد و گفت: با فرآورش بهتر ميتوان بهترين درجه API و كمترين هدرروي نفت و گاز را همراه داشت. در اين راستا پس از تحريم مدتهاست كه در ميدان سلمان قطعات موردنياز توربوكمپرسورها نميرسد، ولي تلاش ميكنيم با توجه به مشترك بودن مخزن، گاز سلمان به بخش نفتي آن تزريق شود.
امكان ذخيرهسازي نفت حوزه نفت فلات قاره براي 17 روز
او امكان ذخيرهسازي نفت حوزه نفت فلات قاره را براي 17 روز اعلام كرد و افزود: با وجود پراكندگي ميدانها، امكانات مناسبي در جزاير فراهم شده و تاكنون كمترين مشكل را داشتهايم. در اين زمينه به دلايل خاصي كه از نظر عملياتي پيشبيني ميشود از هم اكنون براي افزايش ميزان ذخيرهسازي در جهت تثبيت شرايط عملياتي تلاشهايمان را آغاز كردهايم.
2برابر كردن افزايش امكان ذخيره سازي در ميادين سروش و نوروز
وي يكي از شكنندگيهاي ميدانهاي سروش و نوروز را امكان ذخيرهسازي فقط 1.7 ميليون بشكه نفت خام دانست و يادآوري كرد: روزانه حدود 200 هزار بشكه نفت خام از اين دو ميدان توليد ميشود كه حداكثر هفت روز امكان ذخيرهسازي است و قصد داريم اين حجم را به دو برابر برسانيم، زيرا شرايط جغرافيايي اين دو ميدان به گونهاي است كه امكان بدي آب و هوا و ايجاد مشكل در صادرات نفت خام سنگين آنها وجود دارد، بنابراين مدت هفت روز شكننده است و در حال بهبود شرايط هستيم.
انتهاي پيام