*بخش اول متن كامل كنفرانس خبري رييس جمهور* احمدي‌نژاد: - از نظر ما موضوع پرونده‌ي هسته‌يي ايران خاتمه يافته است - در شرايط برابر گفت‌وگو مي‌كنيم

مصاحبه مطبوعاتي دكتر محمود احمدي‌نژاد، رييس جمهور كشورمان به مناسبت هفته‌ي دولت امروز (سه‌شنبه) در سالن شهيد بهشتي نهاد رياست جمهوري برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مصاحبه مطبوعاتي فقط خبرنگاران رسانه‌هاي خارجي به همراه خبرنگاران خبرگزاري‌هاي داخلي و صداو سيما حضور داشتند.

شرايط امروز جهاني شرايط مناسبي نيست 
مشكلات امروز بشريت به خاطر مديران ناصالح، خودخواه و زياده طلب است

رييس جمهور در كنفرانس خبري خود پيش از سوالات خبرنگاران گفت: امروز شرايط جهان به گونه‌اي است كه جنگ، تهديدات، ناامني‌ها، كشتار ملتها، ادبيات خشن، فريب و نيرنگ و تزيور چشم‌انداز زندگي بشر را تيره و تار كرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) محمود احمدي نژاد در كنفرانس خبري خود در ميان خبرنگاران داخلي و خارجي با بيان اينكه امروز همه‌ي ملتها و صاحبنظران معتقدند كه شرايط امروز جهاني شرايط مناسبي نيست، گفت: اين شرايط شايسته‌شان بشر و تامين كننده منابع مالي و تضمين كننده زندگي بشريت نيست و هر كس به نوعي عدم رضايت خود را از شرايط امروز جهان اعلام مي‌كند.

وي ادامه داد: در بررسي علل شرايط موجود و حوادث مشابه به يك عامل اصلي بر مي‌خوريم و آن عامل مديران ناصالح و خودخواه و زياده طلب است. امروز علت تمام مشكلات بشر به نوعي به مديريتي كه به جوامع بشري حاكم بوده، بر مي‌گردد.

توده‌هاي ملت‌ها حق طلب، عدالت طلب، صلح جو و اهل معاشرت محترمانه هستند

احمدي‌نژاد تصريح كرد: توده‌هاي ملت‌ها حق طلب، عدالت طلب، صلح جو و اهل معاشرت محترمانه هستند. در تاريخ يا سراغ نداريم و يا كمتر اتفاق افتاده كه يك فتنه، ظلم، تحميل و ناامني از ناحيه‌ي ملتها طراحي شده باشد. هرجا نابساماني است از ناحيه‌ي حاكمان ناصالح بوده است.

تمام تلاش پيامبران بر اين بود تا حاكميت به دست انسان‌هاي سالم باشد
رفع تمام اين مشكلات در اصلاح مديريت حاكمان است، اگر مديران اصلاح شوند و انديشه و نوع نگاه آنها انساني شود، جامعه‌ي بشري از عدالت و صلح لذت خواهند برد

وي با اشاره به اينكه تمام پيامبران فرستاده شدند تا بشر را به سمت نقطه‌ي كمال اداره كنند، خاطرنشان كرد: تمام تلاش پيامبران بر اين بود تا حاكميت به دست انسان‌هاي سالم باشد. رفع تمام اين مشكلات در اصلاح مديريت حاكمان است، اگر مديران اصلاح شوند و انديشه و نوع نگاه آنها انساني شود، جامعه‌ي بشري از عدالت و صلح لذت خواهند برد.

احمدي‌نژاد خاطرنشان كرد: تمام پيامبران بشريت را به حاكميت انسان كامل بشارت دادند، اگر وارد انديشه‌هاي يهوديت و كليميان بشويد، مي‌توانيد ببينيد نقطه‌ي اميد آنها موعودي است كه جهان را پر از صلح مي‌كند، در مسيحت هم زيباترين اولويت، بشارت موعودي است كه دنيا را پر از عدل و داد مي‌كند و در اسلام نيز بر ظهور موعود بشارت داده شده است.

در قله‌ي خوبي‌ها حاكميت انسان كامل قرار گرفته

رييس جمهور با بيان اينكه مشكلات امروز بشريت به خاطر مديران ناصالح است، تصريح كرد: حل اين مساله به اصلاح مديران بر مي‌گردد. در قله‌ي خوبي‌ها حاكميت انسان كامل قرار گرفته و خداوند اين وعده را به انسان داده تا نااميدي‌ها و كينه ورزي از دل انسان خارج شود و اميد بر انسان‌ها حاكم شود.

به رغم تصور انسانهاي غافل، بر اساس وعده‌ي خداوند، زمان ظهور به زودي اتفاق مي‌افتد
زمان ظهور به زودي اتفاق مي‌افتد

احمدي‌نژاد با اشاره به ميلاد امام زمان (عج) خاطرنشان كرد: موعود، عالم را در شرايط ويژه غيبت، مديريت و بشريت را به نقطه‌ي موعود هدايت مي‌كند و زمان ظهور آن به رغم تصور انسانهاي غافل كه مي‌انديشند بسيار دير است، بر اساس وعده‌ي خداوند به زودي اتفاق مي‌افتد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) رييس جمهور درخصوص مسائل هسته‌يي ‌ايران گفت: بارها در خصوص مساله هسته‌يي صحبت كرديم. بر اساس مقررات آژانس تمام اعضا حق چرخه‌ي سوخت هسته‌يي را دارند و اعضايي كه داراي اين فناوري هستند و آژانس انرژي اتمي موظفند به كليه‌ي اعضا براي رسيدن به چرخه سوخت كمك كنند.

تمام گزارش‌هاي آژانس انرژي اتمي نشان داد كه هيچ انحرافي در فعاليتهاي هسته‌يي وجود ندارد

رييس جمهوري تصريح كرد: اما برخي از مديران حاكم بر قدرت‌هاي بزرگ كه عدالت، برابري ملتها، پيشرفت ملتها و كرامت انسانها را بر نمي‌تابند، بر خلاف مقررات جهاني و عدالت در برابر پيشرفت ملت ايران ايستاده‌اند و در مقابل حقوق ملت ايران صف آرايي كردند.

فرهنگ ملت ايران فرهنگي عميق و شكست ناپذير است

وي افزود: در طول چند سال با تبليغ، فشارهاي سياسي و فشارهاي اقتصادي سعي كردند جلوي ملت ايران را بگيرند. بارها ما را تهديد به حمله‌ي نظامي كردند. ما به آنها گفتيم كه چرا اينگونه برخورد مي‌كنند، چون تمام گزارش‌هاي آژانس انرژي اتمي نشان داد كه هيچ انحرافي در فعاليتهاي هسته‌يي وجود ندارد.

احمدي‌نژاد خاطرنشان كرد: آن‌ها بسيار اشتباه كردند و ديدند كه ملت ايران را نشناختند، آنها نمي‌دانستند با ملتي متمدن و با ريشه‌ي تاريخي چند هزار ساله و فرهنگ عميق و ملتي با وحدت و همبستگي بي‌نظير مواجه هستند، آنها نمي‌دانستند كه ملت ايران ملت فكور و شجاع است و در مقابل زورگويي‌هاي آنها خواهد ايستاد.

رئيس جمهور با تاكيد براين‌كه اين قدرتهاي زورگو بر قدرتهاي مادي خود متكي هستند، اظهار داشت: معيار ارزيابي آنها تعداد موشكها است، غافل از اينكه فرهنگ ملت ايران فرهنگي عميق و شكست ناپذير است.

مسوولان ايران براي اطمينان سازي تلاش‌هاي بسياري كردند

احمدي‌نژاد تصريح كرد:‌ مسوولان ايران براي اطمينان سازي تلاش‌هاي بسياري كردند اما مشاهده كرديم كه برخي قدرتها نمي‌خواهد ايران از اين فن‌آوري بهره‌مند شوند. ما خواستيم از حقوق خود دفاع كنيم به همين علت تاسيسات نطنز راه‌اندازي شد.

رئيس جمهور ادامه داد: تصور كردند با تهديد، ملت ايران عقب‌نشيني خواهد كرد، پرونده را از شوراي حكام به شوراي امنيت فرستادند، ما به آنها گفتيم كه اين كار را نكنيد ولي به اين مساله توجه نكردند و ما نيز يك قدم پا به جلو گذاشتيم و تاسيسات نطنز را راه‌اندازي كرديم.

يك عضو از بين اعضاي آژانس پيدا نمي‌شود كه به اندازه‌ي ايران با آژانس همكاري كرده باشد
به صورت رسمي اعلام مي‌كنم كه از نظر ما موضوع پرونده‌ي هسته‌يي ايران خاتمه يافته است

دكتر محمود احمدي‌نژاد رييس جمهور كشورمان عصر امروز در ادامه‌ي مصاحبه مطبوعاتي خود به روند پرونده‌ي هسته‌يي ايران اشاره كرد و گفت: در حالي كه شوراي امنيت عليه فعاليت‌هاي صلح آميز هسته‌يي ايران قطعنامه‌ صادر كرده است، ما در فعاليت‌هاي صلح آميز هسته‌يي خود وارد مرحله‌ي صنعتي شديم و تا امروز نيز به پيش آمده‌ايم و امروز مي‌بينيم كه با فعال شدن آژانس معلوم شده كه تمام فعاليت‌هاي ايران در چارچوب قانون و مقررات بوده است و سر سوزني اضافه از حقوق خود مطالبه نكرده است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) وي گفت: با توجه به گزارش‌هاي آژانس معلوم شده كه فعاليت‌هاي ايران صلح آميز است و ملت ايران يك همكاري نزديك با آژانس داشته است.

به واقع مي‌توان گفت همكاري ايران با آژانس بي‌نظير است و يك عضو از بين اعضاي آژانس پيدا نمي‌شود كه به اندازه‌ي ايران با آژانس همكاري كرده باشد.

رييس جمهور گفت: من به صورت رسمي اعلام مي‌كنم كه از نظر ما موضوع پرونده‌ي هسته‌يي ايران خاتمه يافته است و كساني كه تصور مي‌كنند با برخوردهاي سياسي و تبعيض‌آميز و سوء استفاده از حضور خود در مراكز تصميم گيري جهاني و اخم كردن مي‌توانند ملت ايران را به عقب وادار كنند، امروز متوجه شده‌اند كه مسيري كه طي كرده‌اند، اشتباه بوده است.

رييس جمهور گفت: ايران در حال حاضر به چرخه‌ي سوخت هسته‌يي دست پيدا كرده و فعاليت‌هاي هسته‌يي‌اش صلح‌آميز است و فعاليت‌هاي خود را در چارچوب مقررات و حقوق قانوني خود سازماندهي كرده است.

براي تعامل با ايران جز راه گفت‌وگو و دوستي و تعامل راه ديگري وجود ندارد

وي گفت: من در اينجا صريحا اعلام مي‌كنم كساني كه در قضيه‌ي پرونده‌ي هسته‌يي در نقطه‌ي مقابل ملت ايران ايستاده بودند، بسياري از آنها از كرده‌ي خود پشيمان هستند و امروز ايران را به عنوان يك كشور قدرتمند، داراي تمدن و موثر در تصميم‌گيري‌هاي جهاني شناخته‌اند و مطمئن هستم كه براي تعامل با ايران جز راه گفت‌وگو و دوستي و تعامل راه ديگري وجود ندارد. احمدي‌نژاد ادامه داد: بسياري از آنها با ما در تعامل هستند. بسياري از آنها به ما مي‌گويند كه ما فكر مي‌كرديم كه اگر ايران را تهديد كنيم ايران عقب نشيني مي‌كند و از حق خود مي‌گذرد ولي ديديم كه اشتباه كرده‌ايم.

زور گويي و اقدامات خلاف قانون در برابر ايران نتيجه بخش نبوده و نيست

وي گفت: در حال حاضر دو سه تا كشورهستند كه خيال مي‌كنند ابرقدرتند و فوق قانون عمل مي‌كنند. گرچه آنهاخود مي‌دانند كاري نمي‌توانند انجام دهند ولي مي‌خواهند پز قدرت خود را حفظ كنند و با انتشار مطالبي به قول خود حيثيت خود را حفظ كنند. در صورتي كه من به آنها مي‌گويم زور گويي و اقدامات خلاف قانون شما در برابر ايران نتيجه بخش نبوده و نيست. شما در طول اين دو سال به ملت ايران توهين كرديد، بي‌ادبي كرديد، ملت ايران را متهم كرديد در حالي كه مي‌دانستيد ادعاهاي شما واهي و غيرواقعي است. شما ديديد كه اقدامات‌تان اثري نداشت و ملت ايران با عشق به خداوند و موعود و تلاش راه خود را ادامه داد و هيچگاه از مرز ادب و احترام خارج نشد و براي دفاع از حق خود تلاش كرد.

وي گفت: من به اين كشورها نصيحت مي‌كنم شما كه تجربه كرديد، مراقب باشيد كه با ديگر ملت‌هاي عضو آژانس اين رفتار را نداشته باشيد، اين رفتار را تكرار نكنيد، شما خود در انبارهايتان سلاح‌هاي خطرناك قرار داده‌ايد و از اين بابت نگران بوده و شب‌ها خوابتان نمي‌برد. شما مشكل را درست كرده‌ايد، براي از بين بردن مشكل اين سلاح‌ها را از ميان برداريد. بسياري از كشورهاي دنبال بمب نيستند بلكه مي‌خواهند از انرژي هسته‌يي در راه صنعت و رفاه ملت خود استفاده كنند، يعني استفاده‌ي صلح آميز كنند.

قدرت‌هاي زورگو با عملكرد نادرست خود نه تنها حيثت خود و ملت‌شان، بلكه حيثت سازمان‌هاي بين‌المللي از جمله شوراي امنيت را زير سوال بردند

شوراي امنيت را قرباني خواسته‌هاي غيرقانوني خود كردند

رييس جمهور گفت: من به آنها نصيحت مي‌كنم كه رفتار زشت‌شان را با ديگران تكرار نكنند.

رييس جمهور خطاب به قدرت‌هاي زورگو گفت: آنها بايد بدانند آن دوران تمام شد كه آنها بنشينند فرمان صادر كنند و ديگر ملت‌ها از آنها تبعيت كنند.

رييس جمهور گفت: قدرت‌هاي زورگو با عملكرد نادرست خود نه تنها حيثت خود و ملت‌شان را زير سوال بردند بلكه حيثت سازمان‌هاي بين‌المللي از جمله شوراي امنيت را زير سوال بردند و شوراي امنيت را قرباني خواسته‌هاي غيرقانوني خود كردند.

وي گفت: ما خطاب به قدرت‌هاي زورگو مي‌گوييم دست از خودخواهي و زياده طلبي برداريد و بدانيد كه دوران زورگويي تمام شده است. من به آنها مي‌گويم كه رفتار شما باعث شده كه ملت‌هاي ديگر به رفتارها و حرف‌هاي شما مشكوك شوند.

وي گفت: شما در طول اين مدت كارهاي نادرستي انجام داده‌ايد، من به شما مي‌گويم از قلدري دست برداريد و بياييد در كنار ملت‌ها. شما كارهاي نادرستي كه در طول اين سالها در مورد ملت ايران انجام داديد را نمي‌توانيد به سادگي جبران كنيد. ولي ممكن است كه مشمول بزرگواري ملت ايران قرار بگيرد. شما از دشمني با ملت ايران چيزي جز خواري و ذلت نصيب‌تان نمي‌شود.

قدرت‌هاي زورگو در زماني كه صدام به ايران لشكركشي كرد، از وي حمايت كردند و براي او كف زدند

رييس جمهور در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود در ادامه‌ي مصاحبه‌ي مطبوعاتي‌اش به موضوع عراق اشاره كرد و گفت: شما صحنه‌ي عراق را ببينيد. صحنه‌ي عراق يكي از صحنه‌هاي تجلي مديريت انسان‌هاي ناصالح و خودخواه است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) رييس جمهور با بيان اينكه قدرت‌هاي زورگو در زماني كه صدام به ايران لشكركشي كرد، از وي حمايت كردند و براي او كف زدند و ملت ما را مورد محاصره قرار دادند، گفت: آنها اميد داشتند كه صدام ديكتاتور بتواند اراده‌ي ملت ايران را بشكند ولي ديدند كه اشتباه كردند و موفق نشدند. آنها بعدا آمدند و گفتند كه صدام ديكتاتور است و عامل ناامني در منطقه و در راستاي اين مساله و همچنين كشف سلاح كشتار جمعي به عراق حمله كردند. بعد از اين حمله و سرنگوني صدام و اينكه سلاح كشتار جمعي در عراق كشف نشد دو سه كشور خودخواه اعلام كردند كه ما مي‌خواهيم در عراق بمانيم بدون اينكه هيچ درخواستي از ناحيه‌ي مردم عراق درمورد اين مساله مطرح شود و حضور آنها در عراق باعث افزايش درگيري، فشار اقتصادي و عقب ماندگي از قافله‌ي پيشرفت براي مردم عراق شد. آنها به واقع براي چپاول نفس ملت عراق و درست كردن پايگاه‌هايي كه باعث بسط سلطه‌شان در منطقه باشد در اين كشور ماندند. آنها در راستاي تحقق اين اهداف تلاش كردند كه بين مردم عراق تفرقه ايجاد كنند. بين شيعه و سني،‌ بين شيعه و شيعه، بين سني و سني، در صورتي كه مردم عراق قبلا سال‌ها در كنار هم صلح‌آميز زندگي كرده بودند.

امروز قدرت سياسي اشغال‌گران در عراق شكست خورده است

وي گفت: اين قدرت‌هاي زورگو براي تحقق خواسته‌هاي خود و رسيدن به اهداف نامشروع‌شان بين مردم عراق تفرقه ايجاد كردند و سعي كردند دولت برخاسته از آراي مردم اين كشور را تضعيف كنند. آنها بواقع نمي‌خواهند كه ملت عراق مستقل و يك كشور آباد باشد. آنها مي‌خواهند عراق را بهم بريزند تا علت ماندن خود در عراق را توجيه كنند. در واقع ناامني در عراق يك دستمايه و توجيه براي اشغال‌گران است. اين ناامني ريشه‌ي مشكلات مردم عراق است. امروز اين قدرت‌هاي زورگو آمده‌اند و مي‌گويند كه بايد دولت مردمي و قانوني عراق عوض شود. قانون اساسي اين كشور عوض شود. ما سوال مي‌كنيم شما چه كاره هستيد كه چنين مطالبي را مي‌گوييد؟

رييس جمهور گفت: امروز قدرت‌هاي زورگو در عراق گرفتار شده‌اند. براي قدرت‌هاي زورگو در عراق جان مردم عراق مهم نيست. تنها چيزي كه آنها مي‌بينند جيب‌هاي پرنشدني‌شان است. ما به قدرت‌هاي زورگو مي‌گوييم اين همه كشتار كرديد بس است. شما با اين روشي كه در عراق به جلو مي‌رويد شرايط را براي خودتان پيچيده مي‌كنيد. اين اقدامات و دهن كجي به ملت و دولت عراق، راه برون رفت براي شما نيست.

وي گفت: من به صراحت اعلام مي‌كنم كه امروز قدرت سياسي اشغال‌گران در عراق شكست خورده است. آنها به خاطر بدخواهي و اقدامات نادرست‌شان در گرداب رفتار خود گرفتار شده‌اند و چاره‌اي جز پذيرش شكست ندارند. آنها بايد حقوق ملت عراق را به رسميت بشناسند.

به زودي در منطقه شاهد يك خلاء بزرگ قدرت خواهيم بود
- با كمك همسايگان از جمله عربستان آماده‌ايم تا خلا قدرت درعراق را پركنيم

رييس جمهور گفت: به زودي در منطقه شاهد يك خلاء بزرگ قدرت خواهيم بود. ما در اينجا اعلام مي‌كنيم با كمك همسايگان و دوستانمان در منطقه از جمله عربستان اين آمادگي را داريم كه اين خلاء را پر كنيم. با كمك مردم عراق اين خلاء را پر كنيم. اين واقعه در حال وقوع است. بايد چشم‌ها را باز كرد و اين مساله را ديد.

وي گفت: ما در همين جا به قدرت‌هاي زورگو توصيه مي‌كنيم دست از لجاجت و خودخواهي برداريد. با بازي واژه‌ها و جنگ رواني چيزي عوض نمي‌شود. شما اگر 50 سال نيز در عراق بمانيد نه تنها شرايط بهتر نمي‌شود بلكه بدتر نيز خواهد شد.

وي گفت: صحنه‌ي عراق در حال حاضر نمونه‌ي ديگري از مديريت ناصالح قدرت‌هاي بزرگ است. ملت‌ها بايد حركت كنند و با كمك انسان‌هاي صالح مديريت صالح را جايگزين مديريت ناصالح بكنند.

اگر انتخاباتي آزاد برگزار شود، مردم انسان‌هايي صلح طلب و علاقه‌مند به صلح و برادري را انتخاب مي‌كنند

وي گفت: اكنون مردم جهان علاقه‌مند به صلح و برادري هستند و من مطمئنم كه در همين كشورهاي زورگو و همين كشورهايي كه عراق را اشغال كرده‌اند اگر انتخاباتي آزاد برگزار شود به نحوي كه مردم آزادانه بتوانند در انتخابات شركت كنند مردم همين ملت‌ها انسان‌هايي صلح طلب و علاقه‌مند به صلح و برادري را انتخاب مي‌كنند.

رييس جمهور بعد از اين مقدمه به سوالات خبرنگاران حاضر در اين جلسه پاسخ داد.

آمادگي داريم زير نظر آژانس به ساير اعضا خدمات فني مهندسي ارائه دهيم
در شرايط برابر گفت‌وگو مي‌كنيم

رييس جمهور در پاسخ به خبرنگار شبكه‌ي تلويزيوني ژاپن (ان.اچ.كي) كه از توافق ايران و آژانس در هفته‌ي گذشته پرسيد وگفت اگر كشورهاي ديگر در اين توافق موانع ايجاد كنند، آيا شما اقدامي خواهيد كرد، اظهار داشت: از ابتدا به آن‌ها گفتيم اجازه دهيد آژانس كار خود را در مسير قانوني و طبيعي انجام دهد. چارچوب حل وفصل مسائل با آژانس تدوين شده است، بعيد مي‌دانم كسي بخواهد در اين روند اخلال ايجاد كند، تلاشهاي بعضي از كشورها با اين روند به ضرر خودشان است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) رييس جمهورادامه داد: البته مسير ما مسير درستي است. به هيچ وجه نگران نيستيم و مسير قانوني خود را ادامه مي‌دهيم. دنيا بداند از وظايف اعضاي آژانس اين است كه به ساير اعضا كمك كند، ما آمادگي داريم زير نظر آژانس به ساير اعضا خدمات فني مهندسي ارائه دهيم تا آنها هم بتوانند از اين فناوري صلح‌آميز استفاده كنند.
وي افزود: تاحالا كه برخي از كشورها اين همه فعاليت انجام دادند، چه كردند؟ الان فضاي دنيا ديگر آرام است، ديگر موضوع هسته‌يي ايران به صورت غيرواقعي، بزرگ نشده است. ما نگراني نداريم. به فضل الهي شرايطمان مثبت است. برنامه‌هايمان نيز كاملا روشن است.

در كشور ما اظهار نظر آزاد است اما سياست‌ها توسط مسوولين مربوط اعلام مي‌شود
هاله اسفندياري آزاد است به هركجا خواست برود

به گزارش ايسنا دكتر احمدي‌نژاد در پاسخ به خبرنگار سي بي اس نيوز از آمريكا كه پرسيد، يكي از مقامات مسوول جمهوري اسلامي اعلام كرده كه آمادگي مذاكره در تمام زمينه‌ها با آمريكا را داريد، آيا اين درست است؟ و آيا هاله‌ي اسفندياري كه اخيرا آزاد شده است اجازه خواهد داشت كه به نزد خانواده‌ي خود برگردد؟ تاكيد كرد: البته در مورد هاله اسفندياري بايد دستگاه قضايي پاسخ دهد اما نظر شخصي من اين است كه ايشان آزاد است به هركجا خواست برود.

در شرايط برابر غير از رژيم اشغالگر فلسطين در موضوعات گوناگون گفت و گو مي‌كنيم


وي در مورد برقراري رابطه‌ي ايران و آمريكا گفت: در كشور ما اظهار نظر آزاد است اما سياست‌ها توسط مسوولين مربوط اعلام مي‌شود. ما در چارچوب قانون براي ايجاد امنيت چندبار مذاكره داشته‌ايم، ملت ايران اهل گفت و گو است، هيچ‌گاه در تاريخ خود جنگي را آغاز نكرده است، الان هم در شرايط برابر غير از رژيم اشغالگر فلسطين در موضوعات گوناگون گفت و گو مي‌كنيم اما تاكيد مي‌كنم در شرايط برابر. منعي در اصل گفت و گو وجود ندارد.
خبرنگار رويترز پرسيد، ايالات متحده اخيرا تهديد كرده است كه سپاه پاسداران انقلاب اسلامي را به عنوان گروه تروريستي معرفي خواهد كرد، اگر اين اتفاق بيفتد ايران چه اقداماتي انجام خواهد داد؟

 در آمريكا در روشها ميان افراد اختلاف نظر وجود دارد
 بعضي‌ها كه كارخانه‌هاي اسلحه‌سازيشان به تعطيلي كشيده شده است

رييس جمهور پاسخ داد: من اين ادعا را به طور رسمي نشنيده‌ام، فكر مي‌كنم در آمريكا در روشها ميان افراد اختلاف نظر وجود دارد، بعضي‌ها كه كارخانه‌هاي اسلحه‌سازيشان به تعطيلي كشيده شده است، مي‌خواهند در دنيا تنش ايجاد كنند، ما اين حرفها را در اختلافات داخلي و رسانه‌يي آمريكا تجزيه و تحليل مي‌كنيم البته آنها مي‌دانند هر اقدامي با پاسخ در خور ايران مواجه خواهد شد. البته بعيد مي‌دانم آمريكا دست به چنين اقدامي بزند چرا كه در اين صورت در دنيا تبديل به لطيفه و جوك خواهد شد.


روابط با كشورهاي حاشيه خليج دوستانه است و حجم مبادلات بالايي داريم

احمدي نژاد در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار يك نشريه چاپ امارات، در خصوص اقدامات دولت نهم در گسترش روابط با كشورهاي حاشيه خليج فارس اظهار داشت: در حال حاضر روابط با كشورهاي حاشيه خليج دوستانه است و حجم مبادلات بالايي داريم.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) رييس جمهور افزود: امروز مبادلات ما با امارات متحده عربي بيش از 11 ميليارد دلار است و روابط ما نيز با مسوولان اين كشور بسيار دوستانه است، همين مساله در مورد قطر، عمان و عربستان نيز صدق مي‌كند.
وي در پاسخ به سوالي ديگر اين خبرنگار در خصوص اتهامات آمريكا به ايران مبني بر دخالت در عراق خاطرنشان كرد: اشغالگران كه عراق را اشغال كرده‌اند دوست ندارند كه ملت‌ها متحد باشند و به بهانه ناامني در منطقه حضور دارند اما روند حوادث به سمت برابري و وحدت ملت‌ها در حركت است.
احمدي نژاد اضافه كرد: اتهامات آمريكا سياست غلط آنهاست، وقتي سياستهايشان غلط است به جاي اين كه سياست‌هايشان را بررسي كنند، ديگران را متهم مي‌كنند.

راه نجات اشغال‌گران خروج از عراق است
استقرار امنيت در عراق به نفع ما و منطقه است

احمدي نژاد با اشاره به اين كه عراق همسايه ماست و ناامني درعراق به ضرر ملت ايران است، تصريح كرد: ايران بيشترين مرز، تردد و ارتباطات انساني با عراق را دارد. دو ملت از يكديگرند و ميليون‌ها نفر از آنها با يكديگر ازدواج كرده‌اند. هركس از هر گروهي در عراق آسيب مي‌بينند ملت ايران ناراحت است، چون نظير آن را در ايران دارند.
رييس جمهور با بيان اين كه ملت ايران به اين گونه دخالت‌ها احتياج ندارد و همه‌ي مسوولان عراق دوست ما هستند، ياد آورشد: استقرار امنيت در عراق به نفع ما و منطقه است. اشغالگران تنها از اين ناامني نفع مي برند چرا كه به بهانه‌ي ناامني به عراق آمده‌اند.
وي با طرح اين سوال كه اشغالگران از كجا آمده‌اند، گفت: اشغالگران ناامني را خودشان درست كردند، در گروه‌ها، تحريك و فتنه گري مي‌كنند و به آنها اسلحه مي‌دهند، به آنها نصحيت مي‌كنم اين حرفها اهميتي ندارد. خيال مي‌كنيد اگر ايران را متهم كنيد به چه مي‌رسيد؟ ما كه اعلام آمادگي كرديم كه شما را از باتلاق عراق در‌آوريم اما اگر مي‌خواهيد در باتلاق بمانيد خوب بمانيد!
وي افزود: آمريكايي‌ها راه اشتباهي را طي مي‌كنند، رفتار غلط آنها، آنها را به اين وضع كشانده است. سربازان، تانك‌ها و توپ‌هايشان در عراق حركت مي‌كند، عليه هر كسي كه مي‌خواهند، اقدام مي‌كنند، تحت عنوان اين كه سه نفر تروريست را بگيرند يك منطقه مسكوني را بمباران مي‌كنند، اين شرم‌آورترين كاري است يك نفر مي‌تواند انجام دهد.
وي به اشغالگران توصيه كرد: به ملت عراق احترام بگذاريد و اجازه دهيد كار خود را انجام دهند چرا كه هيچ كدام از ملت‌هاي منطقه براي آنها كارت دعوت نداده‌اند و كسي براي آنها گل نريخته است.
وي افزود: راه نجات اشغالگران در اين است كه به ملت عراق احترام بگذارند و با دست برداشتن از خودخواهي از عراق خارج شوند.

دخالت آمريكا در روابط ايران با عراق و افغانستان هيچ اثري ندارد

احمدي نژاد در پاسخ به سوال خبرنگار پرس تي‌وي مبني بر اين كه آيا دخالت آمريكا در روابط ايران با عراق و افغانستان تاثير گذار است يا خير؟ تاكيد كرد: اين مسائل هيچ اثري ندارد، من اخيرا در افغانستان بودم و استقبال دولت و ملت افغانستان بسيار گسترده بود و تفاهماتي نيز به امضاء رسيد، ما با هم برادريم و يكي هستيم.
وي ادامه داد: اين كه يكي لشكر بكشد و بيايد اين جا و روابط ما را به هم بزند، شدني نيست و بيشتر خودشان را خراب و شخصيتشان را تخريب مي‌كنند وگرنه اثري در روابط دو كشور ندارد.

احتمال حمله‌ي نظامي به ايران يك تحليل اشتباه است

خبرنگار لس‌آنجلس تايمز از رييس جمهور در مورد جنگ طلبي آمريكا و احتمال حمله‌ي نظامي به ايران و نگراني‌هاي موجود در داخل در اين خصوص پرسيد كه احمدي‌نژاد در پاسخ گفت: اساس اين تحليل اشتباه است، در ايران چنين افرادي وجود خارجي ندارند و اگر هستند آنقدر معدودند كه در درياي ملت ايران غرق‌اند. اصلا ملت ايران نگران نيست، چون ملت ايران به ايمان، اقتدار و هماهنگي خود متكي است و لذا شكست ناپذير است.
وي اين تلاش‌ها در جنگ‌افروزي عليه ملت ايران را تلاشي تبليغاتي توصيف كرد و گفت: آمريكايي‌ها براي اين مساله دستور كاري ندارند، مثلي در فارسي است كه مي‌گويد اول اوني را كه زاييد‌ي بزرگ كن! اول افغانستان و عراق را كه به آنها حمله كردند، درست كنند.
آنها با موهومات كار مي‌كنند، به هيچ وجه احتمال چنين تصميمي نيست و اگر هم بگيرند اجرا نمي‌كنند.
خبرنگار لس‌آنجلس تايمز مجددا گفت: اگر چنين است آنها به افغانستان حمله كرده‌اند و پس از آن به عراق، كه رييس جمهور پاسخ داد: افغانستان وعراق يك پرونده است. زايمان دوقلو بود!

اشغالگران از استقرار امنيت و دولت در عراق نگرانند

احمدي نژاد سپس در پاسخ به سوال ديگري در مورد اوضاع امنيتي عراق گفت: اصولا اشغالگران از استقرار امنيت و دولت در عراق نگرانند، بايد اشغالگران از عراق بيرون بروند و به همين خاطر نمي‌خواهند كه امنيت برقرار شود و ملت عراق چيز ديگري مي‌خواهد.
وي ادامه داد: فكر كردند كه به عراق وارد مي‌شوند و در عراق دوام مي‌آورند و دولتي بر سر كار مي‌آورند كه منطبق با سياست‌هاي آنها باشد ولي ديدند كه ملت عراق وارد صحنه شد و قانون اساسي نوشت و دولت تعيين كرد. اساس تمامي كارهاي اشغالگران اين است كه اين وضعيت را در عراق تضعيف كنند ولي باز اشتباه مي‌كنند.


جايگاه و پايگاه تروريست‌ها در عراق مشخص است اما اشغالگران بهانه مي كنند نمي توانند جلوي آنها را بگيرند

 


به گفته‌ي احمدي نژاد جايگاه و پايگاه تروريست‌ها در عراق مشخص است اما اشغالگران بهانه مي كنند نمي توانند جلوي آنها را بگيرند
رييس جمهور در مورد نظر عربستان درخصوص اوضاع امنيتي عراق نيز ابراز عقيده كرد: ملك عبدالله، پادشاه عربستان سعودي هيچ تفاوتي بين گروه‌هاي تروريستي قائل نيستند و در صحبت‌هايي كه با ايشان داشتم ايشان هم نگران بودند و علاقه‌مند بودند كه اين مسائل حل شود اما گروه‌هاي تروريستي زيادي هستند كه از بخش‌هاي مختلف حمايت مي‌شوند.

اگر همين امروز دولت مصر اعلام آمادگي براي برقراري ارتباط كند، ما تا بعد از ظهر سفير خود را اعزام مي‌كنيم
براي برقراري رابطه با مصر معاونين وزيرخارجه‌ي ايران و مصر ديدار مي‌كنند

دكتر احمدي‌نژاد در ادامه نشست مطبوعاتي امروزش در پاسخ به سوال خبرنگار تلويزيون مصر مبني بر رابطه‌ي ايران و كشور مصر تصريح كرد: ايران و مصر دو ملت بزرگ، متمدن و دوست يكديگر هستند و حقيقت اين است كه ملت مصر به طور كامل علاقمند به ايران و ملت ايران نيز علاقمند به مصر است و داراي ويژگي‌هاي فراوان مشتركي هستند مانند ويژگي‌هاي فرهنگي و سابقه تمدن. همچنين اين دو كشور دو قدرت اثرگذار در مسائل منطقه‌يي و جهان هستند كه اگر در كنار هم قرار بگيرند به نفع كشورهاي مسلمان و جهان است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ياران (ايسنا) وي افزود: دشمنان تلاش مي‌كنند كه اين دو كشور در كنار هم قرار نگيرند، من در امارات هم اعلام كردم كه اگر همين امروز دولت مصر اعلام آمادگي براي برقراري ارتباط كند، ما تا بعد از ظهر سفير خود را اعزام مي‌كنيم. در همين راستا قرار شده معاونين وزارت امور خارجه دو كشور با يكديگر ملاقات كنند و بعد از آنها وزراي امور خارجه نيز با يكديگر ملاقاتي داشته باشند و مقدمه برقراري ارتباط را فراهم كنند و اميدواريم به زودي اين اتفاق رخ دهد.

به درخواست دولت آمريكا وارد مذاكرات شديم و تا زمان ادامه‌ي درخواست‌ها نيز حاضريم براي برپايي امنيت و آرامش در عراق به ملت عراق كمك كنيم

رييس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار العالم مبني بر تاثير مواضع آمريكا كه اخيرا در مورد دولت مالكي جهت براندازانه داشته، بر گفت‌وگوي ايران و آمريكا، خاطرنشان كرد: ما به درخواست دولت عراق و به درخواست دولت آمريكا وارد مذاكرات شديم و تا زمان ادامه‌ي درخواست‌ها نيز حاضريم براي برپايي امنيت و آرامش در عراق به ملت عراق كمك كنيم.

كندي و تندي كار فني به شرايط،‌ امكانات و نيروهاي فني بستگي دارد و تصميمات سياسي در آن دخيل نيست


وي همچنين درمورد سوال ديگر خبرنگار العالم كه اظهار داشت: آيا اين امكان وجود دارد كه در آينده‌اي نزديك شاهد جشن هسته‌يي ديگر باشيم، اظهار داشت: همين الان هم وقتي مي‌گوييم پرونده‌ي هسته‌يي ايران از نظر ما بسته شده، جشن است البته ممكن است روز مشخصي را هم اعلام كنيم كه مردم به صورت دسته جمعي شادي و عزت خود را به نمايش بگذارند. اما درمورد سوالي كه درخصوص كندي يا تندي فعاليت هسته‌يي مطرح شد بايد گفت اخبار منتشره در اين زمينه اغلب واقعيت ندارد و ما در يك پروسه فني كار را دنبال مي كنيم كه كندي و تندي كار فني به شرايط،‌ امكانات و نيروهاي فني بستگي دارد و تصميمات سياسي در آن دخيل نيست.


در ايران آزادي كامل و مطلق وجود دارد
در شرايط سازندگي و افزايش رشد اقتصادي قرار داريم

تقاضا براي سرمايه‌گذاري در ايران در سال 85 دو برابر سال 84 و چهار برابر سال 83 بوده است
ايران با توجه به همه‌ي شاخص‌ها و معيارها امن‌ترين كشور جهان است
مراجعه براي سرمايه‌گذاري به صورت روزافزون وجود دارد كه حتي به لحاظ زيرساخت‌ها قادر نيستيم پاسخگوي همه‌ي اين تقاضاها باشيم

احمدي نژاد در پاسخ به سوال خبرنگار شبكه‌ي NRC هلند درخصوص ميزان آزادي در ايران گفت: در ايران آزادي كامل و مطلق وجود دارد و همه‌ي شخصيت‌ها و گروه‌ها مي‌توانند آزادانه نظر خود را اعلام كنند. ملت به برنامه‌هاي دولت راي داده و اين برنامه‌ها مشخص است و طبق آن جلو مي‌رويم. البته در حال حاضر در شرايط سازندگي و افزايش رشد اقتصادي قرار داريم.
رييس جمهور درمورد ميزان تقاضاي سرمايه‌گذاري خارجي در ايران گفت: تقاضا براي سرمايه‌گذاري در ايران در سال 85 دو برابر سال 84 و چهار برابر سال 83 بوده است كه مجموعاً در پنج ماهه‌ي اول امسال اين ميزان تقاضا دو برابر كل تقاضاهاي سال 85 است. در همين زمينه مي‌توان گفت ايران با توجه به همه‌ي شاخص‌ها و معيارها امن‌ترين كشور جهان است و مراجعه براي سرمايه‌گذاري به صورت روزافزون وجود دارد كه حتي به لحاظ زيرساخت‌ها قادر نيستيم پاسخگوي همه‌ي اين تقاضاها باشيم اما هر روزه موافقتنامه‌هاي جديد را جهت سرمايه‌گذاري در ايران با كشورهاي مختلف جهان مبادله مي‌كنيم.

هيچ چيزي خارج از مقررات رسمي را نمي‌پذيريم
پروتكل الحاقي دنياي ديگري است كه مورد نظر ايران نيست

رييس جمهور در پاسخ به خبرنگار روزنامه‌ي الحيات كه پرسيد آيا آوردن سايت‌هاي نطنز زير نظر آژانس و صدور ويزاي يكساله‌ي نامحدود به معناي قبول اجراي پروتكل الحقاقي است، گفت: ويزاي يكساله نشانه‌ي ويزاي يكساله است، بازرسي‌ها طبق مقررات انجام مي‌شود، ما هيچ چيزي خارج از مقررات رسمي را نمي‌پذيريم، چارچوب همكاري‌هاي ما صادقانه است پروتكل الحاقي دنياي ديگري است كه مورد نظر ايران نيست.

دوستان ملت لبنان كمك كنند، خودشان تصميم بگيرند
 اين بهترين حالت است

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) همچنين رئيس جمهور در پاسخ به اين خبرنگار كه پرسيد آيا بحث همكاري ايران و عربستان در مورد عراق شامل لبنان نيز خواهد شد، اظهار داشت: ما علاقه‌مند به همكاري هستيم، بايد همسايگان با هم همكاري كنند تا منطقه اداره شود. تاكيد مي‌كنم نياز به مهمان ناخوانده نداريم. در مورد لبنان هم بايد اجازه دهيم ملت لبنان خودشان تدبير كنند و دوستان ملت لبنان كمك كنند. خودشان تصميم بگيرند اين بهترين حالت است.

بحث تعليق كه از اول وجود نداشت، ما از آن شرايط عبور كرديم

خبرنگار فايننشيال تايمز پرسيد، شما كه بحث از پر كردن خلا قدرت در منطقه مي‌كنيد تا به حال شاهد همكاري معناداري ميان ايران و عربستان و كشورهاي منطقه نبوده‌ايم چگونه مي‌خواهيد در همكاري اين خلا قدرت را پر كنيد؟ گفتيد پرونده‌ي هسته‌يي ايران خاتمه يافته است اين به چه معنا است؟ آيا منظورتان اين است كه امكان تعليق وجود ندارد؟
به گزارش ايسنا رييس جمهور در پاسخ به پرسش اين خبرنگار تصريح كرد: بحث تعليق كه از اول وجود نداشت، ما از آن شرايط عبور كرديم، به ده‌ها دليل از نظر من پرونده‌ي ايران تمام شده است، دليلي نمي‌بينم وقت يا انرژي به اين موضوع اختصاص دهيم، اگر ديگران مي‌خواهند اين كار را بكنند مشكل خودشان است.


ملتهاي منطقه حقوق‌شان را مطالبه خواهند كرد و كساني را كه اشتباهاتي عليه ملتها تكرار كنند، محاكمه خواهند نمود


احمدي‌نژاد ادامه داد: اينكه همكاري تا به حال وجود نداشته است، به اين معني نيست كه اصولا نمي‌تواند همكاري اتفاق بيفتد. من اينجا اعلام آمادگي كردم و خبر ايجاد خلا قدرت را دادم. اين خلا به وضوح مشاهده مي‌شود. رفتارهاي آنها بچگانه شده است و ديگر قادر نيستند هيچكدام از مسائل منطقه را حل كنند. چون نگاهشان غلط است. چند ماه صبر كنيد ببينيد. تحت فشار، دولت عراق هم با شكست مواجه خواهد شد. لابد آن زمان هم خواهند گفت: مي‌خواهيم ملت عراق را بركنار كنيم!
احمدي‌نژاد گفت: هر كسي به آنها مشورت مي‌دهد مي‌خواهد آنها را بيشتر به باتلاق فرو ببرد، تعجب مي‌كنم چرا نمي‌فهمند. سوال ما اين است كه پنج سال يك ملت را اشغال كرديد چه حاصلي جز كشتار داشتيد، چه كسي مقصر است، ملتهاي منطقه حقوق‌شان را مطالبه خواهند كرد و كساني را كه اشتباهاتي عليه ملتها تكرار كنند، محاكمه خواهند نمود. آيا آنجا عقلي در حكومت نيست؟ آيا مشاوران آنها مغرض يا جاهلند؟

سخن از حمله به ايران، فاقد ارزش سياسي است ما حتي نمي‌خواهيم به آن فكر كنيم

خبرنگار ديگري پرسيد، رييس جمهور فرانسه آقاي ساركوزي گفته است اگر ايران برنامه‌ي هسته‌يي خود را ادامه دهد، احتمال حمله وجود دارد، اين سخن را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟
رييس جمهور كشورمان گفت: ارزيابي ما اين است كه ايشان تازه آمده‌اند و هنوز سرد و گرم را نچشيده‌اند و متوجه اين مفاهيم نيستند. اين حرفها براي ما فاقد ارزش سياسي هستند كه ما حتي نمي‌خواهيم به آن فكر كنيم، البته بايد گفت ايشان گفته‌اند مي‌خواهند مسائل را با گفت و گو حل كنند و فكر مي‌كنم اصل حرفشان اين است.
ائامه دارد...

  • سه‌شنبه/ ۶ شهریور ۱۳۸۶ / ۱۹:۲۱
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 8606-03217
  • خبرنگار :