محمود اربابي:اداره‌ي نظارت بطور جد پيگير است بررسي اعضاي "فدراسيون تهيه‌كنندگان و توزيع‌كنندگان سينماي ايران" آغاز شد

اولين جلسه‌ي بررسي اعضاي معرفي شده به "فدراسيون تهيه‌كنندگان سينماي ايران" با حضور محمود اربابي مدير كل اداره‌ي نظارت و ارزشيابي و رضا ميركريمي مديرعامل خانه‌ي سينما برگزار شد.

محمود اربابي درباره‌ي اين جلسه به خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: اين جلسه روز گذشته ـ بيست و يكم مرداد ماه ـ برگزار شد، بررسي اعضاي معرفي شده از سوي تشكل‌ها را آغاز كرديم و اميدواريم طي 7 يا 8 روز آينده اين كار به پايان برسد.

وي افزود: اداره نظارت به طور جدي پيگير اين كار است و قطعا سرانجام مطلوبي حاصل خواهد شد.

اربابي درباره‌ي تشكل‌هايي كه اسامي افرادشان را معرفي كردند، گفت: ليست افراد را بعد از اين بررسي‌ها اعلام خواهيم كرد.

مدير كل اداره‌ي نظارت و ارزشيابي توضيحات بيشتر را به بعد از تشكيل جلسات موكول كرد.

بنا بر اين گزارش سوم مرداد ماه خانه‌ي سينما و اداره‌ي كل نظارت و ارزشيابي طي بيانيه‌ي مشتركي از تشكيل فدراسيون تهيه‌كنندگان و توزيع‌كنندگان سينماي ايران به عنوان تنها صنف قانوني و رسمي در اين حوزه خبر داد و براي تشكيل هيات اجرايي فدراسيون، تشكل‌هاي تهيه‌كنندگي را موظف كرد تا پايان وقت اداري چهارشنبه 17 مرداد درخواست عضويت رسمي و امضاء شده اعضاء خود را به دبيرخانه اداره كل ارزشيابي و نظارت سينماي حرفهاي ارايه دهند.

كانون تهيه‌كنندگان فيلم ايران و مجمع فيلم‌سازان سينماي ايران با ارسال نمابرهاي جداگانه‌ي تا تاريخ مقرر شده اعلام كردند كه اعضا خود را به فدراسيون تهيه‌كنندگان و توزيع فيلم ايران معرفي كردند.

اما در فاصله‌ي روزهاي انتشار اين خبر تا فرصت 17 مرداد ماه اعضا اتحاديه‌ي تهيه‌كنندگان و توزيع فيلم ايران از جمله مرتضي شايسته رييس آن نسبت به انجام مناظره با مديركل اداره‌ي نظارت و ارزشيابي معاونت سينمايي اعلام آمادگي كرد و ديگر اعضاي اتحاديه نسبت به روند برخورد معاونت سينمايي و تشكيل «فدارسيون» در خانه سينما در گفت‌وگو با ايسنا اعتراض كردند.

اما ابوالحسن داودي سخنگوي مجمع فيلم‌سازان درباره‌ي فدراسيون تهيه‌كنندگان و توزيع فيلم ايران با توجه به اعتراضات اخير برخي اعضاي اتحاديه‌ي تهيه‌كنندگان به خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)گفت: فدراسيون شكل مدرن‌تري از تشكيلاتي است كه نه‌تنها در ايران، بلكه در اكثر كشورهاي پيشرفته اغلب نهادهاي صنفي و مدني از اين طريق اداره مي‌شوند. به بيان ديگر فدراسيون تهيه‌کنندگان تمام سلايق تهيه کنندگي را در بر مي‌گيرد و به استقلال هر تهيه کننده با هر روشي احترام مي‌گذارد و حقوق حقه‌اش را حفظ مي‌كند.

وي در ادامه تاكيد كرد: مجمع فيلمسازان سينماي ايران به‌طور قاطع اعلام مي‌كند، اتحاديه تهيه‌كنندگان يكي از ستون‌هاي اصلي اين فدراسيون است و نبايد منفعل شده و تحليل برود، بلكه بايد قوي‌تر و موثرتر از گذشته در اين فدراسيون حضور داشته باشد، تا اين فدراسيون بتواند حركت خودش را پيگيري كند. قطعا در اين شرايط عده‌ي معدودي هستند كه اينگونه نمي‌خواهند، چرا که بزرگ‌ترين خصوصيت فدراسيون واقعيت ضد انحصار آن است و اين مساله قطعا به مزاق چند تني که در اتحاديه تهيه کنندگان توانسته‌اند از مزاياي قدرت و انحصار بهره‌مند شوند خوش نمي‌آيد. اگر چه بخش عمده‌اي از ياران اتحاديه از اين انحصار و مزاياي آن محرومند.

مدير كل اداره‌ي نظارت و ارزشيابي نيز چندي قبل در تشريح فدراسيون به ايسنا گفته بود: تشكيل فدراسيون تهيه‌كنندگان و توزيع‌كنندگان سينماي ايران مساله‌ي بسيار متبوع و خوشايندي است كه مي‌تواند همه ماجراهاي تهيه‌كنندگي را از منظر اين صنف حل و فصل كند و جزء اين، گزينه‌ي منطقي راه ديگري را دنبال نمي‌كنيم.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۲۲ مرداد ۱۳۸۶ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8605-12152
  • خبرنگار : 71133