وزير نفت:/كامل/ * مشكلي در تامين بنزين نداريم * تا دو ماه آينده بنزين با نرخ آزاد نمي‌فروشيم * مردم سوخت مازاد بر سهميه خود را اعلام كنند

در حال حاضر امكان پيش‌خور كردن سهميه‌بندي بنزين براي خودروهاي خصوصي چهار ماه است كه پيش‌بيني مي‌شود اين عدد به زودي به شش ماه برسد؛ همچنين پس از بررسي اطلاعات سوخت‌گيري در دو ماه آينده براي عرضه بنزين آزاد تصميم‌گيري خواهد شد.

به گزارش خبرنگار انرژي ايسنا، سيدكاظم وزيري‌هامانه پس از اعلام سهيمه‌بندي بنزين با تاكيد بر اينكه مشكل تامين بنزين براي مردم به وجود نخواهد آمد، اظهار كرد: امكان استفاده‌ پيشاپيش از بنزين سهيمه‌بندي براي خودروهاي دولتي و عمومي يك ماه در نظر گرفته شده است.

وي با تاكيد بر بررسي امكان عرضه بنزين آزاد از دو ماه آينده خاطرنشان كرد: در نظر داريم با تحليل اطلاعات اوليه كه در دو ماه آينده از سيستم اطلاعات متمركز اخذ مي شود ميزان بنزين آزاد مورد نياز را برآورد كرده و براي عملي كردن آن اقدام كنيم.

وزير نفت با اشاره به اينكه امكان انتقال سهميه بنزين ذخيره شده به دوره‌هاي بعد وجود دارد، توضيح داد: تصور مي‌شود با سهميه درنظر گرفته شده كنوني، مردم مشكلي در تامين بنزين مورد نياز خود نداشته باشند و در اين راستا كافي است سهميه خود را در دوره‌هاي چهار يا شش ماه به درستي مديريت كنند.

به گفته‌ وي در حال حاضر 2080 جايگاه توزيع سوخت به سيستم كارت هوشمند متصل است و 200 جايگاه به دليل مشكل مخابراتي هنوز وارد شبكه كارت هوشمند نشده‌اند.

وزير نفت درباره كارت‌هاي هوشمند باقي‌مانده در ناجا و اداره پست توضيح داد: براساس اطلاعات موجود هنوز 500 هزار كارت هوشمند سوخت در ناجا باقي مانده كه پيش‌بيني مي‌شود مربوط به خودروهاي قديمي قبل از انقلاب باشد، همچنين 800 هزار كارت به دليل اشتباه ‌بودن آدرس در اداره پست باقي مانده است.

وزيري هامانه از توافق روز دوشنبه وزارت نفت با خودروسازها براي تحويل كارت هوشمند سوخت به همراه خودرو خبر داد و گفت: قرار است همراه هر خودرو كه به مردم تحويل داده مي‌شود يك كارت هوشمند سوخت يك ماهه با ظرفيت 100 ليتر بنزين به خريدار داده شود. در اين خصوص مقرر شد خودورسازها مدارك لازم را در اختيار ناجا قرار دهند و ناجا تعهد كرد طي دو هفته كارت هوشمند دائم را به خريدار خودرو تحويل دهد.

وي در ادامه توضيح داد: كساني كه كارت هوشمند خود را گم كرده‌اند، مي‌توانند به واحدهاي پشتيباني مراجعه و با پركردن فرم براي صدور كارت المثني اقدام كنند. از سوي ديگر براي كساني كه از خارج از كشور وارد مرزهاي كشور مي‌شوند پيش‌بيني شده كارت موقت سوخت با ظرفيت موردنظر آنها صادر شود كه البته اين بنزين با قيمت آزاد در اختيار آنها قرار خواهد گرفت.

وزير نفت در ادامه اظهاراتش در گفت‌وگوي ويژه خبري سيما، درباره افرادي كه داراي شغل‌هاي خاص هستند در نتيجه نياز به مصرف سوخت بيشتري دارند، تصريح كرد: ‌اين افراد بايد به شركت ملي پخش مناطق خود مراجعه كنند و با تشريح موضوع، مساله آنها حل شود. همچنين قابل توجه است كه بنزين مورد نياز خودروهاي ديپلمات‌هاي خارجي با نرخ آزاد به آنها داده مي‌شود و ولي براي آنها محدوديت ايجاد نكرده‌ايم.

به گفته او در اين راستا پيش‌بيني شده گروه‌هايي كه به دليل شغل خاص خود يا ويژگي‌هاي شخصي نياز به سوخت بيشتري دارند كه از نظر شركت پالايش و پخش قابل قبول است مي‌توانند با مراجعه به اين شركت‌ها مشكل خود را حل كنند.

وزيري ‌هامانه با اشاره به اينكه بر اساس قانون بودجه سال 86 بر اجراي سهميه‌بندي از سوي دولت از اول خرداد تاكيد شده بود توضيح داد: با اين حال دولت با پنج هفته تاخير اقدام به اجراي سهميه‌بندي بنزين كرد زيرا نياز داشت براي حصول اطمينان از كاركرد درست سيستم كارت هوشمند زمان بيشتري را به تست اين سيستم اختصاص دهد.

وي با تاكيد بر آن لاين بودن سيستم كارت هوشمند توضيح داد: عملكرد كارت هوشمند به اين گونه است كه آخرين اطلاعات مربوط به سوخت علاوه بر دستگاه كارت‌خوان روي هر كارت ذخيره مي‌شود و اگر دستگاه كارت خواني از سيستم خارج شده باشد با اولين اتصال كارت خوان به يك تلمبه موجود در شبكه اطلاعات به شبكه اصلي منتقل مي‌شود.

وزيري ‌هامانه با بيان اينكه در حال حاضر 280 جايگاه CNG در كشور در حال بهره‌برداري است، خاطرنشان كرد: حدود 700 جايگاه نيز در دست ساخت است و به زودي 300 جايگاه CNG وارد مدار خواهد شد. همچنين با وزارت دفاع براي ساخت 800 جايگاه ديگر قرارداد بسته‌ايم كه قرار است تا پايان سال 300 جايگاه بهره‌برداري شود به همين دليل پيش‌بيني مي‌شود شهر‌هاي مختلف از نظر جايگاه CNG با مشكل خاصي مواجه نباشند ولي اگر خودرو‌هاي دوگانه سوز كه سهميه آن‌ها معادل 30 ليتر در ماه است در شهر خود با مشكل كمبود جايگاه CNG مواجه هستند مي‌توانند با مراجعه به شركت ملي پخش منطقه خود موضوع را توضيح دهند تا راه حل مناسبي ارائه شود.

او با بيان اينكه ايران در پنج سال آينده صادركننده فرآورده‌هاي نفتي شامل بنزين، نفت سفيد و نفت گاز خواهد بود، تصريح كرد: افزايش توليد فرآورده‌هاي نفتي از سال 84 مورد بررسي قرار گرفت كه در سال 85 قرارداد توسعه پالايشگاه‌هاي اراك، اصفهان، ميعانات گازي بندرعباس و همچنين نفت سنگين بندرعباس منعقد شد. در اين راستا ارتقا كيفيت فرآورده‌ها يكي از اصلي‌ترين اهداف طرح جامع توسعه پالايشگاه‌ها است و با توجه به برنامه‌هاي انجام گرفته ظرف سه سال توليد افزايش پيدا خواهد كرد.

وي در ادامه خاطرنشان كرد: همچنين دو پالايشگاه در شهر‌هاي شيراز و زنجان در نتيجه سفر‌هاي استاني رييس جمهور تاسيس خواهد شد.

او با تاكيد بر اينكه براساس نظر متخصصان امكان كپي كردن از كارت هوشمند سوخت وجود ندارد، گفت: اگرچه سيستم كارت هوشمند سوخت در ايران بزرگترين سيستم IT دنيا است ولي احتمال اين كه مشكلاتي در اين سيستم ايجاد شود وجود دارد كه تلاش مي‌كنيم به سرعت حل شود.

وي با اعلام اينكه براي سپردن واردات بنزين آزاد به بخش خصوصي براساس اصل 44 قانون اساسي برنامه‌ريزي خواهيم كرد، توضيح داد: در پي آن هستيم كه با تحليل اطلاعات سوخت‌گيري مردم در دو ماه آينده و همچنين با ايجاد سايتي كه افراد مي‌توانند علاوه بر نظرات خود درباره كارت هوشمند ميزان سوخت مازاد بر سهميه موردنياز خود را اعلام كنند ميانگيني از بنزين آزاد موردنياز برآورد كنيم كه تلاش مي‌كنيم طبق اصل 44 قانون اساسي واردات را به بخش خصوصي بسپاريم.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۶ تیر ۱۳۸۶ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 8604-03344
  • خبرنگار :