محمد اسفندياري به بازخواني بخشي از وصيتنامه دكتر شريعتي پرداخت و گفت: شريعتي يك وجدان دردمند و يك فريادگر معترض بود. او يك آكادميسين نبود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) وي طي سخناني در نشست "شريعتي امروز ديروز فردا" كه در حسينيه ارشاد برگزار شد، ادامه داد: شريعتي گوهرافشاني ميكرد نه گوهرتراشي. دردهايي را كه در جامعه ميديد فرياد ميكرد و در زماني كه كتابهايش در تنگنا و محاصره بودند 25 نام متسعار براي فروش كتابهاي وي وجود داشت حتي گاهي نيز كتابها را با عنوانهاي مستعار ميفروختند.حتي گاهي از انتشارات تحت نظر خود دكتر نبود و اين باعث شد تا دكتر شريعتي، دكتر حكيمي از دوستان نزديك خود را وصي قرار دهد براي تصحيح مجموعه آثارش.
وي افزود: البته ايشان به صورت شفاهي نيز به بسياري از انديشمندان توصيه كرده بودند كه آثارش را تصحيح كنند و يا بر آن نقدي بنويسند. اما دكتر حكيمي به چند دليل به وصيتنامه دكتر شريعتي عمل نكرد؛ يكي آنكه سالها اجازه چاپ به آثار او داده نشد. ديگر اينكه دكتر حكيمي معتقد است اشتباهي كه در آثار دكتر شريعتي به گونهاي رخ داده باشد كه عقايد وي را زير سوال ببرد، در آثار وي نديدم. سوم اينكه به عقيده دكتر حكيمي لازم بود كتابهاي دكتر شريعتي هرچه سريعتر و وسيعتر در دسترس جوانان قرار بگيرد؛ چراكه سيل ماركسيسم جوانان را تهديد ميكرد و در عين حال آثار دكتر شريعتي پيكاني بود به سمت دربار شاهنشاهي.
اسفندياري ادامه داد: متاسفانه بزرگواري كه در تهران زندگي ميكند در كتاب خود، تهمت بزرگي را عليه شريعتي نوشته وگفته است كه دارو دسته شريعتي جار و جنجال به پا كردند و اجازه ندادند دكتر حكيمي در آثار دكتر شريعتي تحقيقات لازم را انجام دهد.
انتهاي پيام