• چهارشنبه / ۳۰ خرداد ۱۳۸۶ / ۰۹:۵۴
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 8603-16534
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

"شريعتي امروز ديروز فردا" عليرضا رجايي: شريعتي، شريعتي است

آخرين روز سمينار "شريعتي امروز ديروز فردا" ، با سخنراني علي رضارجايي، پوران، شريعت رضوي و احسان شريعتي برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين مراسم كه با قرائت وصيت‌نامه‌ دكتر شريعتي توسط محمد اسفندياري همراه بود،عليرضا رجايي با موضوع "اسلام و قدرت سياسي "به ارايه سخن پرداخت و گفت: ما هنوز نمي‌توانيم به عنوان يك جمع‌بندي، شخصيت دكتر شريعتي را بصورت نهايي تعريف و ارائه كنيم.

وي با خاطرنشان كردن اين مساله كه ما نمي‌توانيم از شريعتي يك جمع‌بندي ارائه دهيم، افزود: هر كدام از تحليل‌گران، تحليل‌هاي سياسي متفاوتي ارايه مي‌دهند و نمي‌توانند چهره‌ چند وجهي شريعتي را به درستي تحليل كنند. با وجود اين‌كه شريعتي را نمي‌توان بيان كرد، اما بسياري از افراد با نام او به اين انقلاب آمدند و مي‌توان شريعتي را ايدئولوك انقلاب ناميد.

وي در ادامه تصريح كرد: براي فهم يك پديده، انديشه تاريخي بايد در متن تحولاتي كه وجود دارد،‌آن را قرار دهيم و در اين متن همه ابعاد و اجزاي آن را با هم هم‌سو قرار دهيم، اما بخشي از اجزاي اين مفهوم مي‌تواند متفاوت و بخشي موافق باشد و شيوه‌ درك درست تاريخي اين است. بنابراين براي فهم دكتر شريعتي بايد نقاط مخالف و موافق ديدگاه‌هاي آن را در مقابل هم قرار دهيم.

وي ادامه داد: در كنار برخي از نوشته‌هاي دكتر شريعتي كه نگاهي تهديدآميز به روحانيت دارد، مي‌توان بصورت اتوپيايي مفهوم روحانيت را مورد تاييد قرار داد.

رجايي همچنين با خاطرنشان كردن اين مساله كه " در سالگرد درگذشت مرحوم شريعتي موضوعي كه بايد به آن توجه كرد، اتفاقات بعد از شهريور 1320 است" افزود : در اين تاريخ است كه ما شاهد تكميل موقعيت فكري و سياسي اجتماعي شريعتي هستيم و اين روند متعلق به نسل بعد از شهريور20 13است. به همين دليل جايگاه روحانيت شيعه از يك سو و منتقدان آن از سوي ديگر براي فهم شريعتي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

اين فعال سياسي در عين حال تاكيد كرد: پيچيدگي فهم مرحوم شريعتي از اين رو است كه ما نمي‌توانيم به جمع‌بندي افكار شريعتي برسيم و به دليل آن است كه همه‌ زوايا و اجزاي دستگاه ايدئولوژيك ديني براي ما نامفهوم است. نحوه‌ تعامل اين دو دستگاه فكري فرهنگي ايدئولوژيك چگونگي تاريخ معاصر ايران را روشن مي‌كند.

وي در پايان خاطرنشان كرد: همچنان كه دكتر شريعتي در كتاب فاطمه فاطمه، فاطمه را فاطمه خواند، ما نيز بايد بگوييم شريعتي، شريعتي است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha