به گفتهي معاون پايگاه سازههاي آبي ـ تاريخي شوشتر يادگارينويسي روي آثار تاريخي، رعايت نكردن نظافت و توجه نكردن به تذكر و اخطار مسؤولان سايتهاي تاريخي از مهمترين مشكلات بهوجود آمده توسط بازديدكنندگان آثار تاريخياند.
احمد شكوهنيا در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه در تعطيلات نوروز حدود سه ميليون نفر از شوشتر و يك ميليون نفر نيز از مجموعهي آبشارها ديدن كردند، افزود: در مجموعهي آبشارها روي ديوارها، آجرچينيها و تزيينات، يادگاريهايي با ماژيك و خودكار ديده ميشوند كه آسيبهايي نيز وارد ميكنند و هر سال، براي از ميان بردن اينگونه نوشتهها هزينههايي بايد صرف شوند.
وي توضيح داد: مجموعهي آبشارها حدود سه هزار و 500 مترمربع مساحت دارد و كنترل آن به سادگي ممكن نيست؛ زيرا قسمتهاي تودرتويي دارد كه از ديد نگهبانان و مسؤولان سايت پنهان ميمانند.
شكوهنيا با اشاره به رعايت نكردن نظافت توسط بازديدكنندگان در مجموعهي آبشارها، اضافه كرد: موضوع مهم ديگر، نزديك شدن بازديدكنندگان به محلهاي خطر است؛ در سايتهاي تاريخي كه معمولا فرسودهاند، برخي قسمتها براي عبور بسيار خطرناك هستند. به همين دليل، مسيرهايي براي حركت افراد بهوسيلهي نوار مشخص ميشوند.
او در اينباره گفت: در مجموعهي آبشارها نيز بخشهايي مرمت، بازسازي و استحكامبخشي و مسيري براي بازديد تعريف شده است؛ اما آنطور كه من ديدهام و گزارشهايي نيز رسيدهاند، تعدادي از بازديدكنندگان از روي اين نوارها ميگذرند و بدون توجه به اخطار مسؤولان و مراقبان به بخشهاي ممنوع و خطر وارد ميشوند كه اين مساله به بازديدكننده و سايت تاريخي آسيب ميرساند؛ چراكه ممكن است، بهدليل وزن فرد، آن قسمت از سايت فرو رود.
معاون پايگاه سازههاي آبي ـ تاريخي شوشتر افزود: در تعطيلات نوروز، آمار بازديدكنندگان از سايتها و آثار تاريخي افزايش مييابد و تعداد محدود مراقبان بهعنوان مثال، در مجموعهاي مانند آبشارها سبب ميشود كه كنترل آنها به سادگي ممكن نباشد.
انتهاي پيام