در حالي كه مديرعامل سازمان پاركها و فضاي سبز شهرداري تهران روز يكشنبه اعلام كرد كه قطع درختان «سرخهحصار» با مجوز صورت گرفته است و درختان قطع شده جزو اراضي تحت مديرت محيط زيست نبوده و نيازي به هماهنگي با اين سازمان نبوده است، مديركل محيط زيست استان تهران با رد اظهارات مختاري گفت: اين منطقه جزو اراضي منطقه حفاظت شده جاجرود با مساحت 72 هزار هكتار است كه در داخل آن پاركهاي ملي خجير، سرخهحصار و پارك جنگلي دستكاشت سرخهحصار واقع است.
به گزارش خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس بزرگيان بعد از ظهر يكشنبه افزود: بر اساس قانون، هرگونه دخل و تصرف در مناطق تحت حفاظت سازمان، نيازمند مجوز شوراي عالي محيط زيست است. اين در حاليست كه پس از آن اداره كل محيط زيست استان تهران بايد در خصوص نحوه و ميزان آن موافقت كند.
وي ادامه داد: تازه بعد از آن بايد موضوع در كميسيون ماده 5 مطرح شود. اين در حاليست كه هيچ كدام از اين اقدامات صورت نگرفته است.
مديرعامل سازمان پاركها و فضاي سبز شهرداري تهران:
اعتراض سازمان حفاظت محيط زيست به قطع درختان نبوده است
درختان قطع شده جزو اراضي تحت مديرت محيط زيست نبوده و نيازي به هماهنگي با اين سازمان نبود
همه اعضاي كميسيون ماده 7 قطع و انتقال درختان را امضا كردهاند
علي محمد مختاري، مديرعامل سازمان پاركها و فضاي سبز شهرداري تهران با بيان اينكه قطع درختان «سرخهحصار» با مجوز صورت گرفته است، تعداد درختان قطع شده را 21 اصله خواند و گفت: اين درختان سوزني برگ بوده و امكان جابجايي نداشتهاند.
وي با اشاره به اينكه 150 اصله درخت نيز جابجا شده است، افزود: اين درختان بر روي پايهها و رمپ و لوپهاي پروژه عمراني سرخهحصار قرار گرفته بود كه طبق رعايت قانون و مجوز كميسيون ماده 7 قطع و جابجا شدهاند.
به گفته وي جهت قطع و جا به جايي درختان براي پروژه عمراني 76 متري سرخهحصار سيزده ارديبهشت ماه سال جاري در كميسيون ماده 7 مجوز صادر شده و 22 تيرماه نيز بر اساس همان مجوز صورتجلسهاي نوشته و اجازه داده شده كه با رعايت شرايط مندرج در مجوز و قوانين اين اقدام انجام شود.
مديرعامل سازمان پاركها و فضاي سبز شهرداري تهران در خصوص اعتراض سازمان حفاظت محيط زيست به قطع و انتقال اين درختان گفت: اعتراض اين سازمان به قطع درختان نبوده بلكه آنان معترض بودهاند كه سرخهحصار اراضي ملي و اراضي حفاظت شده بوده در حاليكه 30 سال قبل به شهرداري واگذار شده و جزو اراضي ملي نيست و به همين دليل نيازي به هماهنگي با اين سازمان نبود.
وي در حاليكه تاكيد ميكرد همه اعضاي كميسيون ماده 7 قطع و انتقال درختان را امضا كردهاند، اين مجوز را به خبرنگاران نشان داد كه امضاي تمام اعضاي اين كميسيون را داشت.
به گزارش ايسنا، مديرعامل سامان پاركها و فضاي سبز شهر تهران با انتقاد از اطلاعرساني رسانهها گفت: اگر 99 هزار درخت بكاريم چندان پررنگ اعلام نميشود اما براي قطع يك درخت با مجوز اين گونه جنجال ميشود.
وي گفت: بسياري از درختان قطع شده در جاي ديگر غرس شده؛ به عنوان مثال از زمان مسؤوليتم شخصا 4 ميليون درخت كاشتم.
مديركل محيط زيست استان تهران:
اداره كل محيط زيست استان تهران به تخريب خاك و پوشش گياهي هر دو معترض است
پارك جنگلي دستكاشت سرخهحصار نيز جزو اراضي منطقه حفاظت شده جاجرود بوده و هرگونه دخل و تصرف در آن نيازمند مجوز شوراي عالي محيط زيست است
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، اين در حاليست كه مهندس بزرگيان، مديركل محيط زيست استان تهران به ايسنا گفت: اداره كل محيط زيست استان تهران به تخريب خاك و پوشش گياهي هر دو معترض است. از سوي ديگر اعتراض به كارهاي خودسرانه و غيرقانوني است.
وي در خصوص اظهارات مديرعامل سامان پاركها براي جابجايي درختان گفت: اين درختان كجا كاشته شده است؟
بزرگيان با تاكيد بر اين كه همچنان عمليات در منطقه متوقف است، افزود: در حال حاضر گارد محيط زيست استان به همراه عوامل يگان حفاظت از جنگل در منطقه به صورت شبانهروزي مستقر هستند تا اين امر تعيين تكليف شود.
مديركل محيط زيست استان تهران در عين حال با تاكيد بر اين كه نميتوان جلو توسعه شهري را گرفت، تصريح كرد: شهرداري بايد در كنار دريافت مجوز براي قطع درختان، حداقل 2 برابر درخت كاشته شده تحويل دهد چرا كه نبايد از سرانه فضاي سبز پايتخت كاسته شود.
وي تاكيد كرد: اين منطقه جزو اراضي منطقه حفاظت شده جاجرود با مساحت 72 هزار هكتار است كه در داخل آن پاركهاي ملي خجير، سرخهحصار و پارك جنگلي دستكاشت سرخهحصار واقع است و بر اساس قانون، هرگونه دخل و تصرف در مناطق تحت حفاظت سازمان، نيازمند مجوز شوراي عالي محيط زيست است. اين در حاليست كه پس از آن اداره كل محيط زيست استان تهران بايد در خصوص نحوه و ميزان آن موافقت كند.
به گزارش ايسنا، اظهارات مديرعامل سازمان پاركها و فضاي سبز شهرداري تهران در خصوص امضاي تمامي اعضاي كميسيون ماده 7 براي قطع درختان سرخهحصار درحالي است كه مهندس زياري، رييس كميسيون فني و عمراني شوراي شهر تهران و عضو كميسيون ماده «7» روز شنبه با اشاره به اين كه اين كميسيون مجوزي براي قطع درختان در «سرخهحصار» صادر نكرده است، به ايسنا گفته بود كه بر اساس مصوبه شوراي شهر تهران در صورتي كه شهرداري بخواهد نسبت به هر گونه قطع درخت اقدام كند، بايد قبل از هر كاري نسبت به تعيين زمين متعلق به شهرداري به همان ميزان در آن منطقه و كاشت دو برابري درختاني كه قرار است قطع شود، اقدام كرده و با نظر و تاييد سازمان پاركها و فضاي سبز شهرداري تهران درخواست مجوز از كميسيون ماده «7» براي قطع درختان كند كه اين كارها انجام نشده است.
وي با اشاره به اين كه موارد مشابه «سرخهحصار» در چيتگر، سه راه آزمايش و اسب دواني هم وجود دارد، تصريح كرده بود كه متاسفانه روال شده است كه يا دقت نميكنند و يا اين كه بدون مجوز اقدام به قطع درختان ميكنند.
زياري تاكيد كرده بود كه در اين قضيه بايد سازمان پاركها و فضاي سبز پاسخگو باشد كه در اين راستا از مديرعامل پاركها خواسته شده است كه هر چه سريعتر نسبت به بررسي مساله و ارائه گزارش به كميسيون ماده «7» اقدام كند.
رييس كميسيون فني و عمراني و شهرسازي شوراي شهر تهران با تاكيد بر اين كه شهرداري تهران علاوه بر مجوز بايد به مردم هم اطلاعرساني كند، به ايسنا گفته بود كه در محلهايي كه مالكيت با شهرداري نيست، شهرداري بايد پيش از هر اقدامي، موافقت دستگاه مربوطه را بگيرد كه متاسفانه اين كار را نكرده است.
زياري با اشاره به اين كه وقتي به مردم سخت ميگيريم، بايد خودمان قانون را بيشتر و جلوتر رعايت كنيم، اظهار داشته بود كه شهرداري تهران در قضيه پارك جنگلي لويزان نيز مجوز كميسيون ماده «7» را نداشته و ندارد.
همچنين مهندس محمد هادي حيدرزاده، مشاور شهردار تهران در امور محيط زيست نيز روز شنبه در گفتوگويي با ايسنا با اشاره به اين كه شهرداري تهران تيمي را مأمور رسيدگي به مساله و بررسي آن كرده است ، خاطر نشان كرده بود كه تيم بررسي كننده دو روز فرصت دارد تا نتيجه نهايي را اعلام كند.
انتهاي پيام