در زمينه سرمايهگذاري مشكلي نداريم، زيرا بانكها در همه كشورها اين طور نيستند كه در مسائل مالي با ايران همكاري نكنند. برخي از بانكها چنين رفتاري ميكنند كه تلاش ميكنيم زمينه براي سرمايهگذاري مناسب را ايجاد كنيم و اگر هم محقق نشود، منابع مالي موردنياز را از داخل تامين ميكنيم.
به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيدكاظم وزيري هامانه ـ وزير نفت ـ در حاشيه نخستين اجلاس بينالمللي صنعت پالايش نفت ايران با بيان اين مطلب تاكيد كرد: صنعت نفت بخش غالب قراردادهاي خود را در زمينه توسعه پالايش امضا كرده و در خصوص سرمايهگذاري نگراني نداريم.
وي درباره احتمال اين كه تحريم ايران شامل فروش نفت يا واردات بنزين شود؟ تاكيد كرد: دنيا عاقلتر از اين است كه چنين تحريمي را اجرا كند. در اين زمينه در خصوص جذب 15 ميليارد دلار اعتبار براي پروژههاي بخش پالايش صنعت نفت در حال حاضر از فعاليت شركتهاي داخلي و يا خارجي به صورت سرمايهگذار و يا شريك استقبال ميكنيم كه در اين بخش مذاكراتي انجام و زمينهها فراهم شده است و براي گشايش LCها نيز مشكلي نداريم.
او در خصوص تشكيل اوپك گازي يادآور شد: اين كار به عنوان زمينهاي براي استحكام بازار گاز و هماهنگي بين كشورهاي توليدكننده و صادركننده گاز است. اگر چنين سازماني تشكيل شود علاوه بر همكاريهاي تكنيكي و فني كه بين كشورها رد و بدل ميشود، زمينه براي هماهنگي و تامين گاز و انرژي به صورت اطمينان بخش ايجاد خواهد شد؛ زيرا قصد تقابل با كشورهاي مصرفكننده را نداريم و برعكس اين سازمان ميتواند تعاملي بين كشورهاي توليدكننده، صادركننده و مصرفكننده گاز باشد؛ همان طور كه در حال حاضر اوپك تعامل خوبي با كشورهاي مصرفكننده انرژي برقرار كرده است.
وزير نفت با بيان اين كه راهاندازي بورس نفت به وزارت امور اقتصادي و دارايي محول شده است، تصريح كرد: وزارت امور اقتصادي و دارايي درخواست كرد كه چند متخصص نفتي از سوي وزارت نفت معرفي شوند و در اين راستا مذاكرات انجام شده و افراد جديدي معرفي شدهاند كه اميدواريم در اولين فرصت بحث در خصوص بورس نفت به جمعبندي برسد و مديرعامل يا دبيركل مشخص شود؛ زيرا بحث ساختمان و نرمافزار موردنياز براي تشكيل بورس نفت آماده است.
او در ادامه با تاكيد بر اين كه اگر روند فعلي قيمت نفت در بازار ادامه پيدا كند، احتمالا در نشست مارس (اسفند) كاهش بيشتري مطرح نخواهد شد، گفت: پس از سقوط قيمت نفت، در حال حاضر قيمت افزايش پيدا كرده است؛ به طوري كه قيمت نفت سبد اوپك در حال حاضر بالاي 50 دلار است؛ ولي در صورتي كه روند صعودي قيمتها تغيير كند، قطعا مسائل ديگري در نشست بعدي اوپك مطرح و بررسي خواهد شد. موضوع قيمت نفت در حال حاضر قابل پيشبيني نيست و بستگي به روند تغيير قيمت نفت خام دارد.
وزيري هامانه با تاكيد بر اين كه منتظر انجام نشست مشترك هند و پاكستان و نتيجه مذاكرات آنها در خط لوله صلح هستيم، افزود: بحث كاهش30 درصدي قيمت كه از سوي هند مطرح شده، جزو مسائل داخلي آنهاست كه سعي ميكنند به نحوي مطرح كنند؛ ولي تاكنون پاسخ رسمي جديدي از سوي هند دريافت نكردهايم.
وي در پاسخ به اين سوال كه با توجه به محرمانه بودن فرمول قيمتگذاري و افشاي آن از سوي هند، حال ايران چه واكنشي انجام خواهد داد؟ گفت: خط لوله صلح براي هر سه كشور مهم است و مذاكرات را تا حصول نتيجه ادامه خواهيم داد. همچنين مساله اخير مطرح شده از سوي هند در زمينه چگونگي تامين گاز براي صادرات نيز مساله داخلي هند است و به ما مربوط نميشود؛ زيرا همان طور كه قبلا هم اشاره كردهايم، منبع اصلي تامين گاز ايران براي خط لوله صلح، پارس جنوبي است و تغييري در برنامه ايجاد نشده است.
وي در خصوص بحث اعمال اصلاحات بيع متقابل جديد در قراردادهاي كنوني كه به شيوه سابق بيع متقابل امضا شدهاند، به ايسنا پاسخ داد: قراردادهاي فعلي در چارچوب خود عمل ميشوند و اين طور نيست كه اصلاحات را براي ايجاد انگيزه در پيمانكاران در قراردادهاي قبلي اعمال كنيم.
او در پاسخ به اين سوال كه بانكهاي ژاپن داراييهاي برخي را بلوكه كردهاند و در اين راستا آيا احتمال دارد كه ايران از نفت خود به عنوان ابزار استفاده كند؟ گفت: همكاري بين ايران و ژاپن مدتهاست كه وجود دارد و اين رابطه بسيار مناسب است. ما در زمينههاي مختلف با يكديگر همكاري داريم و نميدانم كه جهتگيريهاي ژاپن در چه رابطهاي بوده؛ اما طبيعي است كه اگر منافع جمهوري اسلامي ايران به خطر بيفتد، ايران از هر ابزاري براي حفظ منابع خود استفاده ميكند.
انتهاي پيام