مطالعات امكانسنجي پروژههاي صنعت پالايش نفت ايران بيانگر اين است كه در اين بخش نياز به سرمايهگذاري بيش از 15 ميليارد دلاري داريم.
به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيدكاظم وزيري هامانه - وزير نفت - در نخستين اجلاس صنعت پالايش نفت ايران با بيان اين مطلب اظهار كرد: تحولات موجود در صنعت نفت بر دو بخش توسعه، بهينهسازي، ارتقاي فناوريها و افزايش سودآوري در پالايشگاههاي موجود و همچنين انجام طرحهاي بنيادي در خصوص نفت خامهاي فوق سنگين ميدانهايي مانند سروش، نوروز، آزادگان، يادآوران، لايه نفتي پارس جنوبي و فرآوري ميعانات گازي استحصالي از ميدان پارس جنوبي استوار است.
وي در خصوص برخي از سياستهاي وزارت نفت در صنعت پالايش توضيح داد: توسعه ظرفيت پالايشي، تبديل محصولات سنگين و كم ارزش به فرآوردههاي سبك و ارزشمند، تامين نياز سوخت كشور و بهويژه رفع كمبودهاي فعلي و نياز آينده، اعمال مديريت سوخت از طريق منطقي كردن قيمت و هدفمندكردن يارانهها، تعامل با كشورهاي همسايه و سرمايهگذاري در خارج از كشور از جمله اين سياستگذاريها هستند كه در دستور كار صنعت پالايش قرار دارند و در حال اجرا هستند.
به گفته او، اجراي اين برنامهها هر كدام مستلزم مطالعات فني و تخصصي انتخاب گزينههاي برتر، انجام سرمايهگذاريهاي لازم در زمينه تدارك تجهيزات و قطعات مورد نياز و نصب و بهرهبرداري از آنهاست.
وزيري هامانه در ادامه خاطرنشان كرد: اجراي نظام كيفي فرآورده در ظرفيت پالايشي موجود فقط در خصوص فرآوردههايي مانند نفت سفيد و نفت گاز مستلزم احداث واحدهاي تصفيه هيدورژني اين فراوردهها با ظرفيت مجموع 20 هزار متر مكعب در روز نفت سفيد و 80 هزار متر مكعب در روز نفت گاز است كه بيانگر وسعت و عظمت واحدهاي تصفيه فرآورده و گستردگي سرمايهگذاري است.
وي با اشاره به اين كه ميزان نفت كوره در ظرفيت فعلي پالايشي روزانه بالغ بر 480 هزار بشكه است، افزود: هرگاه براي تبديل 80 درصد آن برنامهريزي شود، ظرفيت مجموع واحدهاي تبديل بيش از 380 هزار بشكه در روز برآورد ميشود كه با توجه به هزينه بيش از 4 هزار دلار سرمايه گذاري آن سياست واگذاري پالايشگاههاي كشور به بخش غيردولتي و آماده كردن شرايط اجراي اين سياستها در شركتهاي پالايشي را مدنظر قرار دادهايم.
وزيري هامانه در خصوص طرحهاي بنيادي نفت خامهاي فوق سنگين توزيع داد: طراحي و ساخت پالايشگاه عظيم نفت خام سنگين هرمز در بندرعباس با ظرفيت روزانه 300 هزار بشكه، طراحي و ساخت پالايشگاه خوزستان در آبادان با ظرفيت 180 هزار بشكه در روز و طراحي و ساخت پالايشگاه ميعانات گازي بندرعباس با ظرفيت 360 هزار بشكه در روز از جمله اين برنامهها هستند. در اين راستا سياستهاي سرمايهگذاري جديد در طرحهاي بنيادي بر مبناي مشاركت بخش خصوصي داخلي يا خارجي است كه فرصت خوبي در راستاي همكاري شركتهاي داخلي و خارجي در طرحها ايجاد ميكند. اين پروژه ها پس از پايان طراحي بنيادي و تفصيلي نياز به خريد ليسانس فرايند و همچنين تدارك تجهيزات و كالا خواهند داشت كه با توجه به مطالعات امكان سنجي در بخش اقتصادي حاكي از نياز به سرمايهگذاري بيش از 15 ميليارد دلار در صنعت پالايش است.
انتهاي پيام