به انگيزه‌ي بزرگداشت؛ يدالله صمدي سيمرغش را به نصرت كريمي مي‌دهد كارگرداني علاقه‌مند به‌تصويري كردن داستان‌هاي «كليدر»

قرار است از يدالله صمدي در بيست‌وپنجمين جشنواره فيلم فجر تقدير شود، خودش مي‌گويد: اگر قرار باشد سيمرغ‌اش را به كسي اهدا كند، كسي جز نصرت‌الله كريمي نخواهد بود.

اين كارگردان در آستانه مراسم بزرگداشت‌اش در گفت‌وگويي با خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه افراد زيادي در زندگي با من همراه بوده‌اند، افزود: سيمرغ ويژه‌اي كه دريافت مي‌كنم، را بايد به كسي بدهم كه ديگران به خصوص اقوام از من ناراحت نشوند، اما نصرت كريمي استاد من بوده و خيلي دوست دارم تقديري از او داشته باشم.

وي كه 35 سال است در سينما فعال است، درباره كارهايي كه علاقه‌مند بوده است انجام دهد، اما تاكنون موفق به ساخت آنها نشده است گفت: هميشه دوست داشتم، مجموعه داستان «كليدر» اثر محمود دولت‌آبادي را به تصوير بكشم، همچنين ساخت «حماسه كوراوغلي» كه فيلمنامه‌اش را هم سالهاست آماده كرده‌ام، اما بودجه سنگيني مي‌طلبد كه بايد از سوي دولت فراهم شود، ضمن آنكه علاقه خاصي به زندگي استاد شهريار دارم كه با وجود خواندن 20 قسمت از فيلمنامه‌ي در مورد شهريار، در نهايت ساخت‌ آن قسمت من نشد.

صمدي كه پروانه ساخت فيلم «پدر آن ديگري» را دارد از شروع پيش توليد اين فيلم بعد از جشنواره فيلم فجر در صورت آماده نشدن شرايط فيلمبرداري فاز دوم «شهر آشوب» خبر داد واظهار داشت: براي ساخت فاز دوم شهر آشوب كه در حدود 500 دقيقه به كاشان و سمرقند مربوط مي‌شود، مدام امروز و فردا مي‌شود و طي يك سال اخير كار متوقف بوده است، كه اگر به همين شكل باشد فيلمنامه سينمايي‌ام را كه اقتباسي از كتابي به همين نام «پدر آن ديگري» نوشته نيوشا ضيغمي است را مقابل دوربين خواهم برد.

به گزارش ايسنا، صمدي متولد 1331 در شهرستان مراغه است و فعاليت هنري خود را در سال 51 با دستياري نصرت‌الله كريمي آغاز كرد و در ادامه در فيلم‌ها و مجموعه‌هاي ديگري همچون تخت ابونصر، شراب خام، خسرو ميزاي دوم، سفرهاي دور و دراز، هامي و كامي در وطن، شب نشست، خانه خراب، شام آخر، دست شيطان، دادشاه، آتش در زمستان و ويزا به عنوان دستيار كارگردان به فعاليت پرداخت.

وي فيلم «مردي كه زياد مي‌دانست» را در سال 63 به عنوان اولين تجربه سينمايي‌اش مقابل دوربين برد كه در سومين جشنواره فيلم فجر به عنوان فيلم اول انتخاب شد و لوح زرين وتقديرنامه دريافت كرد و با دومين ساخته‌اش، «اتوبوس» هم در دوره چهارم جشنواره هم موفق به دريافت اين جايزه شد.

به گزارش ايسنا، «ايستگاه»، «ساوالان»، «آپارتمان شماره 13»، «دو نفر نصفي»، «دمرل»، «معجزه خنده»، «ساراي»، «بانوي من» و فيلم مجموعه «شهر آشوب» از ديگر ساخته‌هاي اين كارگردان محسوب مي‌شود كه در تعدادي از اين آثار نويسندگي و تهيه‌كار را هم عهده‌دار بوده است.

همچنين او براي فيلم «آپارتمان شماره13» در نهمين جشنواره فيلم فجر سيمرغ بلورين بهترين فيلم و فيلم‌نامه را گرفت.

اين فيلم‌ساز در يك دوره به‌عنوان مديرعامل خانه سينما نيز مشغول به فعاليت بوده است.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۱۱ بهمن ۱۳۸۵ / ۱۳:۱۳
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8511-04985
  • خبرنگار : 71133