باستانشناسان در پايان سومين فصل از دور دوم كاوشهاي تپهي باستاني هگمتانه با رسيدن به لايههاي دورهي اشكاني به اين نتيجه رسيدند كه بايد بهدنبال همدان دورهي ماد بگردند.
هيات كاوش تپهي هگمتانه در پايان سومين فصل كاوش، پس از 75 روز كار ميداني نتايج بهدست آمده را در دو فصل گذشتهي كاوشها تاييد كرد.
مسعود آذرنوش در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اينباره توضيح داد: محوطهاي كه توسط هيات كاوشهاي اين تپهي باستاني حفاري شده است، به دوران ماد متعلق نيست و به دورهي اشكاني مربوط است.
سرپرست هيات كاوش تپهي هگمتانه اضافه كرد: با حصول اين نتيجه، وظيفهي بزرگي پيش روي باستانشناسان قرار ميگيرد و آن يافتن همدان مادي است.
او گفت: با اين وجود، سيستم طراحي منظمي كه در جايجاي تپهي هگمتانه قابل مشاهده است، به يافتههاي وسيع و گستردهي دورهي اشكاني كه در نوع خود بينظير و منحصربهفرد هستند، تعلق دارد.
وي اظهار داشت: تاكنون در تحقيقات باستانشناسي دربارهي دورهي اشكاني كمكاري شده است. درحاليكه دوران حكومت 475 سالهي اشكاني، يك دورهي طولاني و قابل توجه در تاريخ ايران است.
آذرنوش تاكيد كرد: تاريخ ايران به دوران ساساني و هخامنشي محدود نيست، بلكه يك رود پيوسته است كه از هزاران سال پيش آغاز شده است و همهي اينها با هم، هويت تاريخي ما را ميسازند.
وي افزود: ملت ايران همه با هم در ساختن اين جريان فرهنگي و تاريخي نقش داشتهاند و آن چيزي كه ما را به هم پيوند ميدهد، هويت ايراني ماست. با اين ديدگاه، همدان اشكاني نهتنها از همدان مادي كمارزشتر نيست، بلكه اهميت فوقالعادهاي در ساختن تاريخ ايران دارد.
انتهاي پيام