رييس فرهنگستان علوم جمهوري اسلامي با تاكيد بر اين كه بايد به دنبال علم و پژوهشي باشيم كه ما را به توسعه برساند، اظهار داشت: علمي كه چنين ويژگياي را نداشته باشد، تصنعي است.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر رضا داوري، رييس فرهنگستان علوم جمهوري اسلامي كه در مراسم ششمين دوره همايش چهرههاي ماندگار سخن گفت، اظهار داشت: فرهنگ، فرهنگ تجليل و تعظيم علم است كه اين يك غنيمت است. علم خطير است و هر امر خطيري بزرگ است با علم ميتوان جهاني را آباد و يا ويران كرد. علم بايد براي توسعه باشد و ريشه در خمير داشته باشد.
وي با اذعان به ضرورت مشاركت دانشمندان ايراني در عرصههاي جهاني علم اظهار داشت: اين امر نبايد باعث شود كه علم نبايد فقط در يكجا جمع شود. علمي كه به يك سمت پيش برود و همه پژوهشها به يك زبان و در يك جاي معيني چاپ شود، علم جهاني نيست .
رييس فرهنگستان علوم جمهوري اسلامي با اشاره به پديده مهاجرت نخبگان اظهار داشت: ما دو نوع فرار مغزها داريم، افرادي كه با خانواده به كشورهاي پيشرفته كوچ ميكنند و كار تحقيقي براي آن كشور انجام ميدهند و دوم افرادي كه در اينجا تحقيق ميكنند و از همين جا حقوق و مزايا و امكانات دريافت ميكنند اما آثار خود را براي تاييد به جاهاي ديگر ميفرستند كه اين هم نوعي فرار مغزهاست.
وي افزود: بسيار خوب است كه آثار ما به زبانهاي شايع جهان ترجمه شود اما اين يك حكم قطعي نيست و بيترديد اگر كسي چهره علمي باشد، كساني كه آثار وي را ميخواهند به دنبال آن ميآيند و به هر زباني كه بنويسيم تسري مييابد.
به گزارش ايسنا، دكتر داوري خاطر نشان كرد: ما بايد به دنبال علم و پژوهشي باشيم كه ما را به توسعه برساند و اگر اين گونه نباشد اين علم تصنعي است.در اين راستا علوم انساني بايد قوت بگيرد تا بگويد كدام تحقيقات مقدم هستند و كداميك در مرتبههاي بعدي قرار ميگيرند.
رييس فرهنگستان علوم جمهوري اسلامي ايران در پايان تصريح كرد: كشور به علم و توسعه نياز دارد و مسايل تكنيكي، فرهنگي و اجتماعي ما بايد با همكاري همه دانشمندان حل شود و اگر بين همه علما اين وحدت برقرار نشود مشكل ايجاد ميشود.
انتهاي پيام