سايت اينترنتي گوگل در بخشي به معرفي شهر تبريز در قسمت معرفي کشور جمهوري آذربايجان پرداخته است!
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين سايت به آدرس اينترنتي http://video.google.com/videoplay?docid=-5919121363867961000 فيلمي از معرفي شهر تبريز پخش ميشود كه به زبان فارسي تهيه شده است.
در سمت راست اين سايت در معرفي شهر تبريز آمده است: تبريز شهري در «آذربايجان جنوبي» است!! که هماکنون در اراضي ايران قرار دارد! همچنين به توضيح مختصري نيز دربارهي معماري و فرهنگ اين شهر اکتفا شده است.
نصرالله جهانگرد:
حريم منافع ملي و ديني جوامع ـ بايد ـ در فضاي ديجيتال حفظ شود
دبير پيشين شوراي عالي اطلاعرساني گفت: بايد فعالان حوزهي فرهنگي و سياسي در برابر چنين حركتي برخورد قاطع و جدي داشته باشند.
مهندس نصرالله جهانگرد كه دربارهي اقدام سايت اينترنتي گوگل مبني بر معرفي شهر تبريز در بخش معرفي جمهوري آذربايجان، با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفتوگو ميكرد، افزود: معتقدم فضاي سايبر و دنياي مجازي كه روزبهروز در دنيا فعالتر شده است و در واقع، محيط تبادل اطلاعات جهاني محسوب ميشود، مانند فضاي عادي و واقعي، به ضوابطي نياز دارد و بايد براي آن قوانين خاصي تدوين شود.
وي گفت: بايد كماكان در مجامع بينالمللي خواستار برقراري قواعد و قانون براي فضاي ديجيتالي باشيم و در قانون هم به اين موضوع تاكيد شود كه در اين فضا حق تعرض به حوزههاي ديگر جوامع وجود ندارد.
جهانگرد بر لزوم دفاع شهروندان فضاي ديجيتالي از حريم منافع ملي و ديني تاكيد كرد و با اشاره به موضوع خليج فارس كه چندي پيش مطرح شده بود، گفت: در اينباره نيز بايد برخوردي مشابه موضوع خليج فارس داشته باشيم؛ زيرا آنها بايد بدانند كه ايرانيان نسبت به حريم و حقوق خود حساس و فعال هستند و از اينگونه تعرضها جلوگيري ميكنند.
او يادآور شد: البته بايد بررسي شود كه منشا اين اقدام سايت گوگل است يا آنكه اين موضوع در جاي ديگري انجام شده است و با منشا توليد اين خبر برخورد جدي كرد.
محمدمهدي فرقاني:
طرح اينگونه مسائل جز بياعتبار شدن در ميان مخاطبان نتيجهي ديگري ندارد
بهگفتهي رييس دانشكدهي علوم اجتماعي و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي، بطلان ادعاي سايت اينترنتي گوگل بهقدري روشن است كه نيازي به پاسخگويي ندارد؛ مگر ميشود، به آساني تاريخ و جغرافياي مملكتي را تحريف كرد؟!
دكتر محمدمهدي فرقاني در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دربارهي اقدام سايت اينترنتي گوگل كه در بخشي از سايت خود به معرفي شهر تبريز در قسمت معرفي کشور جمهوري آذربايجان پرداخته است، اظهار كرد: به ادعاي واهي يك سايت نميتوان استناد كرد؛ چراكه تماميت ارضي و مرزهاي ملي كشورها داراي شناسنامهي بينالمللي است و با ادعاي هيچ فرد يا نهادي در هر موقعيتي كه قرار داشته باشد، مخدوش نميشود.
او با اشاره به اين كه اين ادعاها هيچ خلل و خدشهاي در تعلق تبريز به ايران وارد نميكند، گفت: اما از منظر تخصصي علوم ارتباطات، بايد هشدار دهم كه طرح اينگونه مسائل در سايتي مانند گوگل كه در عرصهي خبري فعاليت ميكند و محلي براي فعاليت هزاران سايت اطلاعرساني ديگر است، جز بياعتبار كردن خود در ميان مخاطبانش نتيجهي ديگري دربر ندارد.
اين استاد علوم ارتباطات افزود: اعتماد مخاطب براي هر شبكهي اطلاعرساني مهمترين و با ارزشترين سرمايه است و ادعاي واهي به اين شكل تنها ميتواند اعتبار آن رسانه را زير سوال ببرد و در نتيجه، حيثيت و شان آن در سطح بينالمللي و در جامعهي ايران از دست ميرود.
فرقاني اضافه كرد: بهجاي آنكه ما نگران اين موضوع باشيم، بيش از هر فرد يا گروهي گردانندگان سايت گوگل بايد نگران اين موضوع باشند.
نمايندهي مردم اردبيل در مجلس شوراي اسلامي:
جمهوري آذربايجان نيز متعلق به ايران است
نمايندهي مردم اردبيل مطلب سايت گوگل را مبني بر اينكه شهر تبريز به جمهوري آذربايجان متعلق است، كذب، غيرمعقول و غيركارشناسي دانست و تصريح كرد: اسناد تاريخي نشان ميدهند كه جمهوري آذربايجان، باكو و شكي متعلق به ايراناند.
ولي آذروش در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: بهدلايل مختلف و در زمان پادشاهان، جمهوري آذربايجان از ايران جدا شد و حالا اگر كسي حرفي نميزند، دليلي نميشود، آنها پر رو شوند.
به گفتهي عضو كميسيون عمران، آنهايي كه از ابتداييترين مسائل تاريخ چيزي نميفهمند، اين مسائل را مطرح ميكنند.
رييس پيشين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري آذربايجان شرقي:
دربارهي معرفي مجعول تاريخ تبريز بايد با تفكر رفتار كرد
رييس پيشين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري آذربايجان شرقي در واكنش به معرفي مجعول تاريخي و جغرافيايي تبريز در سايت گوگل، تاكيد كرد: دولت و حكومت ما به هيچ وجه نبايد در مقابل اين دسيسهها عكسالعمل تبآلودي را نشان دهند؛ اما ايرانيها بهعنوان اشخاص حقيقي بايد مانند جريان تغيير نام خليج فارس، بهپا خيزند و با ايميلهايشان دنيا را متوجه كنند. اگر قرار است كاري كارستان شود، بايد مردم به سمت اين خيزش بروند و ايراني هرگز زير بار چنين پديدههايي نميرود.
اكبر تقيزاده در گفتوگو با خبرنگار بخش ايرانشناسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: در اينباره بسيار با تفكر بايد رفتار كرد؛ چراكه آنها بهدليل اهدافي كه در سر دارند، كارهايي را انجام ميدهند كه ما عصباني شويم و عكسالعمل بدي از خود نشان دهيم.
وي يادآوري كرد: آذربايجان شرقي و تبريز از هزارهي دوم پيش از ميلاد مسيح (ع) يعني از چهارهزار و 800 سال پيش تاكنون هرگز از پيكرهي ايران نشده است؛ اكنون چطور به جاي ديگري ميتواند متعلق باشد.
به گفتهي او بخشي كه اكنون جمهوري آذربايجان ناميده ميشود، اسم مجعولي است و نام آن در گذشته «آران» بوده است. بنابراين كساني كه آنجا را آذربايجان مينامند، اهداف بلندمدت خود را ترسيم كردهاند؛ اما تبريز و آذربايجان هيچگاه از ايران جدا نبوده است.
تقيزاده تصريح كرد: فرهنگ، گذشتهي تاريخي و علايق مشترك در همهي حوزههاي ديني، فرهنگي و آييني تجلي يافته است. هيچ كشوري وجود ندارد كه با يك مشخصهي زباني دور خودش حصار كشيده باشد و اگر اينگونه باشد، هند و چين چگونه يك كشور واحد خواهند بود. اين درست نيست كه بگويند چون دو منطقه زباني مشترك دارند، پس بايد يكي شوند؛ كدام عقل سليمي اين مساله را ميپذيرد؟
معاون وزير ارتباطات و فنآوري اطلاعات:
تمام كاربران ايراني اعتراض خود را به مديريت گوگل منعكس كنند
معاون حقوقي و امور مجلس وزارت ارتباطات و فنآوري اطلاعات گفت: همانطور كه در هشت سال جنگ تحميلي يك وجب از خاك ما دستخوش تغييرات نشد، هماكنون نيز اجازه نميدهيم، اين جسارتها با نفوذ از طريق ابزار مدرن و تجهيزات رسانهيي جديد بر ملت ما تحميل شوند.
دكتر صمد مومنبالله در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اينباره اظهار كرد: اين حركت گوگل از مصاديق دخالت در امور كشورهاست و اينترنت نقطهي تحركي است براي اين دخالتها كه با اعتراض مواجه خواهد شد.
او ادامه داد: سادهترين و اثرگذارترين حركت اين است كه تمام كاربران ايراني اعتراض خود را به مديريت گوگل منعكس كنند.
وي با بيان اينكه مسؤولان بايد مستقيما با اين بحث برخورد كنند، تصريح كرد: شركت فنآوري اطلاعات ميتواند بررسيهاي خود را دربارهي عمد يا سهو بودن اين حركت انجام دهد؛ اگر اصلاحي در كار نبود، با اعتراض ملت ما مواجه خواهند شد.
رييس كميتهي IT شوراي شهر تهران:
جامعهي IT كشور اعتراض خود را اعلام كند
رييس كميتهي IT شوراي شهر تهران نيز در اينباره گفت: مديران كشور بايد بيدارتر با اين اتفاق برخورد كنند و حتا ازسوي قوهي قضاييه براي اين اشتباه اقداماتي صورت گيرد.
دكتر مهنوش معتمدآذري در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با متهم كردن سايت گوگل به ارايهي اطلاعات كذب، اظهار كرد: بايد با اطلاعرساني شفاف مردم را از اين خبر كذب آگاه كرد و جامعهي IT كشور نيز اعتراض خود را اعلام كند.
او تصريح كرد: شكي نيست كه استكبار جهاني براي رسيدن به اهداف خود حوزههاي فنآوري اطلاعات را كه اينترنت بخش عمدهي آن است، به خدمت گرفته و با سلطهي حاكميت خود بر اينترنت، توهمهايي را عليه كشورهايي كه مخالف اين سلطه هستند، در اذهان عمومي ايجاد ميكند، تا به اهداف خود نايل شود.
همچنين دكتر علياكبر صفوي ـ استاد دانشگاه ـ در گفتوگو با خبرنگار ايسنا دربارهي اين اقدام گوگل اظهار كرد: قبل از اينكه هرگونه حركت نسنجيدهاي انجام شود، جامعهي IT كشور بايد ايميلي را با استناد به كذب بودن اين اطلاعرساني در واكنشهاي احتمالي قومي به مديريت مربوط در سايت گوگل ارسال كنند؛ چراكه اشتباهها اگر از روي عمد نباشند، با تصحيح و عذرخواهي محترمانه سايت مربوط تمام خواهند شد.
او ادامه داد: در صورتي كه عكسالعمل، هرگونه بياعتنايي باشد، با تندي مواجه خواهد شد؛ به گونهاي كه ميتوان با ذكر سابقهي تاريخي شهر تبريز بهصورت مستند در وب سايتي مجزا و لينك آن به سايتي كه اين اشتباه در آن رخ داده است، اعتراض خود را در جواب اعلام كرد.
انتهاي پيام