رييسجمهور گفت كه با كمال افتخار امروز مجلس شوراي اسلامي به لحاظ بنيان، شاكله و نوع نگاه و نقشش در امور كشور، در جهان ممتاز و بينظير است و اين جزء افتخارات نظام جمهوري اسلامي است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) محمود احمدينژاد در مراسم افتتاحيهي همايش «يكصدمين سال قانونگذاري، نيازها و چالشها» با گراميداشت ياد شهدا و بزرگان مجلس شوراي اسلامي، گفت: مجلس در دورهاي حضور با بركت رهبر فرزانه انقلاب را تجربه كرده همينطور شهيداني چون شاهآبادي،چمران،رجايي، كامياب، حقاني، حسيني و... مسووليت قانونگذاري و دفاع از كيان اسلام را در اين سنگر بر عهده داشتند و در دورهاي نه چندان دورتر افرادي چون مدرس كه نماد اسلامخواهي و ايستادگي ملت ايران هستند، در اين سنگر مشغول كار بودند.
وي با اشاره به برگزاري همايش در سال پيامبر عزيز اسلام، افزود: گرچه همهي سالها سال پيامبر است، اما اين نامگذاري يك لطف الهي بود كه يك بار ديگر به هويت و مباني خودمان برگرديم؛ بهترين نقطهاي كه بايد به آنجا متكي باشيم.
رييسجمهور افزود: سال پيامبر يعني سال بازگشت به فطرتهاي پاك و الهي، يعني سال رحمت و رافت، محبت و مهرورزي، سال صبر و ايستادگي و مقاومت، سال تلاش و مجاهدت و سازندگي، سال عبوديت، اخلاق و تقرب و بندگي، سال كرامت و تعالي انساني، سال عزت و عظمت بيشتر ملت ايران و امت اسلامي، سال صلح و آرامش و عدالت براي همهي بشريت و سال صلوات بر محمد و آل محمد.
احمدينژاد با ذكر اين حديث كه پيامبر كانون همهي خوبيها، زيباييها و خيرات عالم و الگويي كامل براي همه است، گفت: با مرور درسي از درسهاي پيامبر قصد دارم وارد موضوع قانونگذاري شوم. اولين درس توحيد است، توحيد اساس و پايهي خلقت و محور تعليمات انبياي الهي است. توحيد قانون حاكم بر خلقت و همهي هستي است، توحيد روح هستي و نقطهي اتكاي آن است، توحيد فقط يك لفظ نيست، بلكه يك حقيقت جاري در سر تا سر آفرينش است، توحيد مبناي قوانين ساري و جاري در همهي عالم است، توحيد يعني خدا احد و واحد است، يعني خدا خالق و ديگران مخلوقند، يعني خدا قادر است و همهي قدرتها از اوست، يعني همهي قدرتها در مقابل او خاشع و خاضعند، يعني خدا مدبر است و ارادهي او در تمام جهان جاري است و تدبير او فوق همهي تدبيرهاست. يعني هيچكس و هيچ قدرتي، هيچ شأن و قدرتي ندارد، مگر از او و تحت مشيت و ارادهي او.
رييسجمهور افزود: توحيد يعني خدا عالم است، عالم به ظاهر و باطن و غيب و شهود. يعني خدا خالق است و از سر لطف موجودات و انسان را آفريده است. توحيد يعني قانونگذاري متعلق به شأن او و به اذن اوست، چنين خدايي براي انسانها، تعالي را مقرر كرده، يعني قانون بايد در خدمت كرامت انسانها و راهگشاي تعالي و كمال آنها باشد.
احمدينژاد با بيان اينكه قوانين از ابتداي وضع، ريشهي فطري داشته و از اعماق اعتقادات مردم نشأت گرفته است، پايهگذار اصلي آن را انبياء و بر اساس وحي خواند و گفت: قانون بدون ارتباط با خالق هستي و نشأت ناگرفته از نظام هستي نميتواند كرامتبخش باشد.
وي با بيان اينكه قوانين در طول تاريخ همواره مقدس بودهاند، گفت: متأسفانه در عصر جديد قانونگذاري و قانون را از دين جدا كردهاند و اين يك تهديد بزرگ و تاريخي براي ملتها و قانون است. در جامعهي ما اين تحميل از اواسط مشروطه و شايد از همان اوايل آغاز شد. حركت مشروطه براي حاكميت قوانين اسلام آغاز شد. ملت به رهبري علما سرمايهگذاري كردند كه شاهد برپايي عدالت و قوانين اسلامي باشند، ولي الگويي از نظامات مادي و سكولار در قانونگذاري با القاي بيگانگان آغاز شد و البته مقاومتها نيز شكل گرفت.
احمدينژاد گفت: علماي بزرگي در مقابل اين عمل ايستادند و تلاش كردند قانونگذاري را با مطالبات فطري و توحيدي همسان كنند. شهدايي چون شيخ فضل الله نوري با تصويب اصل دوم متمم قانون اساسي كه به اصل تراز معروف است، در تدوين قوانين نقش داشتند. اما اين تلاشهاي مقدس با حاكميت ديكتاتوري و روند سكولاريسم از مجراي قانونگذاري مواجه شد و نظام تقنيني نه ولايت شرعي و نه وكالت عرفي بود و بر كشور رفت آن چه رفت.
وي يادآور شد: هر بار كه مسير حركت از اسلام ناب فاصله گيرد، مردم از صحنه ميروند و چيزي جز شكست حاصل نميشود.
رييسجمهور در ادامه با بيان اينكه انقلاب اسلامي ما بازگشت به توحيد بود كه بستر زندگي را به مسير طبيعي بازگرداند و نظام قانونگذاري ديني را جايگزين نظامات تحميلي كرد، گفت: رهبري پيامبرگونه، زنجيرههاي اسارت را از بشريت امروز گسست و قانونگذاري را به مبناي توحيد و شناخت آن از طريق وحي الهي بازگرداند.
وي با تأكيد بر اينكه معيار قانونگذاري عدالت است، اظهار داشت: معمولا برابري افراد در برابر قانون را عدالت ميدانيم، اما از موضوع مهمتري غافليم. قانون برابر، زماني منجر به عدالت ميشود كه خود قانون با عدالت تدوين شده باشد. تفكر اسلامي، ظلم بالسويه را عدل نميداند.
احمدينژاد گفت: اختياري كه نظام اسلامي به مجلس داده، وسيع، بالا و بينظير است، در واقع حق حكومت در تنظيم امور جامعه كه بايد مبتني بر مصالح مردم و روح ديني باشد، به مجلس محول شده، زماني در اين مأموريت بزرگ موفق خواهيم شد كه چاه خواستههاي فردي، صنفي و گروهي را از بين ببريم و فقط براي خدا كار كنيم و پس از وضع قانون عادلانه بر اجراي آن نيز، عادلانه نظارت كنيم.
رييسجمهور ادامه داد: وقتي قانونگذاري و نظارت بر اجراي آن عادلانه شد، مجلس معيار عدالت در نظر و عمل خواهد بود و چنين مجلسي عصارهي فضائل ملت است، چرا كه هيچ فضيلتي بالاتر از عدالت نيست.
احمدينژاد با بيان اينكه امروز يك سوال جدي پيش رو داريم و آن اينكه سازوكار انتخابات فعلي و هزينههاي سرسامآور و روشهاي مادي تبليغاتي در عمل به قانون چه مقدار تأثير دارد؟ گفت: امروز مجلس و دولت بايد با اصلاح قانون با جديت از تأثير ثروت در شكلگيري حكومت جلوگيري كنند. نبايد احدي حق داشته باشد كه با اتكا به ثروت به مناصب قدرت دست يابد. اين هنر مجلس است كه با وضع قوانين مانع آن شود.
احمدينژاد با ذكر گفتهاي از امام راحل مبني بر اينكه "بيان اين حقيقت كه صاحبان مال و منال در حكومت اسلام هيچ امتياز و برتري از اين جهت بر فقرا ندارند و ابدا اولويتي بر آنها نخواهد بود . . . " گفت: ما بايد به سمت عدالت حركت كنيم، عدالت يعني اينكه امكانات و منابع كشور به طور عادلانه در همهي كشور توزيع شود و همهي استعدادهاي كشور فرصت رشد پيدا كنند. بايد مجلس و دولت دست به دست هم دهند، با وضع قوانين مؤثر مسير ويژهخواري، امتيازيخواهيها و عدم تعادلهاي اجتماعي را از بين ببرند.
به گزارش ايسنا احمدينژاد گفت: امروز مجلس و دولت پرچمدار عدالتند، بايد دست به دست هم دهيم و عدالت را در اين سرزمين برپا كنيم.
وي در ادامه با بيان اينكه قانون بايد جامع و مانع باشد، گفت: اين كه امكان تفاسير گوناگون از قانون وجود دارد، معنايش اين است كه قانونگذاري درست انجام نميشود و اين نشانهي ضعف است كه اميدوارم اين مجلس روش و نوع قانونگذاري را اصلاح كند.
احمدينژاد خاطرنشان كرد: امروز نمايندگان وقت فراواني را صرف قانونگذاري و امور مجلس ميكنند. بايد از كميت كم كنيم و بيشتر وقت را روي كيفيت بگذاريم. امروز تنقيح قوانين امري ضروري و مهم است. قانونها بايد منقح شوند و اين از امور مهمي است كه بايد دولت و مجلس به آن بپردازند.
وي گفت: از ديگر نكات مورد توجه مباحث سهم مجلس است، مجلس عصارهي فضائل ملت است، مباحث بايد بنا بر قول امام تربيتكنندهي نفوس و انسانها باشد. بايد شنوندگان درس انديشيدن، تعمق، تعامل، توحيد و عدالت بگيرند و اين يك مسووليت بسيار بزرگ است.
وي تأكيد كرد: همهي ما بايد مراقب باشيم، عدم پاسخگويي ظاهري در اين دنيا بار مسووليت اخروي ما را سنگين نكند كه همهي ما هر لحظه در محضر خداييم.
احمدينژاد تصريح كرد: با كمال افتخار بايد بگويم امروز مجلس به لحاظ بنيان، شاكله و نوع نگاه و نقشش در امور كشور در جهان ممتاز و بينظير است و اين جزء افتخارات نظام جمهوري اسلامي است.
وي خطاب به نمايندگان مجلس گفت: برادران شما (نمايندگان) در دولت آمادگي كامل دارند تا با هماهنگي كامل شما در وضع، تنقيح و روانسازي قوانين براي حركت در جهت اجراي عدالت همهي توان خود را در خدمت بگذارند و بسيج كنند.
احمدينژاد ادامه داد: اجازه ميخواهم به واسطهي اينكه مردم آذربايجان در برپايي مجلس، مشروطيت و قانونگذاري به سبك امروز نقش بيبديل داشتند، بگويم آذربايجان و مردم آن پرچم برافراشتهي ايمان، غيرت و شجاعت ملت ايران بوده و هستند. جسارت يك فرد جاهل يا وابسته نميتواند به اين عظمت خدشهاي وارد كند، تاريخ معاصر به طور مكرر خباثت دشمنان و در مقابل، بيداري مردم را ثبت كرده است.
وي تأكيد كرد: مردم ما بدانند دشمنان شكستخورده ميخواهند با فتنهگري صف بهم پيوستهي ملت را جدا كنند. امروز ملت ما عزيز و پيروز است. ملت ما امروز قدرت واقعي و مؤثر در جهان است. ميخواهند با توطئه براي عناصر زبون و بيآبروي خودشان در داخل كشور ميدان عمل ايجاد و پيروزي ملت را به شكست تبديل كنند.
رييسجمهور خاطرنشان كرد: ملت ما بيدارند و دشمنان و دنبالههاي بيآبروي آنها طرفي نخواهند بست و ملت ما از عزت و پيروزي خود هوشمندانه مراقبت خواهد كرد.
احمدينژاد در پايان از تلاشهاي حدادعادل، رييس مجلس شوراي اسلامي، موسي قرباني رييس شوراي مركزي همايش يكصدمين سال قانونگذاري، هيأت رييسهي مجلس و همهي نمايندگاني كه براي برگزاري اين همايش تلاش كردهاند، تشكر كرد.
انتهاي پيام