« قيمت پياز در صورتي كه صادرات كاهش يابد به پايينتر از حد فعلي ميرسد.»
علياكبر مطلبي ـ رييس اتحاديه بارفروشان ـ در گفتوگو با خبرنگار بازرگاني ايسنا، با اشاره به اينكه صادرات بي رويه پياز منجر به افزايش قيمت آن در بازارهاي كشور ميشود، گفت:« پيگيريهاي متعددي از سوي اعضاي رييس جامعه اسلامي بازار به منظور رسيدگي به سازماندهي و كاهش صادرات پياز صورت گرفته است.»
وي افزود:« در حال حاضر با توليد و ورود پياز جديد به بازار كشور، قيمت هر كيلو پياز 100 تومان كاهش يافته است و به كيلويي 220 تومان رسيده است كه ناشي از توجه و تاكيد اتحاديه و وزارت بازرگاني بر كاهش صادرات پياز است.»
وي با بيان اينكه قيمت ميوه و ترهبار در ميدانها مناسب است و مردم گران نخرند، تصريح كرد:« قيمت پياز تحت تاثير بازار تعيين ميشود و در سال آينده در صورتي كه عرضه زياد باشد و تقاضا نسبت به عرضه كم باشد قيمت كاهش پيدا ميكند.»
او با اشاره به نزديك شدن به شب عيد گفت:« امسال از سوي وزارت جهاد كشاورزي، وزارت بازرگاني ذخيرهسازي شده است و ميوه و سبزي فراواني در اختيار مردم قرار خواهد گرفت.»
به گزارش ايسنا در روزهاي اخير قيمت پياز بالا رفت و در برخي مغازهها تا كيلويي 700 تا 800 تومان نيز رسيد، اما اين قيمت در مناطق مختلف تهران پيدار نبود و به گفته مسوولان اتحاديه بارفروشان با كنترلهايي كه شده قيمت واقعي پياز در بازار حدود 250 تومان است.
در همين راستا وزارت جهاد كشاورزي اواسط ديماه اعلام كرد كه 500 هزار تن پياز داخلي به صورت تدريجي و در راستاي تثبيت قيمتها به بازار مصرف عرضه ميشود.
اين مقدار پياز در قالب حمايت از طرح استمرار كاشت پياز در كشور تا پايان سال جاري و اوايل سال آينده به بازار مصرف كشور عرضه ميشود.
در حال حاضر بالغ بر 200 هزار تن پياز در انبارهاي بزرگ استان آذربايجانشرقي و اصفهان ذخيره شده است و در حال عرضه به بازار است.
همچنين بيش از 300 هزار تن پياز توليدي زمستان نيز به تدريج از مزارع مناطق جيرفت و كهنوج و استانهاي هرمزگان، سيستان و بلوچستان و خوزستان خريداري و تا پايان سال جاري و اوايل سال آينده به بازار مصرف عرضه خواهد شد.
بر اساس اين گزارش وزارت جهاد كشاورزي طرحهايي را تدارك ديده است تا در صورت بروز هرگونه اخلال در زمينه عرضه پياز اقدامات مقتضي را براي مقابله با آن صورت دهد.
پيش از اين وزير بازرگاني نيز گفته بود:« پياز داراي مشكلاتي است و ما تلاش ميكنيم تعرفهاش پايين بيايد، چون برداشت انجام شده و بايد قيمت پايين بيايد در غير اين صورت اجازه ميدهيم واردات انجام شود تا قيمت بشكند.»
انتهاي پيام