‌معاون سيما: بزرگان و منتقدان تذكر بدهند صداوسيما بيشترين تقد را به برنامه‌هاي طنز خود دارد مجموعه‌هايي از جنس«شب‌هاي برره» مسير تكاملي را طي مي‌كنند

معاون سيما گفت: طنزهايي كه پيش از اين از تلويزيون پخش شده است، گاه با واكنش‌هايي از سوي اقوام گوناگون روبه‌رو مي‌شد. اما «شب‌هاي برره» اين بار به زيركي تهراني‌ها را مد نظر قرار داده است.

مرتضي ميرباقري در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا، درباره‌ي مجموعه‌هاي طنز سيما اظهار كرد: تلويزيون با ساخت طنز فاخر مطلوب فاصله بسيار زيادي دارد و ساير برنامه‌ها نيز در همين وضعيت قرار دارند.

وي در حين حال برنامه‌هاي طنز را مبنا يك موضوع ضروري در جامعه ايران دانست و سير صداوسيما را در اين زمينه روبه‌ رشد خواند.

معاون سيما درباره‌ي ضرورت ساخت سريال‌هاي طنز، گفت: بايد شرايط نشاط و شادابي را براي مردم جامعه فراهم كنيم، چرا كه به هر ميزاني كه با زندگي شهري و صنعتي مواجه مي‌شويم، روح و روان مردم دستخوش آسيب‌هاي بسياري جدي قرار مي‌گيرد.

وي ادامه داد: اگر عرصه‌هايي نداشته باشيم كه تخليه‌ي انرژي براي مردم صورت بگيرد و تفريحي براي آن‌ها باشد، به لحاظ روحي و رواني آستانه تحملشان پايين مي‌آيد و براي زندگي اجتماعي مخاطرات بسيار زيادي را خواهيم داشت. در چنين شرايطي نه كساني كه شائيت اداره و تدبير و تربيت جامعه را دارند مي‌توانند به وظايف خود عمل كنند و نه كساني كه در فرصت نوجواني، كودكي و جواني هستند و بايد شخصيت خود را بسازند در فضا و فرصت مناسبي قرار مي‌گيرند كه بتوانند از ظرفيت‌هاي خودشان استفاده كنند.

ميرباقري از رسانه و خصوصا تلويزيون به عنوان يكي از عرصه‌هايي نام برد كه مي‌تواند فضاي با نشاط و شادابي را براي جامعه فراهم آورد و اظهار كرد: يكي از ساختارهايي كه مي‌تواند به اين امر بپردازد، برنامه‌هاي نمايشي طنز است. ما به برنامه‌هاي نمايشي طنز به عنوان يك ضرورت نگاه مي‌كنيم. برنامه‌هاي طنز براي ما يك مساله حاشيه‌اي نيست.

به اعتقاد معاون سيما، اگر برنامه‌هاي نمايشي سالمي خصوصا در حوزه طنز وجود نداشته باشد، گرفتارهاي بسيار زيادي از نظر تعامل‌هاي فردي، اجتماعي و حتي خانوادگي گريبانگير جامعه مي‌شود.

وي، با اشاره به تجارب و تحقيقاتي كه در زمينه توليد و پخش برنامه‌هاي طنز صورت گرفته است، متذكر شد: ساعاتي كه اين برنامه‌ها پخش مي‌شود، خانواده‌ها در وضعيت آرامش و با نشاطي بسر مي‌برند و حتي اگر دلخورهايي وجود داشته باشد، تماشاي اين برنامه‌ها و ورود رسانه در بين جمع آن‌ها مي‌تواند ارتباطاتشان را تعديل كند.

وي در پاسخ به اين پرسش ايسنا كه آيا توليدات تلويزيون هم اينك به اهداف مذكور رسيده‌اند، پاسخ منفي داد و در عين حال گفت: رسيدن به نقطه مطلوب به يكباره صورت نمي‌گيرد، بلكه به تدريج بايد مسير را طي كرد.

معاون سيما اضافه كرد: طنزهايي از جنس «شبهاي برره» مسير تكاملي را در ساختارهاي مختلف طي مي‌كنند.

وي با بيان اين كه هم اينك تلويزيون بيشترين نقد، گفت‌وگو و ميزگردها را خود دارد، گفت: اما موجودي ما براي پرداخت گفت‌وگوها در همين حد است. برنامه‌سازان ما بايد تجربه بيشتري كسب كرده و بعدها ساختارشكني كنند .آن‌ها بايد از الگوهايي كه در سطح دنيا رايج است استفاده كنند و با توجه به ظرفيت‌هاي داخلي و بومي خودمان جلو بروند.

ميرباقري، صدا و سيما را بزرگترين منتقد برنامه‌هاي طنز خواند و افزود: براي رسيدن به نقطه تكامل بايد ايستگاه‌ها را طي كرد. بنابراين تقاضا دارم منتقدان، نقد خودشان را بكنند و بزرگان حساسيت‌هاي خودشان را داشته باشند.

وي افزود: ما اصلا نمي‌گوييم بزرگان ما نسبت به آن چه كه اتفاق مي‌افتد، تذكر ندهند، اما بدانند كه تلويزيون مسير تكاملي را طي مي‌كند. بنابراين اجازه بدهند، خطاهايي انجام شود تا بتوانيم از عقبه‌هاي سخت و سنگين عبور كنيم.

مير باقري يادآور شد: در سال‌هاي گذشته تنها يكي ـ دو گروه در ايران به ساخت مجموعه‌هاي طنز مي‌پرداختند و امروز 5-6 گروه برنامه‌ساز داريم كه با حال و هواي مختلف اين كار را انجام مي‌دهند.

وي در ادامه گفت: يكي از راهبردها و استراتژي‌هاي اساسي ما اين است كه در را باز بگذاريم تا توانايي‌ها و سلايق مختلف وارد عرصه‌هاي گوناگون منجمله طنز شوند. سياستي كه رئيس سازمان صدا و سيما از آن به عنوان چند صدايي نام بردند.

معاون سيما با بيان اين كه متاسفانه الان ميدان رقابت چندان سخت نيست، ابراز اميدواري كرد: تعدد و تنوع سلايق در صدا و سيما به اندازه‌اي شود كه رقابت بين اين مجموعه‌ها به ارتقاي بيشتر كارها منجر شود.

انتهاي پيام

  • یکشنبه/ ۸ آبان ۱۳۸۴ / ۱۲:۴۷
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 8408-12402.34904
  • خبرنگار : 71012